Urheilu Kari Tegelberg /

Tanhuvaara juhlii yhdessä Suomen kanssa

9982Ilmakuva_1.jpg
Tanhuvaaran urheiluopisto täyttää tämän vuoden kesäkuussa 100 vuotta. Vuotta juhlitaan opistolla monin eri tavoin.
Urheiluopistot mielletään yleisellä tasolla usein kilpaurheilun kehdoiksi ja intohimoisten kuntoilijoiden kohtaamispaikoiksi. Maailma on kuitenkin muuttunut ja urheiluopistot pyrkineet vastaamaan muuttuneeseen tilanteeseen.
 Muun muassa Vierumäellä ja Kuortaneella on jo aiemmin haluttu profiloitua paikaksi, missä tarjotaan mahdollisuus myös ihan perinteiseen lomanviettämiseen liikunnallisten aktiviteettien keskellä.
Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnassa seuraa esimerkkiä. Reilu viikko sitten lanseerattu Tanhuvaara Sport Resort pyrkii houkuttelemaan opistolle yhä enemmän nimenomaan matkailijoita. Uuden nimen lanseeraaminen on osa Tanhuvaaran 100-vuotisjuhlavuotta.
-Uudistuksella halutaan tuoda julki Tanhuvaaran jo olemassa olevat vapaa-ajan matkailijalle ja liikkujalle suunnatut palvelut sekä viestiä yhä vahvemmasta suuntautumisesta matkailuliiketoimintaan. Viime vuosina tehdyt investoinnit hotelleihin, kylpylään, camping-alueeseen ja ravintoloihin ovat olleet askelia kohti matkailukeskustoimintaa, Tanhuvaaran rehtori Erkki Kauppinen selvittää.
Urheiluopistot ovat jo pidemmän aikaa painineet saman ongelman kanssa: kuinka houkutella mukaan sellaisia asiakkaita, jotka kaipaavat enemmänkin rentouttavaa lomanviettoa tavoitteellisen liikkumisen sijaan.
Tanhuvaaran Urheiluopisto -nimi ei häviä käytöstä. Urheiluopisto säilyy edelleen tärkeänä osana toimintaa keskittyen kilpaurheiluun, valmennukseen, urheilijoiden leireihin ja kursseihin sekä koulutukseen. Opiston toiminnasta käytetään jatkossa kahdenlaisia logoja: sekä Sport Resort- että Urheiluopisto-tunnuksia.
Tanhuvaaran Urheiluopisto perustettiin 11.6.1917 Viipuriin, mistä se sotavuosien tulipalon seurauksena siirtyi lopulta toimintojensa osalta nykyisille asuinsijoilleen vuonna 1950. Ainoastaan vuonna 1909 perustettu Varalan Urheiluopisto on Tanhuvaaraa iäkkäämpi. Urheiluopistoja on Suomessa kaikkiaan 11.
Juhlavuosi näkyy virallisen Suomi 100-statuksen saaneessa Tanhuvaarassa ympäri vuoden.
-Juhlimme työn merkeissä, Kauppinen sanoo.
Juhlavuoden merkittäviä tapahtumia ovat muun muassa noin 1 000 uimaria keräävät talviuinnin SM-kilpailut, kaksi yleisurheiluun painottuvaa kansainvälistä huippuseminaaria, hyvinvointimessut sekä tietysti 100-vuotispääjuhla, joka sattuu juurikin täsmälleen juhlapäivälle, sunnuntaille 11. kesäkuuta.
-Paikalla on noin 200 kutsuvierasta ja siinä myös julkistetaan Tanhuvaaran 100-vuotishistoriikki ja avataan Hall of Fame, mihin otetaan tässä vaiheessa mukaan yhdeksän Tanhuvaarassa asunutta tai opiskellutta olympia- tai MM-mitalistia.
Kunniagalleriaan paikan ansaitsevat keihäänheittäjät Antti Ruuskanen, Aki Parviainen, Heli Rantanen ja Hannu Siitonen, ampujat Minna Leinonen, Juha Hirvi ja Henri Häkkinen, yhdistetyn urheilija Jouko Karjalainen ja soutaja Minna Nieminen.
-Kaikki ovat alustavasti lupautuneet mukaan juhlaan, Tanhuvaaran myyntipäällikkö Matti Saarikorpi kertoo.
Ennen päätösjuhlaa ja historiikin julkistamista on mahdollisuus tutustua Tanhuvaaran historiaan, nykypäivään ja myös tulevaisuuteen Aika matkailulle-näyttelyn muodossa.
Näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseossa 28. huhtikuuta alkaen aina juhlapäivään saakka. Heti lauantaina 29. huhtikuuta vietetään Riihisaaressa ja sen ympäristössä Tanhuvaara-päivää.
Osa Tanhuvaaran juhlavuotta on myös ensilumenladun avaaminen syksyllä. Hanke toteutetaan yhteistyössä muun muassa Savonlinnan kaupungin kanssa, mikä on harvinainen päänavaus liikuntapaikkarakentamisen sektorilla.
-Tavoitteena on saada ensilumenlatu auki etelän syyslomien aikaan eli lokakuun puolivälissä. Tammikuun 24. päivä on alustavana tavoitteena aloittaa lumen tykitys säilömistä varten, Kauppinen toteaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
GYM_0736.jpg
Uutiset

Gym42 laajentaa myös naisten saliksi

Gym42 laajentaa toimintaansa. Entinen LadyLinen sali Kirkkolahdenkadulla saa uudet vuokralaiset. ”Naisten sali”-työnimellä kulkevassa salissa toiminta jatkuu heti, kun se käytännössä on…
Vihreät_0730.jpg
Uutiset

Vihreät haluavat itsenäisen Normaalikoulun

Savonlinnan vihreitten kuntavaaliohjelmassa todetaan, että ”puolue tavoittelee kestäviä ratkaisuja, joilla Normaalikoulu pysyy itsenäisenä kouluna”. Ensimmäistä kertaa Savonlinnan…
Kristilliset_0711.jpg
Uutiset

Kristillisdemokraatit haluavat Olavinkadun kuntoon

Savonlinnan Kristillisdemokraatit ovat kirjanneet omaan kuntavaaliohjelmaansa kohdan, jossa he vaativat, että Olavinkadun perusparannus pitää viedä loppuun jo ensi vuodesta alkaen.–…
Keskusta_0709.jpg
Uutiset

Keskusta haluaa kehittää kaupunkia tasapuolisesti

Liitoskunnat pitää Keskustan Savonlinnan kunnallisjärjestön puheenjohtajan Anne Herttuaisen ja neljännelle kaudelle valtuustoon pyrkivän Tuomas Loikkasen mielestä pitää mukana…
Kollaa_0629.jpg
Uutiset

Kollaan kivet kertovat periksiantamattomuudesta

Muistotaulusta tietoa neljällä kielelläTallisaaressa sijaitseva Kollaan kivet -muistomerkki sai vierelleen Talvisodan Kollaan taisteluista kertovan muistotaulun. Taulu paljastettiin…
vaalikuvat1.jpg
Uutiset

Mikä poliittisessa päätöksenteossa kiehtoo?

Mikä saa politiikassa mukana olevan innostumaan vuodesta toiseen lähtemään ehdokkaaksi, vaikka haukutaan ja mollataan ja kokouksissa istumiseen menee hirvittävästi aikaa? Ja korvaus tästä…
Kokoomus_0579.jpg
Uutiset

Kokoomus haluaa alentaa veroja

Kokoomus haluaa alentaa tulevalla vaalikaudella niin kunnallis- kuin kiinteistöveroa valtakunnallisesti kilpailukykyiselle tasolle.– Savonlinnassa on tehty viime vuosina kovia päätöksiä…
Vasemmistoliitto_0539.jpg
Uutiset

Vasemmistoliitto haluaa kehittää lähidemokratiaa

Vasemmistoliiton mielestä paikallisdemokratia kapenee Savonlinnassa sote-uudistuksen myötä. Neljä kautta valtuustossa istunut ja edelleen valtuustoon halajava konkaripoliitikko Esa…
Satamakuva 2081.jpg
Uutiset

Kaupunginhallitus esittää Liikennevirastolle: Lennot kilpailutettava kolmeksi vuodeksi

Savonlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan esittää Liikennevirastolle, että se kilpailuttaisi Savonlinnan ja Helsingin välisen lentoliikenteen kolmeksi vuodeksi,…