Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Entinen Taidekeskus Retretti herää henkiin

Retretti-IMG_5126.jpg
Markus Kaskinen (vas.), Jussi Silvennoinen ja Terho Kaskinen kertoivat maanantaina ilouutisen: entisen Taidekeskus Retretin yli kilometrin pituiset luolastot heräävät kesäkuussa jälleen henkiin.

Punkaharjun Tuunaansaaren maailmankuulu luolasto, entisen Taidekeskus Retretin tilat, heräävät henkiin kesäkuussa. Luolaston Kalliosali-konserttialueesta on allekirjoitettu huhtikuussa vuokrasopimus, jonka myötä luolastossa tullaan järjestämään yksinoikeudella tapahtumatoimintaa Luola Events -nimellä.

Luola Events on kahden savonlinnalaisen matkailu- ja tapahtuma-alan toimijan kunnianhimoinen projekti, joka tuo luolaston tiloihin ympärivuotisesti musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Ensimmäisenä tilaisuutena Kalliosalissa järjestään lauantaina 16. kesäkuuta Käkipäivät-kesänavauksen iltakonsertti, jonka pääesiintyjänä on Egotrippi.

Tuunaansaaren luolaston ovat vuokranneet Harjun Portti Punkaharjulta ja Keiku ry Kerimäeltä Linholmen Oy:ltä. Linholmen Oy on yksi tunnetun liikemiehen kymmenistä Kai Mäkelän yrityksistä. Mäkelä on omistanut luolaston ja maanpäälliset rakennukset kuusi vuotta sitten tapahtuneen Retretin konkurssin jälkeen. Linholmen omistaa entisen Retretin lisäksi nyt myös Kesämaan vesihuvipuiston. Linholmenin toimitusjohtajana toimii Pekka Nurminen.

Hankkeen puuhamiehet Harjun Portin Markus Kaskinen ja Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen kertoivat maanantain tiedotustilaisuudessa, että toiminnan aloitusvaiheessa Luola Events keskittyy operoimaan Kalliosalissa ja sen välittömässä läheisyydessä. Painopiste on alussa erilaisissa musiikkitapahtumissa ja niiden aikaisessa anniskelumyynnissä. Kalliosaliin ja sen ympäristöön on haettu 1 000 asiakaspaikkaa.

Ensi vuonna on tarkoitus ottaa käyttöön koko luolaston 5 300 neliömetriä käsittävät tilat. Tuolloin konserttitoiminnan lisäksi luolastossa voitaisiin miesten mukaan järjestää hyvin monenlaisia tapahtumia, kuten messuja, business-forumeita, tai rakentaa luoliin vaikkapa pakohuoneita.

-Luolaston tilanne on tietysti mietityttänyt meitä viereisenä matkailutoimijana pitkään ja kun tutustutimme tiloihin maaliskuussa, oli vaikea peitellä innostuneisuuttaan. Kyseessä on valtaisan hienot, monikäyttöiset tilat, jossa saadaan toimimaan konsepti jos toinenkin. Näemme luolaston uudelleen avaamisella myös erittäin suuren merkityksen koko kaupungin matkailulle, joten on upea tunne olla käynnistämässä tätä tarinaa. kertoo Harjun Portin Markus Kaskinen.

Muun muassa Puruvesi Popia järjestävän Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen totesi, että he ovat pyrkineet toteuttamaan tapahtumatuotannot aina kunnianhimoisella pieteetillä ja luomaan omaleimaista jälkeä.

-Laajemman toiminnan kehittäminen erityisesti kesäkauden ulkopuolelle on ollut Keiku ry:n kartoituksessa jo pidempään. Tajusimme, että tässä luolastossa on käsissämme todellinen helmi, Silvennoinen kertoo.

Järjestäjien tavoitteena on järjestää luolastossa tapahtumia kuukausittain, myös talviajalle hiihtolomista alkaen.

-Tärkeä lähtökohta meillä luolaston vuokraamisessa ja tapahtumien järjestämisessä on myös lisäarvon tuottaminen alueen matkailulle. Tapahtumatoimintamme täydentää alueen matkailuyrityksien tarjontaa eri vuodenaikoina, sillä korkeatasoiset musiikkitapahtumat ovat mahtava lisäsyy saapua Punkaharjulle lomailemaan, Kaskinen hehkuttaa.

-Omistaja tukee vuokralaisen toimintaa konserttisalin tapahtumien kehittämisessä, kertoo Linholmen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Nurminen.

