Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Höyrylaivalla ja bussilla Punkaharjulle

Risteily IMG_5412.jpg
Janne Leinonen (vas.) ja Jyrki Kosonen kertoivat, että kesäkuun loppupuolella aloitetaan säännöllinen höyrylaivaliikenne Punkaharjulle.

Kesäkuun 27. päivä käynnistyvät säännölliset höyrylaivaristeilyt Savonlinnasta Punkaharjun harjumaisemiin. Asialla on Janne Leinosen LP Management Oy ja sen omistama s/s Punkaharju -höyrylaiva. Uutta alkavalla risteilykaudella on myös se, että nyt matkan Punkaharjulle voi tehdä jompaan kumpaan suuntaan S. Kososen linja-autolla.

– Ihmiset ovat kiireisiä, eivätkä kaikki ennätä seilata laivalla molempiin suuntiin. Heille tarjoamme nyt vähän nopeamman vaihtoehdon, Leinonen ja S. Kosonen Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Kosonen kertovat s/s Punkaharjun etuhytissä.

Bussin ja laivan aikataulut on suunniteltu niin, että matkustajilla on aikaa tutustua muun muassa Metsämuseo Lustoon. Risteilypäivät ovat pääosin keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Oopperajuhlien aikaan yhtenä pysähdyspaikkana on Olavinlinna. Punkaharjulla laivan pysähdyspaikkoja ovat Kruunupuiston laituri, Hotelli Punkaharju ja Tuunaansaari. Risteilyjä tehdään elokuun 24. päivään saakka.

Janne Leinonen kertoo, että matkustaja voi ostaa esimerkiksi laivalipun ainoastaan Punkaharjulle. Perillä hän voi sitten päättää tuleeko takaisin bussilla vai laivalla. Kertoessaan alkavasta risteilyliikenteestä tiistaina oli paikalla myös Waahto Breweryn olutmestari ja toimitusjohtaja Jari Kouvalainen. Hän kertoi, että yhteistyössä s/s Punkaharjun kanssa tämä savonlinnalainen pienpanimo lanseeraa markkinoille uuden oluen, nimeltään Blondi Ale. Tätä uutuustuotetta kuvataan muun muassa hemaisevan kirpsakaksi olueksi, josta voi aistia tuoreita sitrushedelmiä.

– Viime vuonna myyntiin tuomamme Kapteenin Olut oli alusta alkaen menestys, jonka innoittamana kehitimme Kapteenin rinnalle tämän Blondi Alen, Kouvalainen kertoi.

Janne Leinonen on lähtenyt myös tuottamaan omistamalleen risteily-yritykselle vahvaa toiminta- ja kasvustrategiaa, pitäen sisällään uusia kannattavia liiketoimintoja sekä tuottaa jopa matkailuelinkeinolle uusia kasvuideoita.

Tähän työhön Leinonen on saanut mukaan useita eri alojen huippuosaajia, joilla on laajat verkostot eri aloilta. Hän kutsuu tätä ryhmää Advisor boardiksi. Mukana ryhmässä ovat Pellervon taloustutkimus PPT:n toimitusjohtaja Iiro Jussila, Shell Aviation Oy:n eläkkeellä oleva entinen toimitusjohtaja Jyri Koponen ja Jokerit Hockey Club Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

– Tämä on pienelle yhtiölle uusi avaus, mutta uskomme, että tämänkaltaisella asiantuntijaryhmällä saamme aikaan koko seutua hyödyntäviä asioita, Janne Leinonen sanoo.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta