Urheilu Kari Tegelberg /

Boksi liikuttaa koululaisia Mertalan koululla

assakentta-img-5951.jpg
9E-luokan oppilas Jenni Immonen ja Suur-Savon osuuskaupan toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen suorittivat Boksi-nimen saaneen kentän avajaispotkun.

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteistyö lasten maksuttomien liikuntapaikkojen rakentamisessa saavutti tavoitteensa, kun sadas Ässäkenttä avattiin Mertalan koulun pihalle. Koulun oppilaat saivat ehdottaa uudelle kentälle nimeä ja satojen ehdotusten joukosta ykköseksi äänestettiin Boksi.

S-ryhmä on panostanut yhteensä miljoona euroa lasten maksuttomien lähiliikuntapaikkojen rakentamiseen eri puolille Suomea. Mertalan kentän rakentamiskuluihin ovat osuuskaupan lisäksi osallistuneet Suomen Palloliitto ja Savonlinnan kaupunki.

Suur-Savon osuuskaupan toimitusjohtajalle Heikki Hämäläiselle Mertalan koululle valmistunut kenttä on hänelle itselleenkin merkityksellinen.

– Melkein tasan 26 vuotta sitten aloittelin osuuskappauraani Savonlinnassa Prisman ensimmäisenä johtajana, hän kertoi satapäisen koululaisjoukon edessä.

Mertalan koulun oppilaat ovat itse laatineet kentälle säännöt, joiden mukaan sitä käytetään. Kentällä voi pelata erilaisia pelejä, kuten jalkapalloa, koripalloa tai vaikkapa sählyä. Palloliiton apulaispääsihteeri Timo Huttunen kehui kentän avajaisissa myös Juniori-STPS:ää, joka on hänen mukaansa ottanut isoja askeleita jalkapalloilun saralla Savonlinnassa.

– Suomen Palloliitto maan suurimpana lajiliittona haluaa kantaa vastuunsa lasten monipuolisessa liikuttamisessa. Ässäkentissä on kyse yleisestä liikunnallisen elämäntavan lisäämisestä, ei niinkään oman lajin tukemisesta, Huttunen myös totesi.

Kaupungin tervehdyksen juhlaan tuonut vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen sai kuulijoille hymyn huulille, kun hän oli laatinut tervehdyksensä runoriimin muotoon.

Kaikki Ässäkentät on rakennettu koulujen ja koulukeskusten pihoille. Näin ne tarjoavat koululaisille liikuntamahdollisuuksia sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla. Ässäkentät ovat avoinna kaikille eikä niillä järjestetä seuratoimintaa.

Kenttien käyttöaste on jo valmiilla kentillä ollut todella korkea. Lasten sitoutuminen kentän käyttöön lienee yksi syy siihen, että kentillä on tehty todella vähän ilkivaltaa. Toinen syy kenttien säilymiseen kunnossa lienee se, että kentät ovat kovalla käytöllä.

Lähiliikuntaa tukevien kenttien rakentamiseen tähtäävä S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyö alkoi vuonna 2011, jolloin rakennettiin ensimmäinen Ässäkenttä Kokkolaan. Sadan Ässäkentän tavoitteen täytyttyä S-ryhmä ja Suomen Palloliitto selvittävät uusia yhteistyömahdollisuuksia.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
jousiammuntaa-img-8132.jpg
Urheilu

Haapalassa nähtiin taidokasta jousiammuntaa

Hannolanpellolla pääsi viikonloppuna näkemään jousiammuntaa, kun paikalliset jousiammuntaseurat Linnan Sulka ry, Savonlinnan Jousimetsästäjät ry ja Mustan Virran Keskiaikaisseura järjestivät…
Jäähalli IMG_5844.jpg
Urheilu

Viime tilikausi yli 60 000 euroa tappiolla

SaPKo juhlakauteen kokeneella joukkueellaJääkiekkoseura SaPKo lähtee tulevaan kauteen kokeneella joukkueella. Joukkueenjohtaja Pekka Lindén kertoi viime viikolla kokoontuneelle Savonlinnan…
Taitoluistelijat.jpg
Urheilu

Sporttisirkuksessa nähtiin innokasta touhuamista

Lauantaina Kyrönniemen urheilukentän täyttivät innokkaat lapset perheineen, sillä kentällä järjestettiin Sporttisirkukseksi kutsuttu tapahtuma, jossa Savonlinnan urheiluseurat pääsivät…
antti leskinen.jpg
Urheilu

Antti Leskinen torjuu ensi kauden Ranskassa

Tämän lehden ilmestyessä jääkiekkomaalivahti, SaPKo-kasvatti ja SaPKon Mestisjoukkueessakin neljä kautta pelannut Antti Leskinen (27 v.) on todennäköisesti parkkeerannut Savonlinnasta ajamansa…
PetraSofia IMG_5181.jpg
Urheilu

Petra-Sofia Laakso kilpailee MM-kisoissa Tampereella

Tampereella kisataan ensi viikolla 19-vuotiaiden nuorten yleisurheilun MM-kilpailut. Savonlinnan Riennon juoksija Petra-Sofia Laakso on valittu toiseksi Suomen edustajaksi sadan…
Sapko-IMG_4857.jpg
Urheilu

Kaupunki muisti SaPKoa

Savonlinnan kaupunki muisti Mestis-pronssia tuonutta SaPKon jääkiekkojoukkuetta 2 500 euron shekillä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja itsekin innokas jääkiekon ystävä Anna-Kristiina Mikkonen…
Sapko-IMG_4324.jpg
Urheilu

SaPKo luottavaisena mitalijahtiin

Jääkiekon Mestiksen pudotuspelit pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina. SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo joukkueensa lähtevän taistoon luottavaisena ja valmiina pudotuspelivääntöön.–…