Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Parkkinen ja Rouvinen suomivat omiaan

Valtuusto_1586.jpg
Hymyt olivat herkässä, kun pitkän valtuustouran päättävä Jouni Backman (sd.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) vaihtoivat kuulumiset kokouksen päätteeksi.

Savonlinnan maanantai-iltainen kaupunginvaltuuston kokous oli nykyisellä kokoonpanolla kuluneen vaalikauden viimeinen. Kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa on yli puolet uusia valtuutettuja. Valtuustossa on kaikkiaan 51 jäsentä.

Viimeisessä valtuuston kokouksessa käytiin vielä läpi enemmän tai vähemmän pieleen menneitä kompensaationeuvotteluja, joiden tarkoituksena oli saada työ- ja koulutupaikkoja Savonlinnaan opettajankoulutuksen menetyksen tilalle. Etenkin demareitten Jouni Backman latasi täyslaidallisen etenkin työryhmään kuuluneille omille kansanedustajillemme, jotka Backmanin mielestä eivät saaneet aikaiseksi ”sitä mitä tilattiin”.

Myös kompensaationeuvotteluryhmään kuulunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) ja kokoomuksen väistyvä ryhmänjohtajaja Juhani Rouvinen suomivat hallitukseen kuuluvia ministereitään. Parkkinen muun muassa totesi, että vastuu opettajankoulutuksen siirtymisestä Savonlinnasta Joensuuhun on maan hallituksella.

– Yliopistolaki ei olisi estänyt päätösten tekemistä Savonlinnan puolesta, jos Suomen hallitus olisi halunnut niitä päätöksiä tehdä, Parkkinen suomi.

Juhani Rouvinen huokaili viimeisessä valtuuston kokouksessaan, että on ollut raskasta huomata, ettei Helsingin päässä paljoakaan täkäläisiä kokoomuslaisia noteerata.

– Olemme yrittäneet vaikuttaa niin ministreihimme kuin kokoomuksen kansanedustajiin. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) olisi voinut estää siirron, mutta hän ei halunnut sitä tehdä, Rouvinen totesi.

Jouni Backman puolestaan totesi, että komepensaationeuvotteluista annettiin koko ajan suorastaan yltiöpositiivisia lausuntoja, että tulossa on hyviä kompensaatioita.

– Ei saatu lopulta yhtään mitään ja nyt näyttää siltä, että nämä asiat halutaan vielä vaieta kuoliaaksi. Tämä asia pitää kuitenkin puhua vielä läpi, vaikka kipeää tekeekin, Backman totesi myös hänen viimeisessä valtuuston kokouksessaan.

Hän totesi lisäksi, että esimerkiksi kansanedustajien nimistä koostuvilla nimilistoilla ei ole mitään todellista painoarvoa kun päätöksiä eduskunnassa tehdään. Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) keräsi yli sata nimeä paperiin, jossa vaadittiin opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa.

Lisäksi Backman ihmetteli, kun oppositiota ei voinut syyttää, osan työryhmän jäsenten halusta etsiä syyllisiä neuvottelujen epäonnistumisesta omien joukosta. Nuo syylliset, joita syytettiin ovat Backmanin mukaan Parkkinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine.

– Näitten miesten ylisuuret vaatimukset mukamas vesittivät kompensaatiot. Kyllä kaupungin edustajien kuitenkin pitää pitää kynsin ja hampain kaupunkilaisten puolia. Myötäsukainen neuvottelutaktiikka ei vain yksinkertaisesti toimi Helsingin päässä, itsekin aikoinaan ministerinä toiminut Backman paukutteli.

Työryhmään kuulunut kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ihmetteli, kuinka paljon hän ja Hanna Kosonen ovat saaneet lokaa neuvotteluista silmilleen, vaikka he ovat tehneet hartiavoimin työtä kompensaatioitten puolesta.

– Syyllisten etsiminen on savolainen tapa. Näissä syyttelyissä ei ole oikeudenmukaisuuden häivääkään, hän totesi puhujapöntöstä ja läksi saman tien pois kokonaan valtuuston kokouksesta.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
IMG_2590.jpg
Uutiset

Lentoliikenteelle iso tuki kaupungilta

Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti lähes yksimielisesti tukea Savonlinnan ja Helsingin välistä lentoliikennettä seuraavan vuoden. Tukea kaupunki antaa liikenteeseen 1,26 miljoonaa euroa.…
IMG_3417.jpg
Uutiset

Pääterveysaseman uudisrakennushanke etenee

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Sosterille poikkeusluvan keskussairaalan yhteyteen rakennettavalle pääterveysaseman uudisrakennukselle. Lupa on myönnetty 9. marraskuuta.…
WP_20171114_11_27_18_Pro.jpg
Uutiset

Lukion ovet säppiin Kerimäellä

Savonlinnalaisten verotus alenee  Savonlinnassa tehtiin kaupunginvaltuutettu Sampsa Kokon mukaan historiaa maanantai-iltaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa. Valtuusto nimittäin…
IMG_3386.jpg
Uutiset

Keijo Pesonen eläkkeelle vuoden vaihteessa

Musisoiva rehtori viihtyy Heinäveden tukikohdassaan  Sää on marraskuisen harmaa. Vettä vihmoo välillä auton tuulilasiin ja lämpöä ulkona on muutama aste. Istun haastattelulehtiö…
Lippu-IMG_7999.jpg
Uutiset

Isänpäivä ei ole virallinen liputuspäivä

Tulevana sunnuntaina vietetään jälleen isänpäivää. Silloin siniristiliput nousevat salkoon juhlapäivän kunniaksi useimmissa suomalaiskodeissa. Mutta toisin kun voisi luulla, isänpäivä ei…
Yhdessä-uutta-IMG_3321.jpg
Uutiset

Historiallista uudistusta tehdään järjestöjen kanssa

Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa veikkausvoittovaroista Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi kolmea uutta avustusohjelmaa, joista yksi on Järjestöt mukana muutoksessa. Tämän…
Sini-waahto-IMG_2369.jpg
Uutiset

Pikkujoulu­ohjelmaa monenlaiseen makuun

Paikallinen ja laadukas ruoka on pääroolissa Savon Mafian pikkujoulupaketeissa, joita on räätälöity useampaan makuun sopiviksi. Savon Mafian myyntipäällikkö Sini Laukkanen kertoo, että…
Itäinen-asema-IMG_3303.jpg
Uutiset

Puuroa, pakkelia ja pikkujoulutunnelmaa

Itäisen aseman pikkujouluissa 11. marraskuuta on mahdollista selvittää, mitä omalle keholle kuuluu.  Kaikki eivät ehkä vielä tiedä, ettei Itäisellä asemalla enää porata hampaita…