Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Demarit haluavat palauttaa subjektiivisen päivähoidon

SDP_0873.jpg
Eija Stenberg kannattaa subjektiivisen päivähoidon palauttamista ja Markku Nousiainen toivoo nykyistä tiiviimpää yhteistyötä eri valtuustoryhmien välillä.

Savonlinnan sosialidemokraatit julistavat kuntavaaliohjelmassaan muun muassa, että ”Savonlinnan Demarit haluavat kehittää kaupunkia kuntalaista kuunnellen paremmaksi kodiksi meille kaikille. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolinen kuntalaisten kohtelu ovat meille tärkeitä päätöksiä tehdessä. Palvelut tulee tuottaa lähtökohtaisesti kaupungin omana työnä. Palvelujen laatu tulee turvata. Hankimme täydentäviä palveluita ensisijaisesti paikallisilta järjestöiltä ja yrityksiltä”.

Kuntavaaliohjelmassa myös linjataan, että subjektiivinen päivähoito-oikeus pitää palauttaa takaisin Savonlinnassa. Vahvasti samaa mieltä on punkaharjulainen, Savonlinnan sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eija Stenberg.

– Työsuhteet tai työttömyys eivät saa olla vaikuttimina, kun lasten päivähoidosta on kysymys. Lapsen etu pitää mennä kaiken muun edelle, Stenberg korostaa.

Kunnallispolitiikassa jo vuodesta 1986 mukana ollut ja tällä hetkellä pitkällä sairauslomalla Metsä Woodin saumaajan tehtävistä oleva Eija Stenberg pitää tulevan valtuuston tärkeänä tehtävänä pitää huolta lasten ja perheiden asioista.

– Varhaiskasvatuksen ainakin osittainen maksuttomuus on tärkeää, mutta tietysti kaupungin taloudelliset mahdollisuudet on myös huomioitava, kun ylipäätään puhutaan maksuttomista palveluista, Stenberg pohtii.

Toiselle kaudelle valtuustoon pyrkivä, kunnallisjärejstön taloudenhoitaja Markku Nousiainen allekirjoittaa kunnallisjärjestön hyväksymät kuntavaaliteesit. Lisäksi hän toivoo uudelta valtuustolta nykyistä parempaa yhteistötä eri valtuustoryhmien välillä.

– Myös asioiden ennakkovalmisteluun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, ettei salissa valtuutettujen tarvitsisi kysellä niin paljon asiantuntijoilta tai virkamiehiltä, Nousianen pohtii. Hän myös korostaa, että hyvät tavat tervehtimisineen valtuutettujen välillä pitäisi nostaa kunniaan.

Sosterin hallitukseen kuuluva Eija Stenberg on huolissaan siitä, että tulevan sosiaali- ja terveysuudistuksen myötä kuntapäättäjän vaikutusmahdollisuudet terveydenhoito- ja sosiaaliasoihin pienenee merkittävästi.

-Kaiken kaikkiaan koko tuleva sote ja sen vaikutukset ovat täysin hämärän peitossa. Kansalaiset eivät voi tietää mitä on odotettavissa, hän sanoo huolestuneena.

Hän ei myöskään usko paljon puhutun valinnanvapauden toteutuvat sotessa. Ihmiset eri kyläkunnilla joutuvat eriarvoiseen asemaan esimerkiksi keskustassa asuvien kanssa. Nälkälinnanmäkeen hän ei haluaisi myöskään koskea, ei ainakaan niin, että sinne rakennettaisiin loma-asuntoja.

Punkaharjun Tuunaansaaressa asuvana Stenbergille on tärkeää tasapuolinen päätöksenteko koko Savonlinnassa.

– Neljässä vuodessa ovat kaupungin rakenteet muuttuneet liitoskuntien myötä, mutta nyt pitää katsoa yhdessä eteenpäin ja lopettaa vastakkainasettelu eri alueitten välillä. Olemme kaikki samaa Savonlinnaa, hän korostaa.

Lähidemokratien kehittämistä pitävät niin Stenberg kuin Nousiainen hyvin tärkeänä tulevan valtuuston tehtävänä. Molempien mielestä pitää rakentaa jonkinlainen, nykyisiä aluejohtokuntia muistuttava malli koko kaupungin alueelle. Noilla organisatioilla pitäisi myös olla kaupungin myöntämiä varoja toimintaan.

Stenberg toivoisi, että kaupunki antaisi urheiluseuroille käyttöön maksutta salivuoroja.

– Parasta ennaltaehkäisevää sairaudenhoitoa on tarjota kaikenikäisille mahdollisuudet liikkua ja harrastaa ihmisten varallisuuteen katsomatta, Eija Stenberg korostaa.Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Verisure_2048.jpg
Uutiset

Kodinturvapalveluita tarjoava Verisure aloittanut Savonlinnassa

Kokonaisvaltaisia kodinturvapalveluita tarjoava Verisure on avannut toimipisteen Savonlinnaan kesäkuun alussa. Savonlinnan pisteen vetäjä, Team leadet Anu Piel kertoo, että Verisure on paljon…
2017-08-01-12.01.59.jpg
Uutiset

Etuajo-oikeus muuttunut Simasalonkadulla

Simasalonkadun ja Miekkoniemenkadun risteykseen on ilmestynyt heinäkuun aikana kärkikolmio Mertalan koulun suunnasta tuleville. Uudet liikennejärjestelyt ovat aiheuttaneet hämminkiä ja…
Uutiset

Linnalan kuvataidekoulu käynnistyy

Maanantaina 21. elokuuta käynnistyy Linnalan Kuvataidekoulun 19. syyslukukausi. Viime vuosina Linnalan kuvataidekoulun opetusta on pyritty suuntaamaan yhä enemmän yhteisölliseksi ja…
Putin-016.jpg
Uutiset

Presidenttien tapaaminen käynnisti kaksi tärkeää ympäristöprojektia

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa alkoi Savonlinnan Punkaharjulla. Keskustelujen…
Uutiset

Karaokekilpailu ratkesi

Pyhän Olavin kareokekisan finaalissa ratkottiin lauantaina mestaruus sekä naisten että miesten sarjoissa. Naisten kilpailun voitti Kaisa Nuopponen Savonlinnasta ja miesten sarjan…
Uutiset

Panu Peitsarosta Musta Pässi

Musta pässi 2017 on Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro. Julkistaminen tapahtui opperapäivän avauksen yhteydessä Pyhän OIavin päivänä viime…
Uutiset

Savonlinna-mitalien saajat

Savonlinnan kaupunginhallitus on päättänyt tämän vuoden Savonlinna-mitalien saajista. Vuoden 2017 mitalin saajat ovat säveltäjä Aulis Sallinen, dokumentaristi Juha Taskinen ja hpj,…
Olavin-päivä-2.jpg
Uutiset

Pyhän Olavin päivä keräsi väkijoukot yhteen

Viime lauantaina Pyhän Olavin päivänä tapahtui tämän kesän ihme - aurinko paistoi ja sää helli kansaa, joka kokoontui juhlistamaan Savonlinnan kaupungin 378. syntymäpäivää.  Väkeä…
Sähkö-013.jpg
Uutiset

Hyvä palvelu on työn suola

Toukokuussa avasi ovensa Miekkoniemellä uusi sähköliike Linnan Sähkö ja Tarvike Oy, jonka liikeideana ovat nopeus ja palvelualttius. – Toimimme pääasiassa Savonlinnan talousalueella…