Harrastukset Päivi Luostarinen /

Kesäyliopiston kesä on täynnä musiikkia, kielikursseja, kehon ja mielen huoltoa

SKY_4801.jpg
Rehtori Raili Kontinen (oik) ja lasten tiede-taideleirin vetäjä Sari Nyrhinen tarkistavat painotuoreita kurssijulisteita.

Kesäkaupunki tarjoaa monipuolista virkistystä. Yksi sen keitaista on Savonlinnan kesäyliopisto, joka on jo yli 50 vuotta osallistunut Savonlinnan seudun koulutustarjontaan.  Kesäyliopistojen toiminta-ajatuksena on ollut alusta lähtien akateemisen koulutuksen tuominen alueille, joilla ei ole yliopistoa tai korkeakoulua.

Savonlinnan kesäyliopisto on vahvasti mukana myös seudun kulttuuri- ja matkailuyhteistyössä.

– Erityisesti koulutuksellinen yhteistyö Savonlinnan Musiikkiakatemian kanssa tuo kesällä runsaasti osallistujia myös muualta Suomesta ja ulkomailta. Luvassa on mahtava konserttitarjonta, kesäyliopiston rehtori Raili Kontinen kertoo.

– Savonlinnassa on tarjolla useita sellaisten korkeatasoisten taiteilijoiden konsertteja, joita harvoin pääsee kuulemaan.

Tänä kesänä on mahdollisuus päästä muun muassa kansainvälisesti tunnetun pianistin ja suositun opettajan Paavali Jumppasen mestarikurssille heinäkuussa. – Jumppasen rikas muusikkous sekä Savonlinnan musiikkiopiston erinomaiset puitteet tarjoavat loistavan mahdollisuuden viettää inspiroiva viikko pianomusiikin ja muiden pianistien seurassa, kesäyliopiston ohjelma esittelee. Kurssi on myös Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston kurssi, josta opiskelija voi saada Sibelius-Akatemian opintopistetodistuksen.

Kesäyliopisto on järjestänyt Savonlinnan oopperajuhlien teosesittelyt. Ne ovat osoittautuneet suosituiksi. Tänäkin kesänä jokaisen oopperaesityksen alla avataan illan oopperan, sen synnyn ja tekijän taustoja. Teosesittelyt pidetään entiseen tapaan kello 17 ennen illan oopperaa maakuntamuseolla Riihisaaressa. Niitä esittelevät Tapani Länsiö, Minna Lindgren, Uljas Pulkkis ja Jan Granberg.

Oopperakesän aloittaa Aulis Sallisen uutuusteos ”Linna vedessä” 9.7. Säveltäjä itse on mukana teosesittelyssä, joka pidetään poikkeuksellisesti jo päivällä klo 12.30.

Kesäyliopisto tarjoaa tänä kesänä myös kehon ja mielen huoltoa. Heinäkuun alkupäivinä voi osallistua spiraalistabilaatio (SPS) ja pilates -kurssille, joka tuo selkärangalle hyvinvointia. – Pienillä liikkeillä keho saadaan kuntoon. Tämä sopii esimerkiksi skoliosista kärsiville, Kontinen esittelee.

Heinäkuussa etsitään myös luovuutta sisäisen voiman lähteenä kurssilla, jossa tehdään fyysisiä harjoituksia, käytetään meditaatiomenetelmiä sekä luovan kirjoittamisen ja maalaamisen tekniikoita.

Lapset ovat yksi merkittävä ryhmä, johon kesäyliopisto on panostanut.

Valtakunnallinen musiikkileiri järjestetään jälleen. Se on saanut vuodesta toiseen kovasti osanottajia muualta Suomesta. Rehtori Kontinen toivookin, että myös paikkakuntalaiset voisivat löytää leirin omakseen. Musiikkileiri pidetään tänä kesänä Itä-Karjalan kansanopistolla Punkaharjun vehreissä maisemissa, kun se aikaisempina vuosina kokoontui Kristillisellä kansanopistolla Pihlajaniemellä.

– Yhdessä ystävien ja opettajien kanssa vietetty aika ja jaetut onnistumisen hetket ovat musiikkileirin suola. Parhaimmillaan ne ovat juuri niitä pieniä hetkiä, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista, leirijohtaja Olli Vartiainen muistuttaa.

Miksi vesi on märkää? Miksi taivas on sininen? Miksi linnut lentävät?

KosmosTietäjä 2017 – kurssi juhannuksen alusviikolla tarjoaa iloista ja inspiroivaa tekemistä maailman ja sen ihmeiden parissa. - Leirillä on mahdollisuus käyttää tutkmusteknologiaa yhdistettynä luoviin menetelmin kuten maalaamiseen, musisointiin tai kirjoittamiseen, avaa leirin vetäjä FM Sari Nyrhinen. Leiriä suositellaan lapsille seitsemästä 12 ikävuoteen.

Samanikäisille on luvassa myös värivarjotatteri, jossa lapset ryhmissä laativat esityksen varjoteatterina särmin takana. Sen ohjaa draamapedagogi Kaarina Lavonen.

Lasten oopperaleiri ”Kani Koipeliinin kuperkeikat” tutustuttaa oopperan tekemiseen, tarjoaa musiikillisia tehtäviä muun muassa satuoopperan paperinukkehahmojen luomista, leikkejä ja ulkoilua. Leiriin on valmistauduttu jo talven aikana Opettajien valmistuslaitoksessa. Se huipentuu Kani Koipeliinin kuperkeikat -satuoopperaan sunnuntaina 30.heinäkuuta Savonlinnasalissa.

Niille, jotka haluavat virkistää kielitaitoaan tai jopa aloittaa uuden kielen opiskeluun, löytyy kesän kurssitarjonnasta mahdollisuuksia. Tarjolla on kesäkuussa matkailijan alkeiskursseja espanjan, ranskan ja italian kielissä. Espanjan kielessä löytyy myös jatkokurssi. Italian kielen keskustelutaitoja voi harjaannuttaa kertauskurssilla.

Ensi syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva voi parantaa kielitaitoaan sekä ruotsin että englannin abikursseilla heinä-elokuussa. Kesäyliopiston ohjelmista löytyy lähemmin tietoa www.savonlinnankesayliopisto.net.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Verisure_2048.jpg
Uutiset

Kodinturvapalveluita tarjoava Verisure aloittanut Savonlinnassa

Kokonaisvaltaisia kodinturvapalveluita tarjoava Verisure on avannut toimipisteen Savonlinnaan kesäkuun alussa. Savonlinnan pisteen vetäjä, Team leadet Anu Piel kertoo, että Verisure on paljon…
2017-08-01-12.01.59.jpg
Uutiset

Etuajo-oikeus muuttunut Simasalonkadulla

Simasalonkadun ja Miekkoniemenkadun risteykseen on ilmestynyt heinäkuun aikana kärkikolmio Mertalan koulun suunnasta tuleville. Uudet liikennejärjestelyt ovat aiheuttaneet hämminkiä ja…
Uutiset

Linnalan kuvataidekoulu käynnistyy

Maanantaina 21. elokuuta käynnistyy Linnalan Kuvataidekoulun 19. syyslukukausi. Viime vuosina Linnalan kuvataidekoulun opetusta on pyritty suuntaamaan yhä enemmän yhteisölliseksi ja…
Putin-016.jpg
Uutiset

Presidenttien tapaaminen käynnisti kaksi tärkeää ympäristöprojektia

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa alkoi Savonlinnan Punkaharjulla. Keskustelujen…
Uutiset

Karaokekilpailu ratkesi

Pyhän Olavin kareokekisan finaalissa ratkottiin lauantaina mestaruus sekä naisten että miesten sarjoissa. Naisten kilpailun voitti Kaisa Nuopponen Savonlinnasta ja miesten sarjan…
Uutiset

Panu Peitsarosta Musta Pässi

Musta pässi 2017 on Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro. Julkistaminen tapahtui opperapäivän avauksen yhteydessä Pyhän OIavin päivänä viime…
Uutiset

Savonlinna-mitalien saajat

Savonlinnan kaupunginhallitus on päättänyt tämän vuoden Savonlinna-mitalien saajista. Vuoden 2017 mitalin saajat ovat säveltäjä Aulis Sallinen, dokumentaristi Juha Taskinen ja hpj,…
Olavin-päivä-2.jpg
Uutiset

Pyhän Olavin päivä keräsi väkijoukot yhteen

Viime lauantaina Pyhän Olavin päivänä tapahtui tämän kesän ihme - aurinko paistoi ja sää helli kansaa, joka kokoontui juhlistamaan Savonlinnan kaupungin 378. syntymäpäivää.  Väkeä…
Sähkö-013.jpg
Uutiset

Hyvä palvelu on työn suola

Toukokuussa avasi ovensa Miekkoniemellä uusi sähköliike Linnan Sähkö ja Tarvike Oy, jonka liikeideana ovat nopeus ja palvelualttius. – Toimimme pääasiassa Savonlinnan talousalueella…