Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Demarit haluavat palauttaa subjektiivisen päivähoidon

SDP_0873.jpg
Eija Stenberg kannattaa subjektiivisen päivähoidon palauttamista ja Markku Nousiainen toivoo nykyistä tiiviimpää yhteistyötä eri valtuustoryhmien välillä.

Savonlinnan sosialidemokraatit julistavat kuntavaaliohjelmassaan muun muassa, että ”Savonlinnan Demarit haluavat kehittää kaupunkia kuntalaista kuunnellen paremmaksi kodiksi meille kaikille. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolinen kuntalaisten kohtelu ovat meille tärkeitä päätöksiä tehdessä. Palvelut tulee tuottaa lähtökohtaisesti kaupungin omana työnä. Palvelujen laatu tulee turvata. Hankimme täydentäviä palveluita ensisijaisesti paikallisilta järjestöiltä ja yrityksiltä”.

Kuntavaaliohjelmassa myös linjataan, että subjektiivinen päivähoito-oikeus pitää palauttaa takaisin Savonlinnassa. Vahvasti samaa mieltä on punkaharjulainen, Savonlinnan sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eija Stenberg.

– Työsuhteet tai työttömyys eivät saa olla vaikuttimina, kun lasten päivähoidosta on kysymys. Lapsen etu pitää mennä kaiken muun edelle, Stenberg korostaa.

Kunnallispolitiikassa jo vuodesta 1986 mukana ollut ja tällä hetkellä pitkällä sairauslomalla Metsä Woodin saumaajan tehtävistä oleva Eija Stenberg pitää tulevan valtuuston tärkeänä tehtävänä pitää huolta lasten ja perheiden asioista.

– Varhaiskasvatuksen ainakin osittainen maksuttomuus on tärkeää, mutta tietysti kaupungin taloudelliset mahdollisuudet on myös huomioitava, kun ylipäätään puhutaan maksuttomista palveluista, Stenberg pohtii.

Toiselle kaudelle valtuustoon pyrkivä, kunnallisjärejstön taloudenhoitaja Markku Nousiainen allekirjoittaa kunnallisjärjestön hyväksymät kuntavaaliteesit. Lisäksi hän toivoo uudelta valtuustolta nykyistä parempaa yhteistötä eri valtuustoryhmien välillä.

– Myös asioiden ennakkovalmisteluun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, ettei salissa valtuutettujen tarvitsisi kysellä niin paljon asiantuntijoilta tai virkamiehiltä, Nousianen pohtii. Hän myös korostaa, että hyvät tavat tervehtimisineen valtuutettujen välillä pitäisi nostaa kunniaan.

Sosterin hallitukseen kuuluva Eija Stenberg on huolissaan siitä, että tulevan sosiaali- ja terveysuudistuksen myötä kuntapäättäjän vaikutusmahdollisuudet terveydenhoito- ja sosiaaliasoihin pienenee merkittävästi.

-Kaiken kaikkiaan koko tuleva sote ja sen vaikutukset ovat täysin hämärän peitossa. Kansalaiset eivät voi tietää mitä on odotettavissa, hän sanoo huolestuneena.

Hän ei myöskään usko paljon puhutun valinnanvapauden toteutuvat sotessa. Ihmiset eri kyläkunnilla joutuvat eriarvoiseen asemaan esimerkiksi keskustassa asuvien kanssa. Nälkälinnanmäkeen hän ei haluaisi myöskään koskea, ei ainakaan niin, että sinne rakennettaisiin loma-asuntoja.

Punkaharjun Tuunaansaaressa asuvana Stenbergille on tärkeää tasapuolinen päätöksenteko koko Savonlinnassa.

– Neljässä vuodessa ovat kaupungin rakenteet muuttuneet liitoskuntien myötä, mutta nyt pitää katsoa yhdessä eteenpäin ja lopettaa vastakkainasettelu eri alueitten välillä. Olemme kaikki samaa Savonlinnaa, hän korostaa.