Harjun Portin toimitusjohtaja Terho Kaskinen uskoo myös vahvasti luolaston avaamisen tuovan paljon hyvää koko Savonlinnan seudun matkailulle. Luolaston herääminen henkiin vahvistaa hänen mukaansa myös vahvaa Punkaharju-brändia entisestään.


Aiheet:
Kari Tegelberg kommentoi keskiviikkona 16.5.2018 klo 12:00 Vastaa kommenttiin
Oikaisu

Savonmaan numerossa 19 väitettiin Retretin luolastosta kertovassa jutussa, että luolastot omistama Linholmen omistaa myös Kerimaan vesihuvipuiston.
Tämä ei pidä paikkaansa. Linholmen omistaa luolaston lisäksi Retrerin pysäköintialueen ja Retretin maanpäälliset rakennukset.
Toimitus pahoittelee väärinymmärrystä.
Tämä oikaisu on myös paperilehdessä.
Väärää tietoa kommentoi torstaina 10.5.2018 klo 19:25 Vastaa kommenttiin
Maanpäälliset osat ovat olleet Leevi Hakolan omistuksessa tähän kevääseen saakka. Lisäksi kyseisillä herroilla ei ole mitään tekemistä kesämaan omistuksen suhteen. Toimittajat voisivat tarkistaa asioita.
Toimitus herätkää kommentoi torstaina 10.5.2018 klo 15:59 Vastaa kommenttiin
Kukahan mahtaa tästä porukasta levitellä TAAS juttuja, joissa ei ole totta edes siteeksi.
Pitäisiköhän toimituksen hieman tarkistaa tietoja ennen julkaisua?

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Satonen Puputti Ora.jpg
Uutiset

Suomi tarvitsee seutu­kaupunkiohjelman

Kansanedustaja, seutukaupunkiohjelman sparrausryhmän jäsen Arto Satonen (kok.) vieraili viime viikolla Savonlinnan Kokoomusnaisten järjestämällä risteilyllä. Kokoomusnaisten puheenjohtaja Seija…
Huivien heittelyä Asukasloikassa.jpg
Uutiset

Yhdistysten torilla nähtiin Pöhinäkuja ja Mental Health Week -teltat

Viime lauantaina Savonlinnan kauppatorilla järjestettiin perinteinen Yhdistysten tori -tapahtuma. Tapahtuman järjestäjänä toimi Savonlinnan Seudun Kolomonen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui…
Palauto ja yleisöä.jpg
Uutiset

Arjen turvaa -tapahtumassa oli monenlaista nähtävää

Arjen turvaa -tapahtuma järjestettiin viime lauantaina Kirkkopuiston kentällä. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Itä-Suomen poliisin ja Puolustusvoimien järjestämässä tapahtumassa oli ideana kertoa…
eläin IMG_5195.jpg
Uutiset

Omaeläinklinikalta kattavaa terveydenhoitoa lemmikeille

Omaeläinklinikka on toiminut Savonlinnassa nykyisellä nimellään vuoden verran. Klinikan toimitilat löytyvät Kalervonkadulta Miekkoniemeltä. Tiloissa työskentelee päivittäin eläinlääkäri…
toimintakeskus IMG_5062.jpg
Uutiset

Toimintatuvassa ei tarvitse olla yksin

Toiminnallista ja tuettua palvelua tarjoava Toimintatupa siirtyi tämän vuoden helmikuun alussa Nuorisotoiminnan Tuki ry:ltä NuTulta Savonlinnan Toimintakeskukselle Pääskylahteen Schaumanintielle.…
IMG_5159.jpg
Uutiset

Rajanylityspaikan kansain­välistäminen edelleen tapetilla

Parikkalan Syväoron rajanylityspaikan saaminen kansainväliseksi ylityspaikaksi on edelleen kolmen Kaakkois-Suomen maakunnan tavoitteena, vaikka hanke ei viime aikoina olekaan edennyt.…
Järvisalo IMG_5149.jpg
Uutiset

Yhdistysten kevättori lauantaina

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina 19. toukokuuta kello 9–14. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa Erja Järvisalo Savonlinnan…
Seniorijutun kuva.jpg
Uutiset

Savonlinnan kansallisilla senioreilla juhlavuosi

Savonlinnan kansalliset seniorit ry täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Yhdistys on perustettu vuonna 1973 ja siinä on nykyisin jäseniä lähes 350. Yhdistys on tällä jäsenmäärällä Itä-Suomen…