Urheilu Kari Tegelberg /

Tanhuvaara juhlii yhdessä Suomen kanssa

9982Ilmakuva_1.jpg
Tanhuvaaran urheiluopisto täyttää tämän vuoden kesäkuussa 100 vuotta. Vuotta juhlitaan opistolla monin eri tavoin.
Urheiluopistot mielletään yleisellä tasolla usein kilpaurheilun kehdoiksi ja intohimoisten kuntoilijoiden kohtaamispaikoiksi. Maailma on kuitenkin muuttunut ja urheiluopistot pyrkineet vastaamaan muuttuneeseen tilanteeseen.
 Muun muassa Vierumäellä ja Kuortaneella on jo aiemmin haluttu profiloitua paikaksi, missä tarjotaan mahdollisuus myös ihan perinteiseen lomanviettämiseen liikunnallisten aktiviteettien keskellä.
Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnassa seuraa esimerkkiä. Reilu viikko sitten lanseerattu Tanhuvaara Sport Resort pyrkii houkuttelemaan opistolle yhä enemmän nimenomaan matkailijoita. Uuden nimen lanseeraaminen on osa Tanhuvaaran 100-vuotisjuhlavuotta.
-Uudistuksella halutaan tuoda julki Tanhuvaaran jo olemassa olevat vapaa-ajan matkailijalle ja liikkujalle suunnatut palvelut sekä viestiä yhä vahvemmasta suuntautumisesta matkailuliiketoimintaan. Viime vuosina tehdyt investoinnit hotelleihin, kylpylään, camping-alueeseen ja ravintoloihin ovat olleet askelia kohti matkailukeskustoimintaa, Tanhuvaaran rehtori Erkki Kauppinen selvittää.
Urheiluopistot ovat jo pidemmän aikaa painineet saman ongelman kanssa: kuinka houkutella mukaan sellaisia asiakkaita, jotka kaipaavat enemmänkin rentouttavaa lomanviettoa tavoitteellisen liikkumisen sijaan.
Tanhuvaaran Urheiluopisto -nimi ei häviä käytöstä. Urheiluopisto säilyy edelleen tärkeänä osana toimintaa keskittyen kilpaurheiluun, valmennukseen, urheilijoiden leireihin ja kursseihin sekä koulutukseen. Opiston toiminnasta käytetään jatkossa kahdenlaisia logoja: sekä Sport Resort- että Urheiluopisto-tunnuksia.
Tanhuvaaran Urheiluopisto perustettiin 11.6.1917 Viipuriin, mistä se sotavuosien tulipalon seurauksena siirtyi lopulta toimintojensa osalta nykyisille asuinsijoilleen vuonna 1950. Ainoastaan vuonna 1909 perustettu Varalan Urheiluopisto on Tanhuvaaraa iäkkäämpi. Urheiluopistoja on Suomessa kaikkiaan 11.
Juhlavuosi näkyy virallisen Suomi 100-statuksen saaneessa Tanhuvaarassa ympäri vuoden.
-Juhlimme työn merkeissä, Kauppinen sanoo.
Juhlavuoden merkittäviä tapahtumia ovat muun muassa noin 1 000 uimaria keräävät talviuinnin SM-kilpailut, kaksi yleisurheiluun painottuvaa kansainvälistä huippuseminaaria, hyvinvointimessut sekä tietysti 100-vuotispääjuhla, joka sattuu juurikin täsmälleen juhlapäivälle, sunnuntaille 11. kesäkuuta.
-Paikalla on noin 200 kutsuvierasta ja siinä myös julkistetaan Tanhuvaaran 100-vuotishistoriikki ja avataan Hall of Fame, mihin otetaan tässä vaiheessa mukaan yhdeksän Tanhuvaarassa asunutta tai opiskellutta olympia- tai MM-mitalistia.
Kunniagalleriaan paikan ansaitsevat keihäänheittäjät Antti Ruuskanen, Aki Parviainen, Heli Rantanen ja Hannu Siitonen, ampujat Minna Leinonen, Juha Hirvi ja Henri Häkkinen, yhdistetyn urheilija Jouko Karjalainen ja soutaja Minna Nieminen.
-Kaikki ovat alustavasti lupautuneet mukaan juhlaan, Tanhuvaaran myyntipäällikkö Matti Saarikorpi kertoo.
Ennen päätösjuhlaa ja historiikin julkistamista on mahdollisuus tutustua Tanhuvaaran historiaan, nykypäivään ja myös tulevaisuuteen Aika matkailulle-näyttelyn muodossa.
Näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseossa 28. huhtikuuta alkaen aina juhlapäivään saakka. Heti lauantaina 29. huhtikuuta vietetään Riihisaaressa ja sen ympäristössä Tanhuvaara-päivää.
Osa Tanhuvaaran juhlavuotta on myös ensilumenladun avaaminen syksyllä. Hanke toteutetaan yhteistyössä muun muassa Savonlinnan kaupungin kanssa, mikä on harvinainen päänavaus liikuntapaikkarakentamisen sektorilla.
-Tavoitteena on saada ensilumenlatu auki etelän syyslomien aikaan eli lokakuun puolivälissä. Tammikuun 24. päivä on alustavana tavoitteena aloittaa lumen tykitys säilömistä varten, Kauppinen toteaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Verisure_2048.jpg
Uutiset

Kodinturvapalveluita tarjoava Verisure aloittanut Savonlinnassa

Kokonaisvaltaisia kodinturvapalveluita tarjoava Verisure on avannut toimipisteen Savonlinnaan kesäkuun alussa. Savonlinnan pisteen vetäjä, Team leadet Anu Piel kertoo, että Verisure on paljon…
2017-08-01-12.01.59.jpg
Uutiset

Etuajo-oikeus muuttunut Simasalonkadulla

Simasalonkadun ja Miekkoniemenkadun risteykseen on ilmestynyt heinäkuun aikana kärkikolmio Mertalan koulun suunnasta tuleville. Uudet liikennejärjestelyt ovat aiheuttaneet hämminkiä ja…
Uutiset

Linnalan kuvataidekoulu käynnistyy

Maanantaina 21. elokuuta käynnistyy Linnalan Kuvataidekoulun 19. syyslukukausi. Viime vuosina Linnalan kuvataidekoulun opetusta on pyritty suuntaamaan yhä enemmän yhteisölliseksi ja…
Putin-016.jpg
Uutiset

Presidenttien tapaaminen käynnisti kaksi tärkeää ympäristöprojektia

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa alkoi Savonlinnan Punkaharjulla. Keskustelujen…
Uutiset

Karaokekilpailu ratkesi

Pyhän Olavin kareokekisan finaalissa ratkottiin lauantaina mestaruus sekä naisten että miesten sarjoissa. Naisten kilpailun voitti Kaisa Nuopponen Savonlinnasta ja miesten sarjan…
Uutiset

Panu Peitsarosta Musta Pässi

Musta pässi 2017 on Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro. Julkistaminen tapahtui opperapäivän avauksen yhteydessä Pyhän OIavin päivänä viime…
Uutiset

Savonlinna-mitalien saajat

Savonlinnan kaupunginhallitus on päättänyt tämän vuoden Savonlinna-mitalien saajista. Vuoden 2017 mitalin saajat ovat säveltäjä Aulis Sallinen, dokumentaristi Juha Taskinen ja hpj,…
Olavin-päivä-2.jpg
Uutiset

Pyhän Olavin päivä keräsi väkijoukot yhteen

Viime lauantaina Pyhän Olavin päivänä tapahtui tämän kesän ihme - aurinko paistoi ja sää helli kansaa, joka kokoontui juhlistamaan Savonlinnan kaupungin 378. syntymäpäivää.  Väkeä…
Sähkö-013.jpg
Uutiset

Hyvä palvelu on työn suola

Toukokuussa avasi ovensa Miekkoniemellä uusi sähköliike Linnan Sähkö ja Tarvike Oy, jonka liikeideana ovat nopeus ja palvelualttius. – Toimimme pääasiassa Savonlinnan talousalueella…