Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Parkkinen ja Rouvinen suomivat omiaan

Valtuusto_1586.jpg
Hymyt olivat herkässä, kun pitkän valtuustouran päättävä Jouni Backman (sd.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) vaihtoivat kuulumiset kokouksen päätteeksi.

Savonlinnan maanantai-iltainen kaupunginvaltuuston kokous oli nykyisellä kokoonpanolla kuluneen vaalikauden viimeinen. Kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa on yli puolet uusia valtuutettuja. Valtuustossa on kaikkiaan 51 jäsentä.

Viimeisessä valtuuston kokouksessa käytiin vielä läpi enemmän tai vähemmän pieleen menneitä kompensaationeuvotteluja, joiden tarkoituksena oli saada työ- ja koulutupaikkoja Savonlinnaan opettajankoulutuksen menetyksen tilalle. Etenkin demareitten Jouni Backman latasi täyslaidallisen etenkin työryhmään kuuluneille omille kansanedustajillemme, jotka Backmanin mielestä eivät saaneet aikaiseksi ”sitä mitä tilattiin”.

Myös kompensaationeuvotteluryhmään kuulunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) ja kokoomuksen väistyvä ryhmänjohtajaja Juhani Rouvinen suomivat hallitukseen kuuluvia ministereitään. Parkkinen muun muassa totesi, että vastuu opettajankoulutuksen siirtymisestä Savonlinnasta Joensuuhun on maan hallituksella.

– Yliopistolaki ei olisi estänyt päätösten tekemistä Savonlinnan puolesta, jos Suomen hallitus olisi halunnut niitä päätöksiä tehdä, Parkkinen suomi.

Juhani Rouvinen huokaili viimeisessä valtuuston kokouksessaan, että on ollut raskasta huomata, ettei Helsingin päässä paljoakaan täkäläisiä kokoomuslaisia noteerata.

– Olemme yrittäneet vaikuttaa niin ministreihimme kuin kokoomuksen kansanedustajiin. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) olisi voinut estää siirron, mutta hän ei halunnut sitä tehdä, Rouvinen totesi.

Jouni Backman puolestaan totesi, että komepensaationeuvotteluista annettiin koko ajan suorastaan yltiöpositiivisia lausuntoja, että tulossa on hyviä kompensaatioita.

– Ei saatu lopulta yhtään mitään ja nyt näyttää siltä, että nämä asiat halutaan vielä vaieta kuoliaaksi. Tämä asia pitää kuitenkin puhua vielä läpi, vaikka kipeää tekeekin, Backman totesi myös hänen viimeisessä valtuuston kokouksessaan.

Hän totesi lisäksi, että esimerkiksi kansanedustajien nimistä koostuvilla nimilistoilla ei ole mitään todellista painoarvoa kun päätöksiä eduskunnassa tehdään. Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) keräsi yli sata nimeä paperiin, jossa vaadittiin opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa.

Lisäksi Backman ihmetteli, kun oppositiota ei voinut syyttää, osan työryhmän jäsenten halusta etsiä syyllisiä neuvottelujen epäonnistumisesta omien joukosta. Nuo syylliset, joita syytettiin ovat Backmanin mukaan Parkkinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine.

– Näitten miesten ylisuuret vaatimukset mukamas vesittivät kompensaatiot. Kyllä kaupungin edustajien kuitenkin pitää pitää kynsin ja hampain kaupunkilaisten puolia. Myötäsukainen neuvottelutaktiikka ei vain yksinkertaisesti toimi Helsingin päässä, itsekin aikoinaan ministerinä toiminut Backman paukutteli.

Työryhmään kuulunut kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ihmetteli, kuinka paljon hän ja Hanna Kosonen ovat saaneet lokaa neuvotteluista silmilleen, vaikka he ovat tehneet hartiavoimin työtä kompensaatioitten puolesta.

– Syyllisten etsiminen on savolainen tapa. Näissä syyttelyissä ei ole oikeudenmukaisuuden häivääkään, hän totesi puhujapöntöstä ja läksi saman tien pois kokonaan valtuuston kokouksesta.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Palveluluukku.jpg
Uutiset

Lapsille ja nuorille avattiin oma palveluluukku

Itä-Suomen sairaanhoitopiiriin on avattu lapsille ja nuorille suunnattu palveluluukku, jonka tehtävänä on auttaa heitä saamaan helpommin tarvitsemaansa apua terveyteensä ja erilaisiin…
Erkkeri.jpg
Uutiset

Nuorten kohtaamispaikka, jonne on helppo tulla

Nuorten tukiprojekti Erkkeri toimii Erkonkadulla matalan kynnyksen kohtaamispaikkana, jossa ei kysellä ikää eikä taustoja tai todettuja diagnooseja. - Tarkoitus on auttaa syrjäytymisvaarassa…
Pekkarinen.jpg
Uutiset

”Panostetaan siihen, mitä osataan”

Suomessa eletään tällä hetkellä rajua rakennemuutoksen aikaa. Maakunnissa painitaan kahdenlaisten ongelmien kanssa. - Niillä, joilla menee hyvin, on pulaa osaamisesta, työvoimasta…
Ikonniemi-1.jpg
Uutiset

Ikoinniemessä juhlittiin uutta laivalaituria

Haitari soi ja Savolaisen laulu raikui, kun Ikoinniemessä juhlittiin kyläläisten voimin syntynyttä uutta, komeaa laituria. Muikkua meni 25 kiloa ja grillimakkaraa 100 kiloa, kun toista sataa…
Soudut_7487.jpg
Uutiset

Sulkavalla soudetaan 50. kerran

Sulkavan suursoudut käynnistyvät torstaina 50. kerran. Juhlasoutuun on ilmoittautunut tuhansia soutajia ja mukana on myös tuhansia tukijoukkoihin kuuluvia henkilöitä. Kauko Miettisen…
Arkeologit.jpg
Uutiset

Enonkoskella tehdään arkeologisia kaivauksia

Enonkosken Kotkuinniemessä ryhdytään tekemään arkeologisia kaivauksia heinäkuun 17. päivä. Asialla on kulttuuriosuuskunta Vehrä. Kaivauksia johtaa Ville Laakso Turun yliopistosta ja…
Rymina_6080.jpg
Uutiset

Ryminä maalasi betoniseiniin väriä

Savonlinnan harmaisiin betoniseiniin on keskustan alueelle nyt saatu väriä. Työryhmä Ryminä on maalannut neljään eri kohteeseen kaupungissa hienoja graffititöitä, jotka ovat kaikki…
Höyrylaivat-IMG_1903.jpg
Uutiset

Höyrylaivat pysyvät Savonlinnassa

Yrittäjä Janne Leinonen on ostanut S/s Punkaharjun yhtiönsä LP Management Oy:n nimiin. S/s Punkaharju oli aiemmin Hotelli Punkaharjua pyörittävän yhtiön omistuksessa. Kun mukaan lasketaan…
Hannolanpelto1.jpg
Uutiset

Suomenhevosta juhlittiin Hannolanpellolla

Hannolanpellon raviradalle satapäin keräytynyt juhlaväki sai paistatella kauniissa auringonpaisteessa 17.6. Juhlan aiheena oli oma kansallisaarteemme Suomenhevonen, joka täyttää kuluvana…