Ihmiset Kari Tegelberg /

Rakkaus luontoon synnytti eräpalveluyrityksen

Ville_2087.jpg
Ville Nuopponen on erä­palveluyritys Saimaa Wildin omistaja. Erä­palveluitten lisäksi nuorelta mieheltä hoituvat niin lvi- kuin mökkitalkkarin työt.

Ville Nuopponen (25 v.) kertoo, että muutama vuosi sitten hänelle syttyi ajatus perustaa oma yritys rakkaan harrastuksensa pohjalle. Haaveesta tuli totta tämän vuoden alussa, kun eräpalveluyritys Saimaa Wild näki päivänvalon.

– Olen harrastanut pienestä pojasta lähtien metsästystä ja kalastusta. Elämäni parhaat kokemukset ovat syntyneet luonnon parissa, LVI-asentajan ja lähihoitajan ammatit itselleen hankkinut nuori mies kertoo uisteluveneessään Heikinpohjan rannassa.

Eräyrittäjänä hän on itseoppinut, mutta erämiestaidot ovat häneen tarttuneet vuosien saatossa oman isänsä ”avustuksella”.

– Isän mukana olen ollut luonnossa pienestä pitäen. Yksi varhaisimpia muistoja minulla on, kun olimme isän kanssa jänismetsällä ja paistoimme yhdessä nuotiolla makkaraa. Olin silloin alle kouluikäinen, Ville muistelee.

Hänen tarkoituksensa eräyrittäjänä on järjestää erilaisia eräkursseja. Kohderyhmänä ovat etenkin nuoret, joiden erätaidot ja luonnossa liikkuminen ovat Villen mielestä suorastaan katoavaa kansanperinnettä.

– Olen jo yhden tällaisen erätaitokurssin järjestänyt nuorille omalla maallani Kallislahdessa ja kokemus siitä oli hyvin positiivinen. Uusia kursseja on varmasti luvassa, hän lupaa.

Eräyrittäjyys on Ville Nuopposelle ehdottomasti se ykkösjuttu, mutta myös lämpö-, vesi- ja ilmastointitöitä hän tekee säännöllisesti.

– Nykypäivänä pitää olla useampi ammatti ja osaamista eri aloilta, jos yrittäjänä meinaa pärjätä, lähihoitajan vakituisen työn jättänyt erämies sanoo painokkaasti.

Lähihoitajan koulutuksesta hän uskoo olevan hyötyä myös maastossa ryhmän kanssa liikuttaessa. Esimerkiksi ensiaputaidot ovat miehellä hyvin hanskassa. Saimaa Wild-yrityksen perustaja sanoo tekevänsä myös mielellään niin sanottuja mökkitalkkarin- ja erilaisia kiinteistöhuollon töitä.

Moniosaamisen lisäksi Ville Nuopponen uskoo pärjäävänsä yrittäjänä pitämällä hinnat edullisina.

– Monilla eräelämysten ostaminen tyssää kalliisiin hintoihin. Minä pyrin siihen, että hintataso ei ole esteenä esimerkiksi kalastuskurssille osallistumiselle.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on järjestää erä- ja kalastuskursseja niin talvella kuin kesälläkin. Niille voivat osallistua ketkä tahansa ihmiset. Myös yrityksille Ville Nuopponen aikoo tarjota kursseja ja mahdollisuutta järjestää esimerkiksi kalastuskurssi yrityksen omalle henkilökunnalle.

– Me täällä asuvat helposti unohdamme, kuinka upean maiseman keskellä me täällä Saimaan rannalla elämme. Haluan olla osaltani avaamassa ihmisten silmiä tälle luonnon kauneudelle, Ville sanoo intoa äänessään.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
IMG_2590.jpg
Uutiset

Lentoliikenteelle iso tuki kaupungilta

Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti lähes yksimielisesti tukea Savonlinnan ja Helsingin välistä lentoliikennettä seuraavan vuoden. Tukea kaupunki antaa liikenteeseen 1,26 miljoonaa euroa.…
IMG_3417.jpg
Uutiset

Pääterveysaseman uudisrakennushanke etenee

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Sosterille poikkeusluvan keskussairaalan yhteyteen rakennettavalle pääterveysaseman uudisrakennukselle. Lupa on myönnetty 9. marraskuuta.…
WP_20171114_11_27_18_Pro.jpg
Uutiset

Lukion ovet säppiin Kerimäellä

Savonlinnalaisten verotus alenee  Savonlinnassa tehtiin kaupunginvaltuutettu Sampsa Kokon mukaan historiaa maanantai-iltaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa. Valtuusto nimittäin…
IMG_3386.jpg
Uutiset

Keijo Pesonen eläkkeelle vuoden vaihteessa

Musisoiva rehtori viihtyy Heinäveden tukikohdassaan  Sää on marraskuisen harmaa. Vettä vihmoo välillä auton tuulilasiin ja lämpöä ulkona on muutama aste. Istun haastattelulehtiö…
Lippu-IMG_7999.jpg
Uutiset

Isänpäivä ei ole virallinen liputuspäivä

Tulevana sunnuntaina vietetään jälleen isänpäivää. Silloin siniristiliput nousevat salkoon juhlapäivän kunniaksi useimmissa suomalaiskodeissa. Mutta toisin kun voisi luulla, isänpäivä ei…
Yhdessä-uutta-IMG_3321.jpg
Uutiset

Historiallista uudistusta tehdään järjestöjen kanssa

Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa veikkausvoittovaroista Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi kolmea uutta avustusohjelmaa, joista yksi on Järjestöt mukana muutoksessa. Tämän…
Sini-waahto-IMG_2369.jpg
Uutiset

Pikkujoulu­ohjelmaa monenlaiseen makuun

Paikallinen ja laadukas ruoka on pääroolissa Savon Mafian pikkujoulupaketeissa, joita on räätälöity useampaan makuun sopiviksi. Savon Mafian myyntipäällikkö Sini Laukkanen kertoo, että…
Itäinen-asema-IMG_3303.jpg
Uutiset

Puuroa, pakkelia ja pikkujoulutunnelmaa

Itäisen aseman pikkujouluissa 11. marraskuuta on mahdollista selvittää, mitä omalle keholle kuuluu.  Kaikki eivät ehkä vielä tiedä, ettei Itäisellä asemalla enää porata hampaita…