Harrastukset Kari Tegelberg /

Auton maalipinnalle uusi elämä

Starafix_4364.jpg
Tällä joukolla saadaan autojen maalipinnat loistamaan ja teippaukset kohdalleen niin autoihin, veneisiin kuin julkisivuihinkin. Vasemmalta Joni Taskinen, Markus Sykiäinen, Dimitri Ivanov ja Johanna Hirvonen.

Autojen maalipintojen käsittelyyn, teippauksiin, pesuihin, lasien tummennuksiin ja moottoriohjausten optimointiin erikoistuneen StaraFixin yrittäjä Dimitri ”Timppa” Ivanov sanoo, että omistamansa yrityksen liikeidea on hyvin yksinkertainen.

– Palvelemme asiakasta yksilöllisesti, astetta paremmin ja niin, että asiakas saa autolleen saman katon alta mahdollisimman paljon sitä, mitä hän on tullut hakemaan, Timppa kiteyttää.

StaraFix on perustettu vuonna 2015. Ennen autojen fiksaamiseen, jota nykyisin kutsutaan myös detailingiksi, erikoistuneen yrityksen perustamista, Timppa oli autonasentajana toisen palveluksessa. Öljyistä ihoallergian saava, nyt 24-vuotias Timppa joutui kuitenkin luopumaan asentajan töistä ja miettimään mitähän sitä isona ryhtyisi tekemään.

– Olin vuosia sitten pesemässä omaa autoani, kun sain ahaa-elämyksen, että tätähän minä haluan tehdä työkseni, Timppa kertoo intoa äänessään.

Hänellä on Savonlinnan ammattiopistosta SAMI:sta autonasentajakoulutus, mutta nykyiseen työhönsä hän on oppinut erehdyksen ja oppimisen, eli kantapään kautta.

– Aika monta teippausrullaan ja muutakin tarviketta meni roskiin alussa, kun opettelin tätä hommaa, hän nauraa.

StaraFix on lyönyt yrityksenä itsensä läpi autoharrastajien keskuudessa etenkin tekemistään CeramicPro-pinnoitteista. Tämä pinnoite on nestemäistä lasia, joka levitetään auton maalipinnalle oman, erityisen työmenetelmän avulla.

– Tämä pinnoite on käytännössä ikuinen, eikä auton pintaa tarvitse pinnoittamisen jälkeen käsitellä millään tavalla. Kunhan pesee auton silloin, kun se on likainen, Timppa kertoo.

Suosittuja ovat hänen mukaansa myös autoihin ja moottoriveneisiin tehtävät, niin sanotut yliteippaukset. Tällä teippauksella voidaan vaihtaa esimerkiksi auton väri niin, ettei ulospäin huomaa, että auto on teipattu eikä maalattu. Uutta palvelutarjontaa StaraFixillä tulevat olemaan autoihin ja esimerkiksi julkisivuihin tehtävät mainosteippaukset. Heille on tulossa lisäksi laitteet, joilla voidaan oikoa autoihin tulleita lommoja ja välineet, joiden avulla voidaan korjata autojen nahkasisustuksia.

Alasuontiellä, Prisman takana StaraFixillä on tilaa käytössään teollisuushallissa yhteensä noin 300 neliömetriä osittain kahdessa kerroksessa. Parasta aikaa valmistumassa ovat viihtyisät asiakastilat. Henkilökuntaa yrityksessä on Timpan lisäksi kolme henkilöä ja yhtä ammattilaista haetaan lisää joukkoon.

StaraFixiin asiakkaita tulee Savonlinnan lisäksi koko Etelä-Savosta, Etelä-Karjalasta ja jopa pääkaupunkiseudulta. Yrityksen nettisivuilla käy kuukausittain noin 27 000 vierailijaa.

Timpalle siis hyvä työnjälki ja hyvä palvelu ovat tärkeitä. Auton maalipinnan kunto paljastuu hänen mukaansa parista paikasta, vaikka asiakas ajattelisikin, että maalipinta näyttää ihan hyvältä.

– Ovien kahvakupit ja ovien välissä olevat pilarit paljastavat missä kunnossa maalipinta todellisuudessa on, Timppa vinkkaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Kotilo IMG_5399.jpg
Uutiset

Kotilo ry:lle Yhteis­kunnallinen yritys -merkki

Savonlinnalaiselle Kotilo ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Merkin…
Portaat IMG_5384.jpg
Uutiset

Portaat auttavat kohti työtä tai opiskelua

Työnhakuun voi saada nyt ”Personal Trainerin”Portaat-hanke on toiminut Savonlinnan, Juvan ja Enonkosken alueilla viime vuoden alusta alkaen. Hanketta on vielä jäljellä reilu puoli…
Katsastus IMG_5371.jpg
Uutiset

Uusi katsastusasema avasi Asemantiellä

Asemantiellä, aivan rinnakkaisväylän tuntumassa aloitti toimintansa viime viikolla Itä-Savon katsastuksen toinen katsastusasema Savonlinnassa. Asemat omistaa mikkeliläinen E. Valjakka Oy. Uuden…
kesanavaus.jpg
Uutiset

Kesä tuli ryminällä kaupunkiin

Savonlinnan seudun kesä sai menneenä viikonloppuna upean alun. Etenkin lauantaina pikkuhiljaa lämmennyt sää sai kansan liikkeelle. Matkustajasatamassa tapahtunut laivojen siunaus…
Valtuusto IMG_5345.jpg
Uutiset

Sosteri ja kouluverkosto puhuttivat valtuustoa

Savonlinnan kaupunginvaltuustoa puhuttivat maanantai-iltana vanhat tutut aiheet, eli Sosterin huima yhdeksän miljoonan euron menojen ylitys ja kaupungin kouluverkon laajuus. Valtuusto joutuikin…
LC IMG_5312.jpg
Uutiset

Monilapsinen uusperhe saa lisää asumistilaa

Harvinaista leijonaklubien yhteistyötäNeljä Savonlinnan ja lähialueen Lions klubia ovat yhdistäneet voimansa ja avustavat monilapsisen uusperheen asunnon laajennusprojektia. Mukana ovat…
Adressi IMG_5295.jpg
Uutiset

Nätkin koulun puolesta adressi

856 nimeä kolmessa viikossaMaanantaina Nätkin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Liisa Thil ja yhdistyksen jäsenet Kirsi Kokkonen ja Anna Kesälahti luovuttivat Savonlinnan kaupunginvaltuuston…
Jennica Jenni.jpg
Uutiset

Jennin yrittäjyys tuli täysi-ikäiseksi

Kauneuskeskus Jennican omistaja Jenni Muhonen on toiminut kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjänä 18 vuotta, eli voidaan sanoa, että hänen yrittäjyytensä on tullut täysi-ikäiseksi.…