Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Hospitzille uusi isäntäpari

Hospitz.jpg
Perhehotelli Hospitzin myyneet Helena (vas.) ja Veijo Kuitunen skoolasivat onnea hotellin uusille yrittäjille Kalevi Korjalalle ja Anne Timbergille.

Perhehotelli Hospitz saa uuden isäntäparin. Vuodesta 1992 hotellia pyörittäneet Helena ja Veijo Kuitunen myivät Hospitzin liiketoiminnan Kalevi Korjalalle ja Anne Timbergille omistamansa Wivilla Oy:n kautta. Yhtiössä ovat osakkaina myös Korjalan neljä lasta.

Sattumalla oli iso rooli omistajanvaihdoksessa. Korjala ja Timberg olivat viime syksynä tulossa Jenni Vartiaisen konserttiin Savonlinnaan, eikä toisesta hotellista varatun huoneen sijainti miellyttänyt heitä.

– Googlasin jotain toista hotellia ja löysin Hospitzin Veijo Kuitusen puhelinnumeron. Sain Veijon langanpäähän ja huone järjestyi samantien, Anne Timberg kertoo.

Molemmin aiemmin tuntematon Hospitz vei välittömästi heidän molempien sydämen.

– Ihastuimme hotellin ja rakennuksen historiaan, sen loistavaan sijaintiin sekä laadukkaaseen ja luontevaan palveluun, hotellin uusi isäntä Kalevi Korjala kertoo.

Ja historiaahan Hospitziin liittyykin runsaasti. Linnankadulla sijaitsevan hotellin on piirtänyt arkkitehti Wivi Lönn, jonka etunimen mukaan Wivilla Oy on saanut nimensä. Tänä vuonna 85 vuotta täyttävä kaunis rakennus on huippunykyaikaisessa kunnossa. Veijo ja Helena Kuitusen yhtiön ostettua rakennuksen Nuorten Naisten Kristilliseltä yhdistykseltä vuonna 2010, siinä aloitettiin mittava remontti.

– Yksi syy syntyneeseen kauppaan oli ilman muuta rakennuksen hyvä kunto ja hyvällä maulla tehty remontti. Meidän ei tarvitse oikeastaan tehdä mitään, ennen ovien avaamista, Kalevi Korjala kertoo.

Niin Veijo kuin Helena Kuitunen ovat erityisen tyytyväisiä siitä, että Hospitzille löytyivät jatkajat, jotka ymmärtävät myös talon kulttuurihistoriallisen merkityksen.

– On hienoa, että Hospitz siirtyy perheyritykseltä toiselle, Veijo Kuitunen iloitsee.

Kalevi Korjala (64) on toiminut vuosikymmeniä mäntyharjulaisessa kaasuyhtiö Woikoski Oy:ssä, ensin teknisenä johtajana ja viimeiset vuodet toimitusjohtajana. Nykyisin hänellä on kymmenkunta vierasta työntekijää työllistävä yritys Kouvolan seudulla. Hän on tämän Saveon Oy:n toimitusjohtaja. Pariskunta asuu Kouvolan Valkealassa.

– Eiköhän se yritys pyöri ihan hyvin ilman minun jatkuvaa läsnäoloani ja voimme keskittyä täysillä tähän hotelliin, Korjala korostaa ja kertoo, että he ovat ostaneet kodikseen Hospitzia vastapäätä sijaitsevan huoneiston.

Anne Timberg (53) puolestaan on aiemmin työskennellyt Kouvolan seutukunnan kehitysyhtiössä.

– Haluamme säilyttää hyvän tason kaikissa Hospitzin tarjoamissa palveluissa myös jatkossa. Toivommekin, että Hotelli Hospitzista tulisi hotellivieraiden lisäksi savonlinnalaisten olohuoneen jatke heille tärkeissä perhetapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa, niin Kalevi kuin Annekin korostavat ja sanovat heittäytyvänsä vahvassa etunojassa ja ihan täysillä hotellin pyörittämiseen.

Hospitzissa on 21 erikokoista huonetta ja ravintolassa sekä terassilla yhteensä ravintolapaikkoja on 280. Veijo Kuitunen on luvannut antaa uusille yrittäjille sparrausapua alkuvaiheessa hotellin pyörittämisessä. Hospiz aukeaa toukokuun 1. päivä, jolloin tarjolla on vappubrunssia. Siitä eteenpäin hotelli on auki ympäri vuoden.

Nyt maaliskuussa siirtyi ainoastaan hotellin liiketoiminta uusille yrittäjille. Kiinteistö jää edelleen Kuitusten omistukseen. Kauppakirjassa on kuitenkin optio, joka mahdollistaa myös kiinteistön lunastamisen myöhemmin uudelle yhtiölle.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Keskinen_4942.jpg
Uutiset

Linnala koskettaa ihmisiä vauvasta vaariin

Linnalan Setlementti ry täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Yhdistys on perustettu vuonna 1938 nykyisen Perhehotelli Hospitzin tiloissa. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin reaalilyseon rehtori…
Europaeus_4877.jpg
Uutiset

Kukkaiskeräys jälleen alkamassa

Keräysvaroilla myös siistitään kaupunkiaKukkaisleidien Arja Saarikosen ja Eila Issakaisen muutama vuosi sitten alulle panema kukkaiskeräys kaupungin kaunistamiseksi jatkuu myös kuluvana keväänä…
Haavisto-ja-tytöt.jpg
Uutiset

Nuorten parlamentti oli upea kokemus

Vuonna 2018 Savonlinnan normaalikoulusta lähti Helsinkiin nuorten parlamenttiin Eduskuntalolle kolme oppilasta, kaksi edustajasoppilasta, Tuukka Silventoinen ja Minni Suvantola sekä…
Toimintapaiva_4885.jpg
Uutiset

Toimintapäivät veti väkeä Toiminta­­keskukselle

Samiedun ja Toimintakeskuksen yhteinen Toimintapäivät-tapahtuma veti satapäin väkeä Toimintakeskuksen tiloihin ja pihapiiriin Schaumanintielle viime perjantaina ja lauantaina. Päivien…
Sairaala-IMG_4866.jpg
Uutiset

Vääntö keskus­sairaaloiden työnjaosta jatkuu

Itä- ja Etelä-Savon keskussairaaloiden kuntayhtymien hallitusten yhteistapaaminen ei tuonut sopua sairaaloiden keskinäiseen työnjakoon. Tiistaina Savonlinnassa pidetyssä yhteisessä seminaarissa…
Turvallisuuskoulutus-IMG_4792.jpg
Uutiset

Vaaranmerkkejä voi ennakoida

Katuturvallisuustietoutta jaossa lauantainaKatuturvallisuudesta on nyt kaikilla halukkailla mahdollisuus saada tietoa Savonlinnan seurakuntakeskuksessa tulevana lauantaina, 21. huhtikuuta kello…
elive-IMG_4831.jpg
Uutiset

Sairauksien torjuntaa Savonlinnassa

Kehittämiseen panostetaan yli miljoona euroaSavonlinnassa on jo parin vuoden ajan kehitetty tekoälyyn pohjaavaa teknologiaa, jonka avulla ihmiset voivat tarkkailla omaa terveydentilaansa…
Nuorisotila-IMG_4771.jpg
Uutiset

Linnalan Monitoimitalo avasi Haka-alueella

Setlementti Linnalan monitoimitalo avasi ovensa Kämmekänkadulla, entisissä päiväkodin tiloissa Haka-alueella. Monitoimitaloon sijoittuvat Linnalan Nuorten nuorisotila ja aikuisten kohtaamispaikka…