Uutiset Kari Tegelberg /

Lumme Energia haluaa mestaruussarjaan

Lumme_2306.jpg
Suur-Savon Sähkön ja uuden sähkön myyntiyhtiön Lumme Energian toimitus­johtaja Markus Tykkyläinen (oik.) ja liiketoimintajohtaja Mika Ahola Savonlinnan matkustajasatamassa sijaitsevan sähköautojen latauspisteen äärellä.

Suur-Savon Sähkö Oy:n ja Etelä-Savon Enegia Oy:n yhteinen sähkönmyyntiyhtiö Lumme Energia Oy pyrkii isoksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Tavoitteeksi on asetettu, että vuonna 2022 Lumme Energialla on puoli miljoonaa asiakasta, kun nyt molemmilla yhtiöillä asiakkaita on yhteensä noin 100 000.

– Asiaa voisi kuvata niin, että kaksi piirikunnallisen tason toimijaa ilmoittautuu mestaruussarjaan, Markus Tykkyläinen tiivistää. Hän on Suur-Savon Sähkön ja uuden Lumme Energian toimitusjohtaja.

Hän korostaa, että molemmissa sähköyhtiöissä ollaan äärimmäisen sitoutuneita uuteen myyntiyhtiöön. Tykkyläinen myös muistuttaa, että valtakunnassa on kaikkiaan 73 sähköä myyvää yhtiötä, mutta kolme suurinta hallitsee noin kolmannesta sähkökaupasta.

– Markkina Suomessa on sellainen, että isot kasvavat ja pienet hiipuvat pois. Me mietimme yhdessä haluammeko kasvaa, vai hiipua pois. Päätimme kasvaa, Tykkyläinen sanoo.

Hän myös toteaa, että ilman yhteistä myyntiyhtiötä Etelä-Savon Energia olisi lähivuosina hiipunut pois, tai sulautunut johonkin isompaan yhtiöön.

– Sähkömarkkinat näyttävät 5–10 vuoden kuluttua aika karuilta. Me haluamme täällä Etelä-Savossa olla vastavoima isoille yhtiöille, joita tämän maakunnan hyvinvointi ei kiinnosta pätkääkään, Tykkyläinen painottaa.

Suur-Savon Sähkön asiakasvirta on ollut jo vuosia miinuksella ja on sitä edelleenkin. Eli toisin sanoen yhtiö on menettänyt viime vuosina tuhansia asiakkaita. Nyt virta on tasaantunut ja Tykkyläinen uskoo, että pikkuhiljaa päästään myös kasvun tielle.

Lumme Energia on yhtiölle räätälöidyn koulutusohjelman avulla kouluttanut 20 henkilöä sähkön myyntiin.

– Olen erittäin ylpeä tästä joukosta. He ovat suorittaneet työnsä ohella myynnin ammattitutkinnon ja ovat todella sitoutuneet työhönsä, Markus Tykkyläinen sanoo.

Lumme Energialle siirtynyt Suur-Savon Sähkön liiketoimintajohtaja Mika Ahola kehuu Savonlinnan kaupungin kanssa tehtävää yhteistyötä hedelmälliseksi.

– Valitsimme muun muassa sähköautojen latauspisteitten paikat Savonlinnassa kaupungin toiveiden mukaan. Pisteitä on nyt kaikkiaan kolme, mutta valmiutemme laajentaa pisteitten määrää on hyvä, Ahola kertoo.

Hän myös korostaa, että heidän latauspisteissä myymänsä sähkön on oltava tuotettu uusiutuvasta energiasta. Seuraava askel sähkömarkkinoilla tulee Tykkyläisen mukaan olemaan pientaloissa ja loma-asunnoissa toimivat mikroenergiajärjestelmät.

– Nämä järjestelmät tulevat olemaan sellaisia, että talossa on sähkön kulutuksen lisäksi sähkön tuotantoa ja varastointia, Tykkyläinen kertoo.

