Matkailu Päivi Luostarinen /

Rakkaudesta ruisleipään ja itse tehtyihin tuotteisiin syntyi Cafe Rantakivi


Cafe Rantakiven terassilla soi jazz 20.7 illalla 

Ruisleipä, joka on tuore ja tehty omaan juureen, vetää asiakkaita Cafe Rantakiveen Tuunansalmen tuntumassa.

– Leivon joka päivä leivän, kertoo Pasi Hirvonen, yrittäjä, joka on palannut synnyinseuduilleen. Koti on Kulennoisissa, mistä käsin hän käy pyorittämässä kahvilaansa Tuunaansalmessa valtatie 14 varressa.
- Kauden marjoja ja tuotteita suosin leivonnaisissa. Vältän lisäaineita ja kannatan lähiruokaa, luettelee Pasi leivontaperiaatteitaan. Hän on itse kokki- ja tarjoilijakoulutuksen saanut kymmenen vuotta sitten. Pääkaupunkiseudulla hän on hankkinut kokemusta useiden vuosien ajan. Nyt hän lähti toteuttamaan unelmaansa, luoda omanäköinen laadukas kahvila. –Vaikutteita olen kyllä saanut tähän myös Keski-Euroopasta. Cafe Rantakivi on kotoisan tunnelmallinen paikka.
-Teen pitää olla haudutettua, kaiken itse tehtyä, ensiluokkaista ja hyvää, Pasi sanoo. Soppa on kahvilan lounasruoka. Tienposkessa kyltti kertoo kissan kokoisin kirjaimin ”kalasoppaa”. -Se on ranskalaista bouillabaissea, mutta  paikkakunnan kielellä kalasoppaa. Kalat ostan Punkasalmen kaupasta paitsi muikut Matti Partanen kalastaa ja saan suoraan häneltä. Hänkin on uusi yrittäjä.
- Soppa on monella kielellä hyvin saman oloinen sana eikä siksi tarvitse useamman kielisiä kylttejä, hän selvittää. Soppa vaihtelee päivittäin. Eilen oli tattisoppaa. -Sitä saa ostaa kotiinkin, jos tuo kattilan. Samoin ruisleipää, jos on jäljellä. Ne tahtovat mennä hyvin nopeasti, kun pienen kahvilan tiloissa ei pysty suurempia määriä leipomaan, hän valaisee.
- Kahvikuppeja on hyllyillä kaunis valikoima, mitä erilaisimpia pareja,. - Aluksi oli isoäitini kuppeja tusina. Sitten olen ostanut, missä vain olen nähnyt kauniin kupin vaikka ilman tassia. Tuolien selkänojilla on erivärisiä huopia viluisia asiakkaita varten mutta samalla ne tuovat iloisen tunnelman pikkukahvilaan.   
Sunnuntaina 20.7 on ensimmäinen jazz ilta. –Tänne tuli eräs asiakas, joka joi teetä ja oli kiinnostunut ruisleivästäni, kysyi, että oliko kukaan esiintynyt tuossa terassilla. Vastasin ettei, mutta sinä voit jos haluat. Niin sitten vajaa pari viikkoa sitten sovittiin spontaanisti Pekka Tegelmannin, Reija Langin ja Ville Mikko Luolajan –Mikkolan parin tunnin esiintymisestä.
 
Pasi Hirvonen osti Cafe Rantakiven paikan viime vuonna, kun vuokraaminen ei onnistunut. Hän itse remontoi ja rakensi paikasta sellaista kahvilaa, josta oli haaveillut. Vuosi sitten hän jo kokeili puolivalmiissa rakennuksessa kahvilan pitoa. Varsinaisesti vasta tänä keväänä hän sai paikan mieleiseensä kuntoon, rakensi muun muassa ulkoterassin. Toukokuussa hän avasi kahvilansa. Tarkoitus on  palvella asiakkaita elokuun loppuun asti. Talveksi hän palaa henkilövuokrauksen pariin, mistä hän toukokuun alussa siirtyi kahvilan pitäjäksi palatakseen ensi keväänä jälleen.


Jazz ilta Cafe Rantakivessä, Punkaharjuntie 1234, klo 19-21. Esiintyvät Pekka Tegelmann, Reija Lang ja Ville Mikko Luolajan –Mikkola.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta