Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Parkkinen ja Rouvinen suomivat omiaan

Valtuusto_1586.jpg
Hymyt olivat herkässä, kun pitkän valtuustouran päättävä Jouni Backman (sd.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) vaihtoivat kuulumiset kokouksen päätteeksi.

Savonlinnan maanantai-iltainen kaupunginvaltuuston kokous oli nykyisellä kokoonpanolla kuluneen vaalikauden viimeinen. Kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa on yli puolet uusia valtuutettuja. Valtuustossa on kaikkiaan 51 jäsentä.

Viimeisessä valtuuston kokouksessa käytiin vielä läpi enemmän tai vähemmän pieleen menneitä kompensaationeuvotteluja, joiden tarkoituksena oli saada työ- ja koulutupaikkoja Savonlinnaan opettajankoulutuksen menetyksen tilalle. Etenkin demareitten Jouni Backman latasi täyslaidallisen etenkin työryhmään kuuluneille omille kansanedustajillemme, jotka Backmanin mielestä eivät saaneet aikaiseksi ”sitä mitä tilattiin”.

Myös kompensaationeuvotteluryhmään kuulunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) ja kokoomuksen väistyvä ryhmänjohtajaja Juhani Rouvinen suomivat hallitukseen kuuluvia ministereitään. Parkkinen muun muassa totesi, että vastuu opettajankoulutuksen siirtymisestä Savonlinnasta Joensuuhun on maan hallituksella.

– Yliopistolaki ei olisi estänyt päätösten tekemistä Savonlinnan puolesta, jos Suomen hallitus olisi halunnut niitä päätöksiä tehdä, Parkkinen suomi.

Juhani Rouvinen huokaili viimeisessä valtuuston kokouksessaan, että on ollut raskasta huomata, ettei Helsingin päässä paljoakaan täkäläisiä kokoomuslaisia noteerata.

– Olemme yrittäneet vaikuttaa niin ministreihimme kuin kokoomuksen kansanedustajiin. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) olisi voinut estää siirron, mutta hän ei halunnut sitä tehdä, Rouvinen totesi.

Jouni Backman puolestaan totesi, että komepensaationeuvotteluista annettiin koko ajan suorastaan yltiöpositiivisia lausuntoja, että tulossa on hyviä kompensaatioita.

– Ei saatu lopulta yhtään mitään ja nyt näyttää siltä, että nämä asiat halutaan vielä vaieta kuoliaaksi. Tämä asia pitää kuitenkin puhua vielä läpi, vaikka kipeää tekeekin, Backman totesi myös hänen viimeisessä valtuuston kokouksessaan.

Hän totesi lisäksi, että esimerkiksi kansanedustajien nimistä koostuvilla nimilistoilla ei ole mitään todellista painoarvoa kun päätöksiä eduskunnassa tehdään. Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) keräsi yli sata nimeä paperiin, jossa vaadittiin opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa.

Lisäksi Backman ihmetteli, kun oppositiota ei voinut syyttää, osan työryhmän jäsenten halusta etsiä syyllisiä neuvottelujen epäonnistumisesta omien joukosta. Nuo syylliset, joita syytettiin ovat Backmanin mukaan Parkkinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine.

– Näitten miesten ylisuuret vaatimukset mukamas vesittivät kompensaatiot. Kyllä kaupungin edustajien kuitenkin pitää pitää kynsin ja hampain kaupunkilaisten puolia. Myötäsukainen neuvottelutaktiikka ei vain yksinkertaisesti toimi Helsingin päässä, itsekin aikoinaan ministerinä toiminut Backman paukutteli.

Työryhmään kuulunut kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ihmetteli, kuinka paljon hän ja Hanna Kosonen ovat saaneet lokaa neuvotteluista silmilleen, vaikka he ovat tehneet hartiavoimin työtä kompensaatioitten puolesta.

– Syyllisten etsiminen on savolainen tapa. Näissä syyttelyissä ei ole oikeudenmukaisuuden häivääkään, hän totesi puhujapöntöstä ja läksi saman tien pois kokonaan valtuuston kokouksesta.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Hannolanpelto1.jpg
Uutiset

Suomenhevosta juhlittiin Hannolanpellolla

Hannolanpellon raviradalle satapäin keräytynyt juhlaväki sai paistatella kauniissa auringonpaisteessa 17.6. Juhlan aiheena oli oma kansallisaarteemme Suomenhevonen, joka täyttää kuluvana…
Hiekanveisto2.jpg
Uutiset

Enonkosken hiekka­tapahtuma kasvaa

Hiekanveiston II EM-kilpailut Enonkoskella on saamassa ennätysmäärän kisailevia maita ja huipputaiteilijoita. Keskellä kuntaa -toristadionilla kisailee kesä-heinäkuun vaihteessa 13 maan…
AnnaKristiina_1844.jpg
Uutiset

Valtuusto aloitti kehuilla

– Tämä on puhdasta ikärasisimia, kun tämänikäinen mies joutuu pelaamaan näitten koneitten kanssa, Veikko Puustinen (ps.) nauratti uutta kaupunginvaltuustoa tuskaillessaan…
Suomalainen_1828.jpg
Uutiset

Linna-Lasi vaihtoi omistajaa

Yksi Savonlinnan vanhimpia lasialan yrityksiä Linna-Lasi Oy on vaihtanut omistajaa. Yritys toimii Mertajärventiellä. Kerimäkeläinen Jukka Suomalainen on viime viikolla siirtynyt…
Jaakko-ja-Timo.jpg
Uutiset

Herttuan Timo Lehtinen eläkkeelle

Hotelli ja kuntoutuskeskus Herttuan avainasiakaspäällikkönä eläkkeelle heinäkuun alussa lähtevä Timo Lehtinen on tehnyt pitkän päivätyön Herttuassa. Hän tuli 31,5 vuotta sitten…
Oikein-vanhoja-autoja.jpg
Uutiset

Kesä julistettiin avatuksi Savonlinnassa

Suomen virallinen kesänavaus järjestettiin viime viikonloppuna jo kymmenettä kertaa Savonlinnassa. Tänä vuonna mukaan mahtui perinteisten vanhojen autojen, risteilyaluksien siunaamisen…
Perhoset.jpg
Uutiset

Parkki­perhoset ilmestyvät jälleen katukuvaan

Kesän mukana ovat iloiset ja tutuiksi tulleet parkkiperhoset saapuneet Savonlinnan kaduille. Vanhentunutta pysäköintiaikaa lisäävät nuoret ovat nyt myös entistä enemmän apuna sekä…
CM_1774.jpg
Uutiset

Tiältä päin -tunnus kertoo, että tuote on lähtöisin täältä päin

Savonlinnan K-Citymarketin ruokakaupassa on lähdetty panostamaan vahvasti paikallisuuteen.– Minulle paikalliset tuotteet ja palvelut ovat erittäin tärkeitä. Kun tuli kauppiaaksi Savonlinnan…
Siskot_1821.jpg
Uutiset

Siskot ja Simot avustivat ikäihmisten risteilyllä

Hoivakoti Rebebekan 26 asukasta ja 13 hoitajaa tekivät Velmeri-laivalla risteilyn siniselle Saimaalle tiistaina. Mukana oli myös toistakymmentä vapaaehtoista Savonlinnan Siskot ja…