Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Demarit haluavat palauttaa subjektiivisen päivähoidon

SDP_0873.jpg
Eija Stenberg kannattaa subjektiivisen päivähoidon palauttamista ja Markku Nousiainen toivoo nykyistä tiiviimpää yhteistyötä eri valtuustoryhmien välillä.

Savonlinnan sosialidemokraatit julistavat kuntavaaliohjelmassaan muun muassa, että ”Savonlinnan Demarit haluavat kehittää kaupunkia kuntalaista kuunnellen paremmaksi kodiksi meille kaikille. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolinen kuntalaisten kohtelu ovat meille tärkeitä päätöksiä tehdessä. Palvelut tulee tuottaa lähtökohtaisesti kaupungin omana työnä. Palvelujen laatu tulee turvata. Hankimme täydentäviä palveluita ensisijaisesti paikallisilta järjestöiltä ja yrityksiltä”.

Kuntavaaliohjelmassa myös linjataan, että subjektiivinen päivähoito-oikeus pitää palauttaa takaisin Savonlinnassa. Vahvasti samaa mieltä on punkaharjulainen, Savonlinnan sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eija Stenberg.

– Työsuhteet tai työttömyys eivät saa olla vaikuttimina, kun lasten päivähoidosta on kysymys. Lapsen etu pitää mennä kaiken muun edelle, Stenberg korostaa.

Kunnallispolitiikassa jo vuodesta 1986 mukana ollut ja tällä hetkellä pitkällä sairauslomalla Metsä Woodin saumaajan tehtävistä oleva Eija Stenberg pitää tulevan valtuuston tärkeänä tehtävänä pitää huolta lasten ja perheiden asioista.

– Varhaiskasvatuksen ainakin osittainen maksuttomuus on tärkeää, mutta tietysti kaupungin taloudelliset mahdollisuudet on myös huomioitava, kun ylipäätään puhutaan maksuttomista palveluista, Stenberg pohtii.

Toiselle kaudelle valtuustoon pyrkivä, kunnallisjärejstön taloudenhoitaja Markku Nousiainen allekirjoittaa kunnallisjärjestön hyväksymät kuntavaaliteesit. Lisäksi hän toivoo uudelta valtuustolta nykyistä parempaa yhteistötä eri valtuustoryhmien välillä.

– Myös asioiden ennakkovalmisteluun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, ettei salissa valtuutettujen tarvitsisi kysellä niin paljon asiantuntijoilta tai virkamiehiltä, Nousianen pohtii. Hän myös korostaa, että hyvät tavat tervehtimisineen valtuutettujen välillä pitäisi nostaa kunniaan.

Sosterin hallitukseen kuuluva Eija Stenberg on huolissaan siitä, että tulevan sosiaali- ja terveysuudistuksen myötä kuntapäättäjän vaikutusmahdollisuudet terveydenhoito- ja sosiaaliasoihin pienenee merkittävästi.

-Kaiken kaikkiaan koko tuleva sote ja sen vaikutukset ovat täysin hämärän peitossa. Kansalaiset eivät voi tietää mitä on odotettavissa, hän sanoo huolestuneena.

Hän ei myöskään usko paljon puhutun valinnanvapauden toteutuvat sotessa. Ihmiset eri kyläkunnilla joutuvat eriarvoiseen asemaan esimerkiksi keskustassa asuvien kanssa. Nälkälinnanmäkeen hän ei haluaisi myöskään koskea, ei ainakaan niin, että sinne rakennettaisiin loma-asuntoja.

Punkaharjun Tuunaansaaressa asuvana Stenbergille on tärkeää tasapuolinen päätöksenteko koko Savonlinnassa.

– Neljässä vuodessa ovat kaupungin rakenteet muuttuneet liitoskuntien myötä, mutta nyt pitää katsoa yhdessä eteenpäin ja lopettaa vastakkainasettelu eri alueitten välillä. Olemme kaikki samaa Savonlinnaa, hän korostaa.