Energiayhtiöt ovat hänen mukaansa tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa, että yhtiöt ovat ikään kuin puolustuskannalla. Niitä arvotellaan muun muassa kovista siirtohinnoista. Tykkyläinen haluaa että Lumme Energia erottautuu sähköpelikentästä olemalla rohkea toimija ja katsoo asioita asiakkaan silmin.

– Haluamme olla myös kantaaottava yhtiö, vaikka siinä omat riskinsä ehkä ovatkin. Minusta esimerkiksi sähkön verotuksesta pitää uskaltaa puhua. Paljon haukutuissa siirtomaksuissa saattaa veroja yhteensä jopa 50–60 prosenttia, hän muistuttaa. Hän myös pohtii voisiko verotus olla dynaaminen sähkön tuotannon saastuttavuuden mukaan.

Savonlinnan kaupungin omistusosuus Suur-Savon Sähköstä on kasvanut lähivuosina voimakkaasti. Tällä hetkellä savonlinnalaiset omistavat yhtiötä noin 11,5 prosentin osuuden. Mikkelillä on yhteensä 15 prosentin omistusosuus. Myös Juvan kunta on iso omistaja.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
IMG_2590.jpg
Uutiset

Lentoliikenteelle iso tuki kaupungilta

Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti lähes yksimielisesti tukea Savonlinnan ja Helsingin välistä lentoliikennettä seuraavan vuoden. Tukea kaupunki antaa liikenteeseen 1,26 miljoonaa euroa.…
IMG_3417.jpg
Uutiset

Pääterveysaseman uudisrakennushanke etenee

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Sosterille poikkeusluvan keskussairaalan yhteyteen rakennettavalle pääterveysaseman uudisrakennukselle. Lupa on myönnetty 9. marraskuuta.…
WP_20171114_11_27_18_Pro.jpg
Uutiset

Lukion ovet säppiin Kerimäellä

Savonlinnalaisten verotus alenee  Savonlinnassa tehtiin kaupunginvaltuutettu Sampsa Kokon mukaan historiaa maanantai-iltaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa. Valtuusto nimittäin…
IMG_3386.jpg
Uutiset

Keijo Pesonen eläkkeelle vuoden vaihteessa

Musisoiva rehtori viihtyy Heinäveden tukikohdassaan  Sää on marraskuisen harmaa. Vettä vihmoo välillä auton tuulilasiin ja lämpöä ulkona on muutama aste. Istun haastattelulehtiö…
Lippu-IMG_7999.jpg
Uutiset

Isänpäivä ei ole virallinen liputuspäivä

Tulevana sunnuntaina vietetään jälleen isänpäivää. Silloin siniristiliput nousevat salkoon juhlapäivän kunniaksi useimmissa suomalaiskodeissa. Mutta toisin kun voisi luulla, isänpäivä ei…
Yhdessä-uutta-IMG_3321.jpg
Uutiset

Historiallista uudistusta tehdään järjestöjen kanssa

Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa veikkausvoittovaroista Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi kolmea uutta avustusohjelmaa, joista yksi on Järjestöt mukana muutoksessa. Tämän…
Sini-waahto-IMG_2369.jpg
Uutiset

Pikkujoulu­ohjelmaa monenlaiseen makuun

Paikallinen ja laadukas ruoka on pääroolissa Savon Mafian pikkujoulupaketeissa, joita on räätälöity useampaan makuun sopiviksi. Savon Mafian myyntipäällikkö Sini Laukkanen kertoo, että…
Itäinen-asema-IMG_3303.jpg
Uutiset

Puuroa, pakkelia ja pikkujoulutunnelmaa

Itäisen aseman pikkujouluissa 11. marraskuuta on mahdollista selvittää, mitä omalle keholle kuuluu.  Kaikki eivät ehkä vielä tiedä, ettei Itäisellä asemalla enää porata hampaita…