Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Hospitzille uusi isäntäpari

Hospitz.jpg
Perhehotelli Hospitzin myyneet Helena (vas.) ja Veijo Kuitunen skoolasivat onnea hotellin uusille yrittäjille Kalevi Korjalalle ja Anne Timbergille.

Perhehotelli Hospitz saa uuden isäntäparin. Vuodesta 1992 hotellia pyörittäneet Helena ja Veijo Kuitunen myivät Hospitzin liiketoiminnan Kalevi Korjalalle ja Anne Timbergille omistamansa Wivilla Oy:n kautta. Yhtiössä ovat osakkaina myös Korjalan neljä lasta.

Sattumalla oli iso rooli omistajanvaihdoksessa. Korjala ja Timberg olivat viime syksynä tulossa Jenni Vartiaisen konserttiin Savonlinnaan, eikä toisesta hotellista varatun huoneen sijainti miellyttänyt heitä.

– Googlasin jotain toista hotellia ja löysin Hospitzin Veijo Kuitusen puhelinnumeron. Sain Veijon langanpäähän ja huone järjestyi samantien, Anne Timberg kertoo.

Molemmin aiemmin tuntematon Hospitz vei välittömästi heidän molempien sydämen.

– Ihastuimme hotellin ja rakennuksen historiaan, sen loistavaan sijaintiin sekä laadukkaaseen ja luontevaan palveluun, hotellin uusi isäntä Kalevi Korjala kertoo.

Ja historiaahan Hospitziin liittyykin runsaasti. Linnankadulla sijaitsevan hotellin on piirtänyt arkkitehti Wivi Lönn, jonka etunimen mukaan Wivilla Oy on saanut nimensä. Tänä vuonna 85 vuotta täyttävä kaunis rakennus on huippunykyaikaisessa kunnossa. Veijo ja Helena Kuitusen yhtiön ostettua rakennuksen Nuorten Naisten Kristilliseltä yhdistykseltä vuonna 2010, siinä aloitettiin mittava remontti.

– Yksi syy syntyneeseen kauppaan oli ilman muuta rakennuksen hyvä kunto ja hyvällä maulla tehty remontti. Meidän ei tarvitse oikeastaan tehdä mitään, ennen ovien avaamista, Kalevi Korjala kertoo.

Niin Veijo kuin Helena Kuitunen ovat erityisen tyytyväisiä siitä, että Hospitzille löytyivät jatkajat, jotka ymmärtävät myös talon kulttuurihistoriallisen merkityksen.

– On hienoa, että Hospitz siirtyy perheyritykseltä toiselle, Veijo Kuitunen iloitsee.

Kalevi Korjala (64) on toiminut vuosikymmeniä mäntyharjulaisessa kaasuyhtiö Woikoski Oy:ssä, ensin teknisenä johtajana ja viimeiset vuodet toimitusjohtajana. Nykyisin hänellä on kymmenkunta vierasta työntekijää työllistävä yritys Kouvolan seudulla. Hän on tämän Saveon Oy:n toimitusjohtaja. Pariskunta asuu Kouvolan Valkealassa.

– Eiköhän se yritys pyöri ihan hyvin ilman minun jatkuvaa läsnäoloani ja voimme keskittyä täysillä tähän hotelliin, Korjala korostaa ja kertoo, että he ovat ostaneet kodikseen Hospitzia vastapäätä sijaitsevan huoneiston.

Anne Timberg (53) puolestaan on aiemmin työskennellyt Kouvolan seutukunnan kehitysyhtiössä.

– Haluamme säilyttää hyvän tason kaikissa Hospitzin tarjoamissa palveluissa myös jatkossa. Toivommekin, että Hotelli Hospitzista tulisi hotellivieraiden lisäksi savonlinnalaisten olohuoneen jatke heille tärkeissä perhetapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa, niin Kalevi kuin Annekin korostavat ja sanovat heittäytyvänsä vahvassa etunojassa ja ihan täysillä hotellin pyörittämiseen.

Hospitzissa on 21 erikokoista huonetta ja ravintolassa sekä terassilla yhteensä ravintolapaikkoja on 280. Veijo Kuitunen on luvannut antaa uusille yrittäjille sparrausapua alkuvaiheessa hotellin pyörittämisessä. Hospiz aukeaa toukokuun 1. päivä, jolloin tarjolla on vappubrunssia. Siitä eteenpäin hotelli on auki ympäri vuoden.

Nyt maaliskuussa siirtyi ainoastaan hotellin liiketoiminta uusille yrittäjille. Kiinteistö jää edelleen Kuitusten omistukseen. Kauppakirjassa on kuitenkin optio, joka mahdollistaa myös kiinteistön lunastamisen myöhemmin uudelle yhtiölle.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Kolmosen kuva.jpg
Uutiset

Taksiuudistukseen rauhallisin mielin

Etelä-Savon Taksi Oy:n hallituksen savonlinnalainen puheenjohtaja Juha Hämäläinen sanoo, ettei hän usko taksien määrän esimerkiksi Savonlinnan seudulla lisääntyvän kovinkaan paljoa, vaikka…
Metsäyhteistyö IMG_5603.jpg
Uutiset

Savonlinna vahvistaa metsäyhteistyötä Venäjälle

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja St Petersburg State Technical Forest University:n rehtori Jurii Belenkij ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla luodaan yhteistyöhankkeita…
Lörtsypoika IMG_5532.jpg
Uutiset

Lörtsyille kierrätettävä pakkaus

Savonlinnalainen lörtsyjen valmistaja Lörtsypojat on hankkinut käyttöönsä uudenlaisen pakkauskoneen. Flow pack-pakkauslaite säästää yrittäjä Jukka Hyytiäisen mukaan pakkauskustannuksissa ja…
Sairanen ja Helander.jpg
Uutiset

Ei ylimääräistä valtuustoa kouluverkon vuoksi

Ryhmänjohtajat sopivat yhteisessä neuvottelussa  Savonlinnan kaupunginvaltuuston kaikkien poliittisten ryhmien ryhmänjohtajat päättivät yksimielisesti maanantaina, ettei…
Wuorinen IMG_5487.jpg
Uutiset

Maakuntahallituksen puheenjohtaja: Soten kaatuminen johtaisi kunnat talouskurimukseen

Iso joukko sosiaali- ja terveysuudistuksen valmistelussa olevista eri alojen asiantuntijoista on sitä mieltä, että maakuntavaalien järjestäminen ensi vuoden keväällä on epärealistinen tavoite.…
Juhannusjuttu.jpg
Uutiset

Juhannuksen aukiolot ja palvelut

Tulevana perjantaina koko Suomi vetäytyy viettämään jälleen keskikesän suurinta juhlaa, juhannusta. Perinteisen rantajuhannuksen ohella ihmiset viettävät juhannusta entistä useammin…
Risteily IMG_5412.jpg
Uutiset

Höyrylaivalla ja bussilla Punkaharjulle

Kesäkuun 27. päivä käynnistyvät säännölliset höyrylaivaristeilyt Savonlinnasta Punkaharjun harjumaisemiin. Asialla on Janne Leinosen LP Management Oy ja sen omistama s/s Punkaharju -höyrylaiva.…
Sankarihautaus IMG_5464.jpg
Uutiset

Oskar Muhosen pitkä matka kotipitäjän multiin

Aunuksen Tuuloksen taistelussa 26. tai 27. kesäkuuta 1944 kaatunut korpraali Oskar Albin Muhonen on pitkän ajan jälkeen vihdoin päässyt kotipitäjänsä Savonrannan sankarihautausmaan multiin.…