Urheilu Kari Tegelberg /

Tanhuvaara juhlii yhdessä Suomen kanssa

9982Ilmakuva_1.jpg
Tanhuvaaran urheiluopisto täyttää tämän vuoden kesäkuussa 100 vuotta. Vuotta juhlitaan opistolla monin eri tavoin.
Urheiluopistot mielletään yleisellä tasolla usein kilpaurheilun kehdoiksi ja intohimoisten kuntoilijoiden kohtaamispaikoiksi. Maailma on kuitenkin muuttunut ja urheiluopistot pyrkineet vastaamaan muuttuneeseen tilanteeseen.
 Muun muassa Vierumäellä ja Kuortaneella on jo aiemmin haluttu profiloitua paikaksi, missä tarjotaan mahdollisuus myös ihan perinteiseen lomanviettämiseen liikunnallisten aktiviteettien keskellä.
Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnassa seuraa esimerkkiä. Reilu viikko sitten lanseerattu Tanhuvaara Sport Resort pyrkii houkuttelemaan opistolle yhä enemmän nimenomaan matkailijoita. Uuden nimen lanseeraaminen on osa Tanhuvaaran 100-vuotisjuhlavuotta.
-Uudistuksella halutaan tuoda julki Tanhuvaaran jo olemassa olevat vapaa-ajan matkailijalle ja liikkujalle suunnatut palvelut sekä viestiä yhä vahvemmasta suuntautumisesta matkailuliiketoimintaan. Viime vuosina tehdyt investoinnit hotelleihin, kylpylään, camping-alueeseen ja ravintoloihin ovat olleet askelia kohti matkailukeskustoimintaa, Tanhuvaaran rehtori Erkki Kauppinen selvittää.
Urheiluopistot ovat jo pidemmän aikaa painineet saman ongelman kanssa: kuinka houkutella mukaan sellaisia asiakkaita, jotka kaipaavat enemmänkin rentouttavaa lomanviettoa tavoitteellisen liikkumisen sijaan.
Tanhuvaaran Urheiluopisto -nimi ei häviä käytöstä. Urheiluopisto säilyy edelleen tärkeänä osana toimintaa keskittyen kilpaurheiluun, valmennukseen, urheilijoiden leireihin ja kursseihin sekä koulutukseen. Opiston toiminnasta käytetään jatkossa kahdenlaisia logoja: sekä Sport Resort- että Urheiluopisto-tunnuksia.
Tanhuvaaran Urheiluopisto perustettiin 11.6.1917 Viipuriin, mistä se sotavuosien tulipalon seurauksena siirtyi lopulta toimintojensa osalta nykyisille asuinsijoilleen vuonna 1950. Ainoastaan vuonna 1909 perustettu Varalan Urheiluopisto on Tanhuvaaraa iäkkäämpi. Urheiluopistoja on Suomessa kaikkiaan 11.
Juhlavuosi näkyy virallisen Suomi 100-statuksen saaneessa Tanhuvaarassa ympäri vuoden.
-Juhlimme työn merkeissä, Kauppinen sanoo.
Juhlavuoden merkittäviä tapahtumia ovat muun muassa noin 1 000 uimaria keräävät talviuinnin SM-kilpailut, kaksi yleisurheiluun painottuvaa kansainvälistä huippuseminaaria, hyvinvointimessut sekä tietysti 100-vuotispääjuhla, joka sattuu juurikin täsmälleen juhlapäivälle, sunnuntaille 11. kesäkuuta.
-Paikalla on noin 200 kutsuvierasta ja siinä myös julkistetaan Tanhuvaaran 100-vuotishistoriikki ja avataan Hall of Fame, mihin otetaan tässä vaiheessa mukaan yhdeksän Tanhuvaarassa asunutta tai opiskellutta olympia- tai MM-mitalistia.
Kunniagalleriaan paikan ansaitsevat keihäänheittäjät Antti Ruuskanen, Aki Parviainen, Heli Rantanen ja Hannu Siitonen, ampujat Minna Leinonen, Juha Hirvi ja Henri Häkkinen, yhdistetyn urheilija Jouko Karjalainen ja soutaja Minna Nieminen.
-Kaikki ovat alustavasti lupautuneet mukaan juhlaan, Tanhuvaaran myyntipäällikkö Matti Saarikorpi kertoo.
Ennen päätösjuhlaa ja historiikin julkistamista on mahdollisuus tutustua Tanhuvaaran historiaan, nykypäivään ja myös tulevaisuuteen Aika matkailulle-näyttelyn muodossa.
Näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseossa 28. huhtikuuta alkaen aina juhlapäivään saakka. Heti lauantaina 29. huhtikuuta vietetään Riihisaaressa ja sen ympäristössä Tanhuvaara-päivää.
Osa Tanhuvaaran juhlavuotta on myös ensilumenladun avaaminen syksyllä. Hanke toteutetaan yhteistyössä muun muassa Savonlinnan kaupungin kanssa, mikä on harvinainen päänavaus liikuntapaikkarakentamisen sektorilla.
-Tavoitteena on saada ensilumenlatu auki etelän syyslomien aikaan eli lokakuun puolivälissä. Tammikuun 24. päivä on alustavana tavoitteena aloittaa lumen tykitys säilömistä varten, Kauppinen toteaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Hannolanpelto1.jpg
Uutiset

Suomenhevosta juhlittiin Hannolanpellolla

Hannolanpellon raviradalle satapäin keräytynyt juhlaväki sai paistatella kauniissa auringonpaisteessa 17.6. Juhlan aiheena oli oma kansallisaarteemme Suomenhevonen, joka täyttää kuluvana…
Hiekanveisto2.jpg
Uutiset

Enonkosken hiekka­tapahtuma kasvaa

Hiekanveiston II EM-kilpailut Enonkoskella on saamassa ennätysmäärän kisailevia maita ja huipputaiteilijoita. Keskellä kuntaa -toristadionilla kisailee kesä-heinäkuun vaihteessa 13 maan…
AnnaKristiina_1844.jpg
Uutiset

Valtuusto aloitti kehuilla

– Tämä on puhdasta ikärasisimia, kun tämänikäinen mies joutuu pelaamaan näitten koneitten kanssa, Veikko Puustinen (ps.) nauratti uutta kaupunginvaltuustoa tuskaillessaan…
Suomalainen_1828.jpg
Uutiset

Linna-Lasi vaihtoi omistajaa

Yksi Savonlinnan vanhimpia lasialan yrityksiä Linna-Lasi Oy on vaihtanut omistajaa. Yritys toimii Mertajärventiellä. Kerimäkeläinen Jukka Suomalainen on viime viikolla siirtynyt…
Jaakko-ja-Timo.jpg
Uutiset

Herttuan Timo Lehtinen eläkkeelle

Hotelli ja kuntoutuskeskus Herttuan avainasiakaspäällikkönä eläkkeelle heinäkuun alussa lähtevä Timo Lehtinen on tehnyt pitkän päivätyön Herttuassa. Hän tuli 31,5 vuotta sitten…
Oikein-vanhoja-autoja.jpg
Uutiset

Kesä julistettiin avatuksi Savonlinnassa

Suomen virallinen kesänavaus järjestettiin viime viikonloppuna jo kymmenettä kertaa Savonlinnassa. Tänä vuonna mukaan mahtui perinteisten vanhojen autojen, risteilyaluksien siunaamisen…
Perhoset.jpg
Uutiset

Parkki­perhoset ilmestyvät jälleen katukuvaan

Kesän mukana ovat iloiset ja tutuiksi tulleet parkkiperhoset saapuneet Savonlinnan kaduille. Vanhentunutta pysäköintiaikaa lisäävät nuoret ovat nyt myös entistä enemmän apuna sekä…
CM_1774.jpg
Uutiset

Tiältä päin -tunnus kertoo, että tuote on lähtöisin täältä päin

Savonlinnan K-Citymarketin ruokakaupassa on lähdetty panostamaan vahvasti paikallisuuteen.– Minulle paikalliset tuotteet ja palvelut ovat erittäin tärkeitä. Kun tuli kauppiaaksi Savonlinnan…
Siskot_1821.jpg
Uutiset

Siskot ja Simot avustivat ikäihmisten risteilyllä

Hoivakoti Rebebekan 26 asukasta ja 13 hoitajaa tekivät Velmeri-laivalla risteilyn siniselle Saimaalle tiistaina. Mukana oli myös toistakymmentä vapaaehtoista Savonlinnan Siskot ja…