Harrastukset Kari Tegelberg /

Auton maalipinnalle uusi elämä

Starafix_4364.jpg
Tällä joukolla saadaan autojen maalipinnat loistamaan ja teippaukset kohdalleen niin autoihin, veneisiin kuin julkisivuihinkin. Vasemmalta Joni Taskinen, Markus Sykiäinen, Dimitri Ivanov ja Johanna Hirvonen.

Autojen maalipintojen käsittelyyn, teippauksiin, pesuihin, lasien tummennuksiin ja moottoriohjausten optimointiin erikoistuneen StaraFixin yrittäjä Dimitri ”Timppa” Ivanov sanoo, että omistamansa yrityksen liikeidea on hyvin yksinkertainen.

– Palvelemme asiakasta yksilöllisesti, astetta paremmin ja niin, että asiakas saa autolleen saman katon alta mahdollisimman paljon sitä, mitä hän on tullut hakemaan, Timppa kiteyttää.

StaraFix on perustettu vuonna 2015. Ennen autojen fiksaamiseen, jota nykyisin kutsutaan myös detailingiksi, erikoistuneen yrityksen perustamista, Timppa oli autonasentajana toisen palveluksessa. Öljyistä ihoallergian saava, nyt 24-vuotias Timppa joutui kuitenkin luopumaan asentajan töistä ja miettimään mitähän sitä isona ryhtyisi tekemään.

– Olin vuosia sitten pesemässä omaa autoani, kun sain ahaa-elämyksen, että tätähän minä haluan tehdä työkseni, Timppa kertoo intoa äänessään.

Hänellä on Savonlinnan ammattiopistosta SAMI:sta autonasentajakoulutus, mutta nykyiseen työhönsä hän on oppinut erehdyksen ja oppimisen, eli kantapään kautta.

– Aika monta teippausrullaan ja muutakin tarviketta meni roskiin alussa, kun opettelin tätä hommaa, hän nauraa.

StaraFix on lyönyt yrityksenä itsensä läpi autoharrastajien keskuudessa etenkin tekemistään CeramicPro-pinnoitteista. Tämä pinnoite on nestemäistä lasia, joka levitetään auton maalipinnalle oman, erityisen työmenetelmän avulla.

– Tämä pinnoite on käytännössä ikuinen, eikä auton pintaa tarvitse pinnoittamisen jälkeen käsitellä millään tavalla. Kunhan pesee auton silloin, kun se on likainen, Timppa kertoo.

Suosittuja ovat hänen mukaansa myös autoihin ja moottoriveneisiin tehtävät, niin sanotut yliteippaukset. Tällä teippauksella voidaan vaihtaa esimerkiksi auton väri niin, ettei ulospäin huomaa, että auto on teipattu eikä maalattu. Uutta palvelutarjontaa StaraFixillä tulevat olemaan autoihin ja esimerkiksi julkisivuihin tehtävät mainosteippaukset. Heille on tulossa lisäksi laitteet, joilla voidaan oikoa autoihin tulleita lommoja ja välineet, joiden avulla voidaan korjata autojen nahkasisustuksia.

Alasuontiellä, Prisman takana StaraFixillä on tilaa käytössään teollisuushallissa yhteensä noin 300 neliömetriä osittain kahdessa kerroksessa. Parasta aikaa valmistumassa ovat viihtyisät asiakastilat. Henkilökuntaa yrityksessä on Timpan lisäksi kolme henkilöä ja yhtä ammattilaista haetaan lisää joukkoon.

StaraFixiin asiakkaita tulee Savonlinnan lisäksi koko Etelä-Savosta, Etelä-Karjalasta ja jopa pääkaupunkiseudulta. Yrityksen nettisivuilla käy kuukausittain noin 27 000 vierailijaa.

Timpalle siis hyvä työnjälki ja hyvä palvelu ovat tärkeitä. Auton maalipinnan kunto paljastuu hänen mukaansa parista paikasta, vaikka asiakas ajattelisikin, että maalipinta näyttää ihan hyvältä.

– Ovien kahvakupit ja ovien välissä olevat pilarit paljastavat missä kunnossa maalipinta todellisuudessa on, Timppa vinkkaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Hospitz.jpg
Uutiset

Hospitzille uusi isäntäpari

Perhehotelli Hospitz saa uuden isäntäparin. Vuodesta 1992 hotellia pyörittäneet Helena ja Veijo Kuitunen myivät Hospitzin liiketoiminnan Kalevi Korjalalle ja Anne Timbergille omistamansa Wivilla…
Rotinat.jpg
Uutiset

Kuutti sai rotinansa kymmenennen kerran

”Oi sinä hylje Saimaan…” kajahti Kuutin rotinoiden loitsu viime sunnuntaina Savonlinnan torisillalla. Hanski-norppa (Hannu Härkönen) luki yhdessä Erkki Ekin (Juha Taskinen) kanssa…
Häkkänen_4398.jpg
Uutiset

Lisää rahaa velkaneuvontaan

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) vieraili maanantaina Savonlinnassa. Hän tutustui kokoomuksen uutena sote- ja maakuntauudistuksen pääneuvottelijana Sosterin ja Savonlinnan keskussairaan…
lvipalvelu_4319.jpg
Uutiset

LVI-Bioneerit ja Savonlinnan LVI-Palvelu – Nuorempi Leinonen yritysten johtoon

Kiteeläinen LVI-Bioneerit Oy ja sen tytäryhtiö Savonlinnan LVI-Palvelu Oy on saanut uuden vetäjän ja omistajan. LVI-Bioneerien perustaja Simo Leinonen on maanantaina…
Hopearanta-78_250.jpg
Uutiset

Hopearannan palvelutalo täyttää 120 vuotta

Olavinlinnaa vinottain vastapäätä oleva Hopearannan palvelutalo juhlii 120-vuotisjuhlavuotta. Hopearanta juhlii pitkin vuotta, mutta juhlavuosi aloitetaan perjantaina 2. maaliskuuta kello…
Taidelukio_4266.jpg
Uutiset

Savonlinnan Taidelukio on erikoislukioiden huippua

Savonlinnan Taidelukio on saanut laajaa tunnustusta toiminnastaan. Viimeisin tunnustus tuli lokakuussa 2017, jolloin koulutuksen arviointineuvoston ja opetus- ja…
Kuitu-IMG_4193.jpg
Uutiset

Kuitulaboratorion kolmos­vaihe otettiin käyttöön

Biotuotetekniikan osaamiskeskittymä vahvistuu SavonlinnassaKaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kuitulaboratorion laajennus eli Kuitu3 vihittiin käyttöön tiistaina Savonlinnan Teknologiapuistossa.…
Apteekki-IMG_4145.jpg
Uutiset

Pääskylahden sivuapteekki muutti Mertalaan

Linnanportin apteekin omistama Pääskylahden sivuapteekki on muuttanut Mertalan S-Marketin yhteyteen Mertajärventielle. Linnanportin apteekin apteekkari Eija Nousiainen uskoo, että uusissa,…