Harrastukset

Hiihtoa ja laskettelua Savonlinnan seudulla

Hiihto-IMG_3783.jpg
Savonlinnassa ja ympäristössä hiihtämään pääsee lähes missä vain niin valaistuilla kuin valaisemattomilla laduilla. Ruunarinteillä oli menneenä viikonloppuna suorastaan tungosta, kun sadat laskettelijat ja lautailijat kansoittivat rinteet.
Retkiluistelemaan ei vielä pääse

Lunta Savonlinnassa ja ympäristössä on ihan mukavasti, vaikkakin viime viikon leudot säät heikensivät latuverkostojen kuntoa. Viikonloppuna tulleet pikkupakkaset ovat helpottaneet tilannetta.

Savonlinnan kaupungin kentänhoitaja Ahti Kinnunen kertoo, että Aholahdessa lähes kaikki latureitit ovat hyvässä kunnossa. Myös Nyrkkimäen, Pihlajaniemen ja Nojanmaan ladut ovat oikein hyvin hiihdettäviä. Kinnusen mukaan metsässä on keskimäärin 30 senttimetriä lunta.

Suosittu, niin sanottu Tervastuvan latu on hiihdettävässä kunnossa lukuun ottamatta viimeistä 1,5 kilometrin osuutta, jota ei ole voinut laittaa hiihtokuntoon, koska reitti ylittää useita ojia, joissa virtaava vesi ei ole leudon sään vuoksi jäätynyt. Tanhuvaaran kaksi valaistua latua ovat molemmat opiston rehtorin Erkki Kauppisen mukaan priimakunnossa ja kovassa käytössä. Tanhuvaarassa voi toki harrastaa hyvin monenlaista liikkumista hiihdon lisäksi niin ulkona kuin sisätiloissakin.

Myös etenkin Aholahdessa on joulun aikaan ja menneenä viikonloppuna ollut Ahti Kinnusen mukaan satoja hiihtäjiä päivittäin. Menneenä viikonloppuna myös Ruunarinteillä oli satoja laskettelijoita ja lautailijoita. Tällä hetkellä Ruunarinteillä on meneillään lumetustauko. Ainakin kolme rinnettä avataan jälleen yleisölle tulevana viikonloppuna. Ruunarinteillä on kaikkiaan kuusi rinnettä ja kaksi hissiä. Savonrannan Lekotin rinteitten aukiolon voi tarkistaa heidän omilta sivuiltaan.

SaimaaHoliday Oravissa ovat hiihtoladut käytössä ja suosittua jääkelluntaa voi harrastaa kanavan avovedessä. Jäätä on sen verran, että rantojen läheisyydessä jäällä voi kävellä, mutta retkiluistelemaan ei vielä jään ohuuden vuoksi pääse. Sama tilanne on Punkaharjun Harjun Portissa, jossa retkiluistelureittiä ei ole päästy vielä tekemään. Markus Kaskinen kertoo, että valaistut ladut Kulennoisissa ja Tuunaansaaressa ovat hyvässä kunnossa. Laduilla on yhteensä pituutta noin neljä kilometriä.

Punkaharjulla valmistui lokakuussa 2017 valaistu luontopolku, jonne pääsee nyt myös iltahämärällä. Luontopolku on Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva noin 2,2 kilometrin mittainen polku, joka kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella. Myös hiihtolatu tehdään polun läheisyyteen heti kun jäätilanne sen sallii.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta