Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Parkkinen ja Rouvinen suomivat omiaan

Valtuusto_1586.jpg
Hymyt olivat herkässä, kun pitkän valtuustouran päättävä Jouni Backman (sd.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) vaihtoivat kuulumiset kokouksen päätteeksi.

Savonlinnan maanantai-iltainen kaupunginvaltuuston kokous oli nykyisellä kokoonpanolla kuluneen vaalikauden viimeinen. Kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa on yli puolet uusia valtuutettuja. Valtuustossa on kaikkiaan 51 jäsentä.

Viimeisessä valtuuston kokouksessa käytiin vielä läpi enemmän tai vähemmän pieleen menneitä kompensaationeuvotteluja, joiden tarkoituksena oli saada työ- ja koulutupaikkoja Savonlinnaan opettajankoulutuksen menetyksen tilalle. Etenkin demareitten Jouni Backman latasi täyslaidallisen etenkin työryhmään kuuluneille omille kansanedustajillemme, jotka Backmanin mielestä eivät saaneet aikaiseksi ”sitä mitä tilattiin”.

Myös kompensaationeuvotteluryhmään kuulunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) ja kokoomuksen väistyvä ryhmänjohtajaja Juhani Rouvinen suomivat hallitukseen kuuluvia ministereitään. Parkkinen muun muassa totesi, että vastuu opettajankoulutuksen siirtymisestä Savonlinnasta Joensuuhun on maan hallituksella.

– Yliopistolaki ei olisi estänyt päätösten tekemistä Savonlinnan puolesta, jos Suomen hallitus olisi halunnut niitä päätöksiä tehdä, Parkkinen suomi.

Juhani Rouvinen huokaili viimeisessä valtuuston kokouksessaan, että on ollut raskasta huomata, ettei Helsingin päässä paljoakaan täkäläisiä kokoomuslaisia noteerata.

– Olemme yrittäneet vaikuttaa niin ministreihimme kuin kokoomuksen kansanedustajiin. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) olisi voinut estää siirron, mutta hän ei halunnut sitä tehdä, Rouvinen totesi.

Jouni Backman puolestaan totesi, että komepensaationeuvotteluista annettiin koko ajan suorastaan yltiöpositiivisia lausuntoja, että tulossa on hyviä kompensaatioita.

– Ei saatu lopulta yhtään mitään ja nyt näyttää siltä, että nämä asiat halutaan vielä vaieta kuoliaaksi. Tämä asia pitää kuitenkin puhua vielä läpi, vaikka kipeää tekeekin, Backman totesi myös hänen viimeisessä valtuuston kokouksessaan.

Hän totesi lisäksi, että esimerkiksi kansanedustajien nimistä koostuvilla nimilistoilla ei ole mitään todellista painoarvoa kun päätöksiä eduskunnassa tehdään. Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) keräsi yli sata nimeä paperiin, jossa vaadittiin opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa.

Lisäksi Backman ihmetteli, kun oppositiota ei voinut syyttää, osan työryhmän jäsenten halusta etsiä syyllisiä neuvottelujen epäonnistumisesta omien joukosta. Nuo syylliset, joita syytettiin ovat Backmanin mukaan Parkkinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine.

– Näitten miesten ylisuuret vaatimukset mukamas vesittivät kompensaatiot. Kyllä kaupungin edustajien kuitenkin pitää pitää kynsin ja hampain kaupunkilaisten puolia. Myötäsukainen neuvottelutaktiikka ei vain yksinkertaisesti toimi Helsingin päässä, itsekin aikoinaan ministerinä toiminut Backman paukutteli.

Työryhmään kuulunut kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ihmetteli, kuinka paljon hän ja Hanna Kosonen ovat saaneet lokaa neuvotteluista silmilleen, vaikka he ovat tehneet hartiavoimin työtä kompensaatioitten puolesta.

– Syyllisten etsiminen on savolainen tapa. Näissä syyttelyissä ei ole oikeudenmukaisuuden häivääkään, hän totesi puhujapöntöstä ja läksi saman tien pois kokonaan valtuuston kokouksesta.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Toritapahtuma.jpg
Uutiset

Yhdistysten torilla oli mukava tunnelma

Musiikin rytmi kuului toria lähestyttäessä. Makkaran tuoksu tulvi nenään ja touhukkaan näköiset, iloiset ihmiset tulivat hymyssä suin vastaan. Yhdistysten perinteinen kevättoritapahtuma…
letka.jpg
Uutiset

Järvipelastajakoulutuksesta jaossa tietoa

Savonlinnan Järvipelastajat hakee uusia aktiivijäseniä. Tulokasinfo pidetään Savonlinnan paloasemalla tiistaina 30. toukokuuta kello 18. Tilaisuudessa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta sekä…
Kevattori_1451.jpg
Uutiset

Yhdistysten perinteinen kevättori jälleen lauantaina

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina kauppatorilla. Yhdistyskoordinaattori Erja Järvisalo Savonlinnan Seudun Kolomosesta…
Valtuusto_1586.jpg
Uutiset

Parkkinen ja Rouvinen suomivat omiaan

Savonlinnan maanantai-iltainen kaupunginvaltuuston kokous oli nykyisellä kokoonpanolla kuluneen vaalikauden viimeinen. Kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa on yli puolet uusia…
Puutaito_1442.jpg
Uutiset

Betonielementtitehdas muuttuu puuelementtitehtaaksi

Finnkerin halli Punkaharjun PuutaidolleBetonielementtejä vuoteen 2008 saakka Kerimäellä valmistanut Finnkeri Oy on solminut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tehtaan tilojen…
Kelalaiset IMG_1428.jpg
Uutiset

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen piipahti kylässä

”Savonlinnaan on aina mukava tulla”Sääminkiläissyntyinen Kelan tuore pääjohtaja Elli Aaltonen piipahti viime viikolla Savonlinnassa. Hän tapasi savonlinnalaisia silmästä silmään…
Karpalo IMG_1317.jpg
Uutiset

Karpalokodissa virkistyttiin

Kansallisen veteraanipäivän kunniaksi Palvelutalo Karpalokodissa järjestettiin Suomi 100-hengessä koko talon väelle yhteinen virkistyspäivä. Päivään kuului ulkoilua ja tehtävärasteja,…
Tanssiesitys.jpg
Uutiset

Nuoret tekivät veteraanijuhlan

Savonlinnnan kaupungin järjestämää Kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietettiin Savonlinnassa hyvin pitkälle koululaisten esitysten pohjalta. Myös täydessä Savonlinnasalissa oli peräti…
Joukkue ja Poika.jpg
Uutiset

Poika kävi torilla

Reilut 2 000 ihmistä juhli SaPKoa ja Poikaa, eli Mestis-mestaruuspokaalia Savonlinnan kauppatorilla lauantaina. SaPKon mestaruutta juhlistettiin hyvässä säässä. Savonlinnan omat bändit…