Harrastukset Kari Tegelberg /

Auton maalipinnalle uusi elämä

Starafix_4364.jpg
Tällä joukolla saadaan autojen maalipinnat loistamaan ja teippaukset kohdalleen niin autoihin, veneisiin kuin julkisivuihinkin. Vasemmalta Joni Taskinen, Markus Sykiäinen, Dimitri Ivanov ja Johanna Hirvonen.

Autojen maalipintojen käsittelyyn, teippauksiin, pesuihin, lasien tummennuksiin ja moottoriohjausten optimointiin erikoistuneen StaraFixin yrittäjä Dimitri ”Timppa” Ivanov sanoo, että omistamansa yrityksen liikeidea on hyvin yksinkertainen.

– Palvelemme asiakasta yksilöllisesti, astetta paremmin ja niin, että asiakas saa autolleen saman katon alta mahdollisimman paljon sitä, mitä hän on tullut hakemaan, Timppa kiteyttää.

StaraFix on perustettu vuonna 2015. Ennen autojen fiksaamiseen, jota nykyisin kutsutaan myös detailingiksi, erikoistuneen yrityksen perustamista, Timppa oli autonasentajana toisen palveluksessa. Öljyistä ihoallergian saava, nyt 24-vuotias Timppa joutui kuitenkin luopumaan asentajan töistä ja miettimään mitähän sitä isona ryhtyisi tekemään.

– Olin vuosia sitten pesemässä omaa autoani, kun sain ahaa-elämyksen, että tätähän minä haluan tehdä työkseni, Timppa kertoo intoa äänessään.

Hänellä on Savonlinnan ammattiopistosta SAMI:sta autonasentajakoulutus, mutta nykyiseen työhönsä hän on oppinut erehdyksen ja oppimisen, eli kantapään kautta.

– Aika monta teippausrullaan ja muutakin tarviketta meni roskiin alussa, kun opettelin tätä hommaa, hän nauraa.

StaraFix on lyönyt yrityksenä itsensä läpi autoharrastajien keskuudessa etenkin tekemistään CeramicPro-pinnoitteista. Tämä pinnoite on nestemäistä lasia, joka levitetään auton maalipinnalle oman, erityisen työmenetelmän avulla.

– Tämä pinnoite on käytännössä ikuinen, eikä auton pintaa tarvitse pinnoittamisen jälkeen käsitellä millään tavalla. Kunhan pesee auton silloin, kun se on likainen, Timppa kertoo.

Suosittuja ovat hänen mukaansa myös autoihin ja moottoriveneisiin tehtävät, niin sanotut yliteippaukset. Tällä teippauksella voidaan vaihtaa esimerkiksi auton väri niin, ettei ulospäin huomaa, että auto on teipattu eikä maalattu. Uutta palvelutarjontaa StaraFixillä tulevat olemaan autoihin ja esimerkiksi julkisivuihin tehtävät mainosteippaukset. Heille on tulossa lisäksi laitteet, joilla voidaan oikoa autoihin tulleita lommoja ja välineet, joiden avulla voidaan korjata autojen nahkasisustuksia.

Alasuontiellä, Prisman takana StaraFixillä on tilaa käytössään teollisuushallissa yhteensä noin 300 neliömetriä osittain kahdessa kerroksessa. Parasta aikaa valmistumassa ovat viihtyisät asiakastilat. Henkilökuntaa yrityksessä on Timpan lisäksi kolme henkilöä ja yhtä ammattilaista haetaan lisää joukkoon.

StaraFixiin asiakkaita tulee Savonlinnan lisäksi koko Etelä-Savosta, Etelä-Karjalasta ja jopa pääkaupunkiseudulta. Yrityksen nettisivuilla käy kuukausittain noin 27 000 vierailijaa.

Timpalle siis hyvä työnjälki ja hyvä palvelu ovat tärkeitä. Auton maalipinnan kunto paljastuu hänen mukaansa parista paikasta, vaikka asiakas ajattelisikin, että maalipinta näyttää ihan hyvältä.

– Ovien kahvakupit ja ovien välissä olevat pilarit paljastavat missä kunnossa maalipinta todellisuudessa on, Timppa vinkkaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta