Yritysuutiset Kari Tegelberg /

Elinkeinojohtaja Janne Weander: Seudun elinvoima lähtee työpaikoista

Weander_3970.jpg
Janne Weander on ollut Savonlinnan elinkeinojohtajana yhdeksän kuukautta.

Matkailuun viiden prosentin kasvu ja 120 uutta nettotyöpaikkaa tänä vuonna. Siinä kaksi lukua, jotka viitoittavat tietä yhdeksän kuukautta Savonlinnan elinkeinojohtajana toiminutta Janne Weanderia (30) hänen työssään.

– Kyllä se niin on, että seudun elinvoima lähtee työpaikoista, hän sanoo painokkaasti.

Jyväskyläläislähtöinen Weander tuli Savonlinnaan Tieto Oyj:n palveluksesta pääkaupunkiseudulta. Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtajaksi hän halusi, koska häntä kiinnostaa elinkeinotoiminnan kehittämisessä poliittinen tarkastelukulma. Työpaikkojen hankinta ja elinkeinotoiminta on hänen mielestään yhteisten asioitten hoitamista, eli politiikkaa.

Janne Weanderin toimenkuva elinkeinojohtajana on hyvin laaja. Työtehtäviin kuuluu elinkeinostrategian toteuttamista, hanketoiminnasta, lentoliikenteestä ja yritysasiamiehistä vastaamista ja elinkeinopolitiikan edunvalvontaa. Hänen kontallaan on myös kaupungin brändistä huolta pitämistä, ja matkailun kehittämistä sekä maaseututoiminnasta ja uusimpana asiana työllisyyspalveluista huolehtimista.

– Kun aiemmin edellä luetelluista asioista vastasi kaupungin elinkeinoyhtiö, pääsin minä kaupungin elinkeinojohtajana aloittamaan työni puhtaalta pöydältä ja itse miettimään toimintatapoja, Janne Weander sanoo.

Hän sanoo menneen yhdeksän kuukauden työrupeaman elinkeinojohtajana opettaneen hänelle paljon uutta. Hän korostaa esimerkiksi sitä, että matkailuun on saatava ihan uudenlaista ”buustia”. Nyt matkailun saralla ollaankin ottamassa uusia askeleita, kun kaupunki lähtee entistä vahvemmin mukaan yhteistyökumppaniksi Savonlinnan seudun Matkailu Oy:öön. Yhtiöön ollaan parhaillaan palkkaamassa toimitusjohtajaa ja lisäksi kaupungin omistamalle hankekehitysyhtiölle kahta uutta matkailuhenkilöä.

Hän määrittelee elinkeinojohtajan yhdeksi tärkeäksi työsaraksi auttamisen yritysten kasvusuunnitelmissa.

– Se on raakaa työtä, jossa tietysti perusasioitten pitää olla ensin kunnossa, jotta kasvua voidaan lähteä aidosti hakemaan.

Savonlinnassa on tällä hetkellä hänen mukaansa yritystoiminnan laajentumista estäviä, rakenteellisia haasteita, kuten pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä. Se on Weanderin mukaan tätä päivää, vaikka työttömyyskortistoissa on edelleen runsaasti ihmisiä.

– Olemme käynnistäneet verkossa saimaalle.fi-tunnuksen alla markkinointia, jonka avulla etsimme Savonlinnaan osaajia muualta Suomesta. Meidän ulkoisissa puitteissammehan ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Täällä voivat ihan tavalliset ihmiset asua melkeinpä järven rannalla, keskustan tuntumassa, elinkeinojohtaja maalailee.

Paljon on puhuttu julkisuudessa OKL:n lähdöstä ja siitä, millaiset arvet se kaupunkiin jättää. Janne Weanderin mielestä ainakaan imagotappioita kaupunki ei ole lähdöstä kärsinyt.

– Ei muualla maassa välttämättä ole tiedetty yhtään mitään Savonlinnan opettajankoulutuksesta ja sen pois lähdöstä. Siitä meille tulisi isoja imagomenetyksiä, jos oopperabrändimme kolhiintuisi, tai maisemamme ja luontomme pilaantuisi, hän korostaa.

Mutta entäpä sitten nuo jutun alussa mainitut matkailun kasvuprosentit ja uudet työpaikat. Ovatko ne elinkeinojohtajan mielestä realismia?

– Siitä tietysti lähdetään, että ne sitä ovat. Tärkeää tavoitteiden saavuttamisen kannalta on minun saada prepattua kaikki sidosryhmät tavoitteiden taakse. Siinä riittää vielä paljon kehittämistyötä, Janne Weander korostaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
SarinTalli_3464.jpg
Uutiset

Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Ratsastuskoulu Sarin Tallia

Sari ja Timo Karvoselle ansiomerkitSavonlinnassa Ratsastuskoulu Sarin Tallilla vietettiin sunnuntaina perinteistä laskiaisriehaa kauniissa kevätsäässä. Sarin Tallilla on järjestetty…
veistäjät.jpg
Uutiset

Jäänveistön maailmanmestarit Enonkoskella

Enonkosken keskustassa maailmanmestarit Mongoliasta tehneet neljä upeata taideteosta. Tekijät vasemmalta Baatar Dorjamil ja Lkhvadorj Dorjsuren. Miehet voittivat jäänveiston maailmanmestaruuden viime…
spr_4132.jpg
Uutiset

Sosterin kotihoito sai ison lahjoituksen

SPR:n ystävätoiminnassa kymmeniä vuosia aktiivisesti toiminut henkilö on tehnyt ison lahjoituksen SPR:n Savonlinnan osastolle. Lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. SPR kanavoi lahjoituksen…
Nestori_4061.jpg
Uutiset

Ikääntyneille neuvontapiste

Nestorin toiminta alkaa 12. helmikuutaIkääntyneille ihmisille ollaan käynnistämässä ihan uudenlaista neuvontatoimintaa. Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin…
Höök_4016.jpg
Uutiset

Laskiaishössäkkä Maatilamatkailu Höökissä

Nyt myymään omia tuotteita paikan päälleLauantaina 10. helmikuuta järjestetään Maatilamatkailu Höökissä Pihlajalahdessa Laskiaishössäkkä, kuten paikan omistaja Kaarina Höök innostuu tapahtumaa…
Marja_4069.jpg
Uutiset

Marjoista on moneksi

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset…
Niinisto-4004.jpg
Uutiset

Niinistön ylivoimaa myös Savonlinnassa

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistön valinta tasavallan presidentiksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi oli suorastaan häkellyttävän murskaava. Hän meni läpi jo ensimmäisellä kierroksella…
havainnekuva.jpg
Uutiset

Tornihotellin asunnoista yli 70 prosenttia varattu

Primehotels Oy on valmistellut 16-kerroksisen Casino Tower tornihotelli-investoinnin toteuttamista Savonlinnaan. Investoinnin maaliin saattamiseksi Savonlinnan kaupunki myy Primehotels…