Uutiset Kari Tegelberg /

Lumme Energia haluaa mestaruussarjaan

Lumme_2306.jpg
Suur-Savon Sähkön ja uuden sähkön myyntiyhtiön Lumme Energian toimitus­johtaja Markus Tykkyläinen (oik.) ja liiketoimintajohtaja Mika Ahola Savonlinnan matkustajasatamassa sijaitsevan sähköautojen latauspisteen äärellä.

Suur-Savon Sähkö Oy:n ja Etelä-Savon Enegia Oy:n yhteinen sähkönmyyntiyhtiö Lumme Energia Oy pyrkii isoksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Tavoitteeksi on asetettu, että vuonna 2022 Lumme Energialla on puoli miljoonaa asiakasta, kun nyt molemmilla yhtiöillä asiakkaita on yhteensä noin 100 000.

– Asiaa voisi kuvata niin, että kaksi piirikunnallisen tason toimijaa ilmoittautuu mestaruussarjaan, Markus Tykkyläinen tiivistää. Hän on Suur-Savon Sähkön ja uuden Lumme Energian toimitusjohtaja.

Hän korostaa, että molemmissa sähköyhtiöissä ollaan äärimmäisen sitoutuneita uuteen myyntiyhtiöön. Tykkyläinen myös muistuttaa, että valtakunnassa on kaikkiaan 73 sähköä myyvää yhtiötä, mutta kolme suurinta hallitsee noin kolmannesta sähkökaupasta.

– Markkina Suomessa on sellainen, että isot kasvavat ja pienet hiipuvat pois. Me mietimme yhdessä haluammeko kasvaa, vai hiipua pois. Päätimme kasvaa, Tykkyläinen sanoo.

Hän myös toteaa, että ilman yhteistä myyntiyhtiötä Etelä-Savon Energia olisi lähivuosina hiipunut pois, tai sulautunut johonkin isompaan yhtiöön.

– Sähkömarkkinat näyttävät 5–10 vuoden kuluttua aika karuilta. Me haluamme täällä Etelä-Savossa olla vastavoima isoille yhtiöille, joita tämän maakunnan hyvinvointi ei kiinnosta pätkääkään, Tykkyläinen painottaa.

Suur-Savon Sähkön asiakasvirta on ollut jo vuosia miinuksella ja on sitä edelleenkin. Eli toisin sanoen yhtiö on menettänyt viime vuosina tuhansia asiakkaita. Nyt virta on tasaantunut ja Tykkyläinen uskoo, että pikkuhiljaa päästään myös kasvun tielle.

Lumme Energia on yhtiölle räätälöidyn koulutusohjelman avulla kouluttanut 20 henkilöä sähkön myyntiin.

– Olen erittäin ylpeä tästä joukosta. He ovat suorittaneet työnsä ohella myynnin ammattitutkinnon ja ovat todella sitoutuneet työhönsä, Markus Tykkyläinen sanoo.

Lumme Energialle siirtynyt Suur-Savon Sähkön liiketoimintajohtaja Mika Ahola kehuu Savonlinnan kaupungin kanssa tehtävää yhteistyötä hedelmälliseksi.

– Valitsimme muun muassa sähköautojen latauspisteitten paikat Savonlinnassa kaupungin toiveiden mukaan. Pisteitä on nyt kaikkiaan kolme, mutta valmiutemme laajentaa pisteitten määrää on hyvä, Ahola kertoo.

Hän myös korostaa, että heidän latauspisteissä myymänsä sähkön on oltava tuotettu uusiutuvasta energiasta. Seuraava askel sähkömarkkinoilla tulee Tykkyläisen mukaan olemaan pientaloissa ja loma-asunnoissa toimivat mikroenergiajärjestelmät.

– Nämä järjestelmät tulevat olemaan sellaisia, että talossa on sähkön kulutuksen lisäksi sähkön tuotantoa ja varastointia, Tykkyläinen kertoo.

Energiayhtiöt ovat hänen mukaansa tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa, että yhtiöt ovat ikään kuin puolustuskannalla. Niitä arvotellaan muun muassa kovista siirtohinnoista. Tykkyläinen haluaa että Lumme Energia erottautuu sähköpelikentästä olemalla rohkea toimija ja katsoo asioita asiakkaan silmin.

– Haluamme olla myös kantaaottava yhtiö, vaikka siinä omat riskinsä ehkä ovatkin. Minusta esimerkiksi sähkön verotuksesta pitää uskaltaa puhua. Paljon haukutuissa siirtomaksuissa saattaa veroja yhteensä jopa 50–60 prosenttia, hän muistuttaa. Hän myös pohtii voisiko verotus olla dynaaminen sähkön tuotannon saastuttavuuden mukaan.

Savonlinnan kaupungin omistusosuus Suur-Savon Sähköstä on kasvanut lähivuosina voimakkaasti. Tällä hetkellä savonlinnalaiset omistavat yhtiötä noin 11,5 prosentin osuuden. Mikkelillä on yhteensä 15 prosentin omistusosuus. Myös Juvan kunta on iso omistaja.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Lumme_2306.jpg
Uutiset

Lumme Energia haluaa mestaruussarjaan

Suur-Savon Sähkö Oy:n ja Etelä-Savon Enegia Oy:n yhteinen sähkönmyyntiyhtiö Lumme Energia Oy pyrkii isoksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Tavoitteeksi on asetettu, että vuonna 2022 Lumme…
Putin-016.jpg
Uutiset

Presidenttien tapaaminen käynnisti kaksi tärkeää ympäristöprojektia

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa alkoi Savonlinnan Punkaharjulla. Keskustelujen…
Risto-Pelkonen.jpg
Uutiset

Suomi on erilainen maa Helsingissä - ja Inarissa

Arkkiatri Risto Pelkosen mielestä hallituksen ottama tuumaustauko sote-uudistuksessa on enemmän kuin paikallaan. – Nykyinen esitys on kuin keskeneräinen talo, jossa vetää ovista…
Pekkarinen.jpg
Uutiset

”Panostetaan siihen, mitä osataan”

Suomessa eletään tällä hetkellä rajua rakennemuutoksen aikaa. Maakunnissa painitaan kahdenlaisten ongelmien kanssa. - Niillä, joilla menee hyvin, on pulaa osaamisesta, työvoimasta…
HennaKomu_4774.jpg
Uutiset

Metsä- ja vesialueiden matkailussa merkittäviä mahdollisuuksia

Metsä- ja vesialueiden matkailu- ja virkistyspalveluissa on merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Näin arvioidaan Itä-Suomen yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijoiden laatimassa…
Savotek.jpg
Uutiset

Savotek-kaupasta kantelu oikeuskanslerille

Perussuomalaisten valtuutetut Juha Kukkonen ja Matti Lundenius ovat tehneet oikeuskanslerille kantelun pääosin Savonlinnan kaupungin omistaman Savotek-kiinteistöhuoltoyhtiön myynnistä…
Jussila4632.jpg
Uutiset

Tutkijayhteisö toimii verkossa

PTT:n johtaja haastaa Savonlinnan elinkeinoelämää vuoropuheluun tutkijoiden kanssa – Tiedeyhteisön voi houkutella Savonlinnaan ilman yliopistoakin, Pellervon taloustutkimuksen, PTT:n…
Pelkonen IMG_4626.jpg
Uutiset

Arkkiatri Risto Pelkonen: Saattohoitolaki eutanasiaa kiireellisempi

– Kuolema ei ole hyvä eikä paha. Se vain on maallisen vaelluksen päätepiste. Kukaan ei tiedä, mitä on sen jälkeen eikä edes sitä, mitä kuolemassa oikein tapahtuu, pohtii arkkiatri Risto…
9235300320152201.jpg
Uutiset

Pääsiäislilja muistuttaa ylösnousemuksesta

Narsissia sanotaan pääsiäisliljaksi, jonka sanotaan symboloivan ylösnousemusta.   Narsissien historia juontaa juurensa Egyptiin ja antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Helppohoitoisuudestaan…