Lähidemokratien kehittämistä pitävät niin Stenberg kuin Nousiainen hyvin tärkeänä tulevan valtuuston tehtävänä. Molempien mielestä pitää rakentaa jonkinlainen, nykyisiä aluejohtokuntia muistuttava malli koko kaupungin alueelle. Noilla organisatioilla pitäisi myös olla kaupungin myöntämiä varoja toimintaan.

Stenberg toivoisi, että kaupunki antaisi urheiluseuroille käyttöön maksutta salivuoroja.

– Parasta ennaltaehkäisevää sairaudenhoitoa on tarjota kaikenikäisille mahdollisuudet liikkua ja harrastaa ihmisten varallisuuteen katsomatta, Eija Stenberg korostaa.Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Höyrylaivat-IMG_1903.jpg
Uutiset

Höyrylaivat pysyvät Savonlinnassa

Yrittäjä Janne Leinonen on ostanut S/s Punkaharjun yhtiönsä LP Management Oy:n nimiin. S/s Punkaharju oli aiemmin Hotelli Punkaharjua pyörittävän yhtiön omistuksessa. Kun mukaan lasketaan…
Hannolanpelto1.jpg
Uutiset

Suomenhevosta juhlittiin Hannolanpellolla

Hannolanpellon raviradalle satapäin keräytynyt juhlaväki sai paistatella kauniissa auringonpaisteessa 17.6. Juhlan aiheena oli oma kansallisaarteemme Suomenhevonen, joka täyttää kuluvana…
Hiekanveisto2.jpg
Uutiset

Enonkosken hiekka­tapahtuma kasvaa

Hiekanveiston II EM-kilpailut Enonkoskella on saamassa ennätysmäärän kisailevia maita ja huipputaiteilijoita. Keskellä kuntaa -toristadionilla kisailee kesä-heinäkuun vaihteessa 13 maan…
AnnaKristiina_1844.jpg
Uutiset

Valtuusto aloitti kehuilla

– Tämä on puhdasta ikärasisimia, kun tämänikäinen mies joutuu pelaamaan näitten koneitten kanssa, Veikko Puustinen (ps.) nauratti uutta kaupunginvaltuustoa tuskaillessaan…
Suomalainen_1828.jpg
Uutiset

Linna-Lasi vaihtoi omistajaa

Yksi Savonlinnan vanhimpia lasialan yrityksiä Linna-Lasi Oy on vaihtanut omistajaa. Yritys toimii Mertajärventiellä. Kerimäkeläinen Jukka Suomalainen on viime viikolla siirtynyt…
Jaakko-ja-Timo.jpg
Uutiset

Herttuan Timo Lehtinen eläkkeelle

Hotelli ja kuntoutuskeskus Herttuan avainasiakaspäällikkönä eläkkeelle heinäkuun alussa lähtevä Timo Lehtinen on tehnyt pitkän päivätyön Herttuassa. Hän tuli 31,5 vuotta sitten…
Oikein-vanhoja-autoja.jpg
Uutiset

Kesä julistettiin avatuksi Savonlinnassa

Suomen virallinen kesänavaus järjestettiin viime viikonloppuna jo kymmenettä kertaa Savonlinnassa. Tänä vuonna mukaan mahtui perinteisten vanhojen autojen, risteilyaluksien siunaamisen…
Perhoset.jpg
Uutiset

Parkki­perhoset ilmestyvät jälleen katukuvaan

Kesän mukana ovat iloiset ja tutuiksi tulleet parkkiperhoset saapuneet Savonlinnan kaduille. Vanhentunutta pysäköintiaikaa lisäävät nuoret ovat nyt myös entistä enemmän apuna sekä…
CM_1774.jpg
Uutiset

Tiältä päin -tunnus kertoo, että tuote on lähtöisin täältä päin

Savonlinnan K-Citymarketin ruokakaupassa on lähdetty panostamaan vahvasti paikallisuuteen.– Minulle paikalliset tuotteet ja palvelut ovat erittäin tärkeitä. Kun tuli kauppiaaksi Savonlinnan…