Lähidemokratien kehittämistä pitävät niin Stenberg kuin Nousiainen hyvin tärkeänä tulevan valtuuston tehtävänä. Molempien mielestä pitää rakentaa jonkinlainen, nykyisiä aluejohtokuntia muistuttava malli koko kaupungin alueelle. Noilla organisatioilla pitäisi myös olla kaupungin myöntämiä varoja toimintaan.

Stenberg toivoisi, että kaupunki antaisi urheiluseuroille käyttöön maksutta salivuoroja.

– Parasta ennaltaehkäisevää sairaudenhoitoa on tarjota kaikenikäisille mahdollisuudet liikkua ja harrastaa ihmisten varallisuuteen katsomatta, Eija Stenberg korostaa.Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Joukkue ja Poika.jpg
Uutiset

Poika kävi torilla

Reilut 2 000 ihmistä juhli SaPKoa ja Poikaa, eli Mestis-mestaruuspokaalia Savonlinnan kauppatorilla lauantaina. SaPKon mestaruutta juhlistettiin hyvässä säässä. Savonlinnan omat bändit…
Sydänyhd_1082.jpg
Uutiset

Savonlinnan sydänyhdistys jatkaa itsenäisenä

Savonlinnan sydänyhdistyksen 12. huhtikuuta pidetty kevätkokous päätti, että yhdistys jatkaa toimintaansa edelleen itsenäisenä yhdistyksenä. Savonlinnan sydänyhdistys jäi itsenäiseksi…
Unicef_1072.jpg
Uutiset

Unicefin Savonlinnan vapaaehtoisryhmä toiminut 30 vuotta

Unicef Savonlinnan vapaaehtoisryhmä tulee toimineeksi 25. huhtikuuta 30 vuotta. Tätä merkkipaalua juhlitaan seurakuntakeskuksessa lauantaina 29. huhtikuuta. Unicef on YK:n alainen, maailman…
IMG_1014.jpg
Uutiset

Valtuusto loi nahkansa

Kesäkuussa toimintansa aloittava Savonlinnan vasta valittu kaupunginvaltuusto uusi perusteellisesti nahkansa. Peräti 26 valtuutettua, eli yli puolet 51 valtuutetusta on uusia edustajia. Eniten…
Alen Jarkko - Jounin kauppa 2016.jpg
Uutiset

Mikä on 12.4. lehden mielenkiintoisin juttu?

Taas on aika kysyä Savonmaan lukijoilta, mikä on mielestänne tämän numeron mielenkiintoisin, tai kiinnostavin juttu. Toki se voi olla valokuvakin. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan aitoja,…
IMG_1063.jpg
Uutiset

Vapaaehtoistoimintaan halutaan lisää potkua

Linnalan Setlementti ja Savonlinnan Seudun Kolomonen järjestävät torstaina 20. huhtikuuta tilaisuuden Linnalan kahviossa teemalla Mit-tee-hän tekis? - vaihtoehtoja vapaaehtoistoimintaan. Linnalan…
Vuokratalot_0987.jpg
Uutiset

Savonlinna saattaa joutua purkamaan jopa 550 vuokra-asuntoa

Itä-Suomen yliopiston ja opetusministeriön välisten tulossopimusneuvottelujen seurauksena Savonlinnasta lakkautetaan 900 opiskelijan opettajakoulutus vuonna 2018. Pääministeri Sipilän…
Laamanen IMG_0973.jpg
Uutiset

Koulun oma kasvatti johtaa SAMIa

Itä-Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoiman Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston Samin uusi hallituksen puheenjohtaja Heli Laamanen (sd.) on itsekin Samin kasvatteja. Hän on opiskellut…
Laine IMG_0958.jpg
Uutiset

Kaupunginjohtaja Janne Laine: Luotan Sipilän pitävän sanansa

Opettajankoulutuksen menettämisen tilalle tehty kompensaatiomalli Savonlinnalle korvaavista opiskelu- ja työpaikoista selviää vasta Suomen hallituksen niin sanotussa kehysriihessä…