Paikallisuutiset

Ei ylimääräistä valtuustoa kouluverkon vuoksi

Sairanen ja Helander.jpg
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lea Sairanen (vas.) ja sosialidemokraattien ryhmän­johtaja Karoliina Helander ovat huolissaan Savonlinnan taloudesta ja valtuuston poukkoilevasta päätöksenteosta.
Ryhmänjohtajat sopivat yhteisessä neuvottelussa  

Savonlinnan kaupunginvaltuuston kaikkien poliittisten ryhmien ryhmänjohtajat päättivät yksimielisesti maanantaina, ettei kaupungin kouluverkkoasiaa käsitellä ylimääräisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa, kuten keskusta oli aiemmin vaatinut.

Ryhmänjohtajat koolle kutsunut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) kertoi puhelimitse tiistaina, että aiemmin päätettyä kaupunginvaltuuston syyskuun kokousta aikaistetaan siten, että kokous pidetään maanantaina 3. syyskuuta. Tuolloin käsitellään viime valtuuston kokouksessa pöydälle äänestetty kouluverkkoasia.

Kesäkuun alussa kaupunginvaltuuston kokouksessa vähemmistön äänin pöydälle jäänyttä päätöstä ei voi lain mukaan valmistella uudelleen, vaan se on tuotava käsittelyyn aivan samassa muodossa kuin kesäkuun valtuustossa sitä käsiteltiin.

Maanantaina oman tiedotustilaisuutensa järjestivät kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Lea Sairanen ja demarivaltuutettujen puheenjohtaja Karoliina Helander. Pääosin näitten molempien ryhmien kaikki valtuutetut äänestivät edellisessä valtuuston kokouksessa siitä, että kouluverkkoasia jätetään pöydälle.

Sekä Helander että Sairanen kertoivat olevansa syvästi huolissaan kaupunginvaltuuston keskustelukulttuurista.

– Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Reima Härkönen tuli maanantaina julkisuuteen yleisönosastokirjoituksellaan, jossa hän ilmoitti, ettei tästä ylimääräisen valtuustonkokouksen koolle kutsumisesta tarvitse neuvotella, eli kouluverkkoasiassa ei Härkösen mukaan ole mitään neuvoteltavaa, molemmat ryhmänjohtajat totesivat.

Hyvään neuvottelukulttuuriin kuuluu ryhmänjohtajien mielestä toisten mielipiteitten kunnioittaminen, eikä niin, että kutsutaan ryhmät koolle ja kerrotaan, että näin tehdään.

– Meitä on syytetty kiusanteosta tässä kouluverkkoasiassa. Se ei ole kiusantekoa, vaan syvää huolta siitä, että kaupungin rahat eivät riitä, jos kouluverkkoasiassa ei tehdä mitään, ryhmänjohtajat vakuuttavat.

Molempien mielestä se seikka, että oppilaitten määrä vähenee 300 oppilaalla Savonlinnassa kuluvalla vaalikaudella, ei voi olla vaikuttamatta siihen, miten opetus Savonlinnassa tulevina vuosina järjestetään.

– Palveluja joudutaan karsimaan varhaiskasvatuksessa, kirjaston palveluissa sekä avustuksissa ja maksuja sekä taksoja korottamaan, jos mitään ei tehdä kouluverkollemme. Tai sitten edessä ovat isot verojen korotukset, johon demarit eikä kokoomus suostu, ryhmänjohtajat vakuuttavat.

Vaikka syyskuussa kokoontuva valtuusto ei voikaan muuttaa tehdyn koulupäätöksen sisältöä, voivat valtuutetut ryhmänjohtajien mukaan äänestää toisin. Helanderin ja Sairasen mielestä laadukas koulutus pitää Savonlinnassa pystyä säilyttämään. Se merkitsee heidän mielestään sitä, että kajotaan mieluummin seiniin kuin opetuksen sisältöön.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta