Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Parkkinen ja Rouvinen suomivat omiaan

Valtuusto_1586.jpg
Hymyt olivat herkässä, kun pitkän valtuustouran päättävä Jouni Backman (sd.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) vaihtoivat kuulumiset kokouksen päätteeksi.

Savonlinnan maanantai-iltainen kaupunginvaltuuston kokous oli nykyisellä kokoonpanolla kuluneen vaalikauden viimeinen. Kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa on yli puolet uusia valtuutettuja. Valtuustossa on kaikkiaan 51 jäsentä.

Viimeisessä valtuuston kokouksessa käytiin vielä läpi enemmän tai vähemmän pieleen menneitä kompensaationeuvotteluja, joiden tarkoituksena oli saada työ- ja koulutupaikkoja Savonlinnaan opettajankoulutuksen menetyksen tilalle. Etenkin demareitten Jouni Backman latasi täyslaidallisen etenkin työryhmään kuuluneille omille kansanedustajillemme, jotka Backmanin mielestä eivät saaneet aikaiseksi ”sitä mitä tilattiin”.

Myös kompensaationeuvotteluryhmään kuulunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) ja kokoomuksen väistyvä ryhmänjohtajaja Juhani Rouvinen suomivat hallitukseen kuuluvia ministereitään. Parkkinen muun muassa totesi, että vastuu opettajankoulutuksen siirtymisestä Savonlinnasta Joensuuhun on maan hallituksella.

– Yliopistolaki ei olisi estänyt päätösten tekemistä Savonlinnan puolesta, jos Suomen hallitus olisi halunnut niitä päätöksiä tehdä, Parkkinen suomi.

Juhani Rouvinen huokaili viimeisessä valtuuston kokouksessaan, että on ollut raskasta huomata, ettei Helsingin päässä paljoakaan täkäläisiä kokoomuslaisia noteerata.

– Olemme yrittäneet vaikuttaa niin ministreihimme kuin kokoomuksen kansanedustajiin. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) olisi voinut estää siirron, mutta hän ei halunnut sitä tehdä, Rouvinen totesi.

Jouni Backman puolestaan totesi, että komepensaationeuvotteluista annettiin koko ajan suorastaan yltiöpositiivisia lausuntoja, että tulossa on hyviä kompensaatioita.

– Ei saatu lopulta yhtään mitään ja nyt näyttää siltä, että nämä asiat halutaan vielä vaieta kuoliaaksi. Tämä asia pitää kuitenkin puhua vielä läpi, vaikka kipeää tekeekin, Backman totesi myös hänen viimeisessä valtuuston kokouksessaan.

Hän totesi lisäksi, että esimerkiksi kansanedustajien nimistä koostuvilla nimilistoilla ei ole mitään todellista painoarvoa kun päätöksiä eduskunnassa tehdään. Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) keräsi yli sata nimeä paperiin, jossa vaadittiin opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa.

Lisäksi Backman ihmetteli, kun oppositiota ei voinut syyttää, osan työryhmän jäsenten halusta etsiä syyllisiä neuvottelujen epäonnistumisesta omien joukosta. Nuo syylliset, joita syytettiin ovat Backmanin mukaan Parkkinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine.

– Näitten miesten ylisuuret vaatimukset mukamas vesittivät kompensaatiot. Kyllä kaupungin edustajien kuitenkin pitää pitää kynsin ja hampain kaupunkilaisten puolia. Myötäsukainen neuvottelutaktiikka ei vain yksinkertaisesti toimi Helsingin päässä, itsekin aikoinaan ministerinä toiminut Backman paukutteli.

Työryhmään kuulunut kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) ihmetteli, kuinka paljon hän ja Hanna Kosonen ovat saaneet lokaa neuvotteluista silmilleen, vaikka he ovat tehneet hartiavoimin työtä kompensaatioitten puolesta.

– Syyllisten etsiminen on savolainen tapa. Näissä syyttelyissä ei ole oikeudenmukaisuuden häivääkään, hän totesi puhujapöntöstä ja läksi saman tien pois kokonaan valtuuston kokouksesta.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Lumme_2306.jpg
Uutiset

Lumme Energia haluaa mestaruussarjaan

Suur-Savon Sähkö Oy:n ja Etelä-Savon Enegia Oy:n yhteinen sähkönmyyntiyhtiö Lumme Energia Oy pyrkii isoksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Tavoitteeksi on asetettu, että vuonna 2022 Lumme…
Putin-016.jpg
Uutiset

Presidenttien tapaaminen käynnisti kaksi tärkeää ympäristöprojektia

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa alkoi Savonlinnan Punkaharjulla. Keskustelujen…
Risto-Pelkonen.jpg
Uutiset

Suomi on erilainen maa Helsingissä - ja Inarissa

Arkkiatri Risto Pelkosen mielestä hallituksen ottama tuumaustauko sote-uudistuksessa on enemmän kuin paikallaan. – Nykyinen esitys on kuin keskeneräinen talo, jossa vetää ovista…
Pekkarinen.jpg
Uutiset

”Panostetaan siihen, mitä osataan”

Suomessa eletään tällä hetkellä rajua rakennemuutoksen aikaa. Maakunnissa painitaan kahdenlaisten ongelmien kanssa. - Niillä, joilla menee hyvin, on pulaa osaamisesta, työvoimasta…
HennaKomu_4774.jpg
Uutiset

Metsä- ja vesialueiden matkailussa merkittäviä mahdollisuuksia

Metsä- ja vesialueiden matkailu- ja virkistyspalveluissa on merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Näin arvioidaan Itä-Suomen yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijoiden laatimassa…
Savotek.jpg
Uutiset

Savotek-kaupasta kantelu oikeuskanslerille

Perussuomalaisten valtuutetut Juha Kukkonen ja Matti Lundenius ovat tehneet oikeuskanslerille kantelun pääosin Savonlinnan kaupungin omistaman Savotek-kiinteistöhuoltoyhtiön myynnistä…
Jussila4632.jpg
Uutiset

Tutkijayhteisö toimii verkossa

PTT:n johtaja haastaa Savonlinnan elinkeinoelämää vuoropuheluun tutkijoiden kanssa – Tiedeyhteisön voi houkutella Savonlinnaan ilman yliopistoakin, Pellervon taloustutkimuksen, PTT:n…
Pelkonen IMG_4626.jpg
Uutiset

Arkkiatri Risto Pelkonen: Saattohoitolaki eutanasiaa kiireellisempi

– Kuolema ei ole hyvä eikä paha. Se vain on maallisen vaelluksen päätepiste. Kukaan ei tiedä, mitä on sen jälkeen eikä edes sitä, mitä kuolemassa oikein tapahtuu, pohtii arkkiatri Risto…
9235300320152201.jpg
Uutiset

Pääsiäislilja muistuttaa ylösnousemuksesta

Narsissia sanotaan pääsiäisliljaksi, jonka sanotaan symboloivan ylösnousemusta.   Narsissien historia juontaa juurensa Egyptiin ja antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Helppohoitoisuudestaan…