Kulttuuri Savonmaa /

Hymyillen-musiikkinäytelmän ensi-ilta Kisalinnassa

Harmony-sisters-PC270416.jpg
Harmony Sistersejä esittävät Marjo Välimäki, Maarit Honkanen ja Lara Nurminen.

Tammikuun 14. päivä ensi-iltansa saa Kisalinnassa Teatterimyllyn esittämä Harmony Sistersistä kertova musiikkinäytelmä Hymyillen. Näytelmä on kertomus kolmesta sisaresta, jotka valloittivat laulullaan ihmisten sydämet, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Näytelmän on kirjoittanut Arto Nieminen.

Kotkalaisten Valtosen sisarusten, Veran, Mairen ja Raijan muodostama Harmony Sisters oli maamme ensimmäinen naislauluyhtye. Musiikillisen pohjansa he saivat Pelastusarmeijan esityksistä, jossa tyttöjen äiti ja mummi toimivat. Kansainvälisen musiikin he oppivat kotkalaisissa elokuvateattereissa amerikkalaisia äänielokuvia kuuntelemalla. Sieltä he oppivat myös ajan ikivihreät melodiat ja glamour ajan valloittavan esiintymistyylin.

Vasta tutustuminen kapellimestari George de Godzinskyyn sai heidät laajentamaan ohjelmistoaan. Sota-aikana sisarukset esiintyivät muun muassa sotasairaaloissa ja Päämajan viihdytyskiertueilla. Godzinskyn sanoin “ilman Harmony Sistersiä sodanaikainen Suomi olisi ollut kuoppa täynnä toivottomuutta”. Yhtye vieraili myös Saksassa nimellä Geschwister Waltonen.

Sodan jälkeen sisarukset muuttivat Ruotsiin. He levyttivät yhä myös Suomessa muun muassa Olavi Virran kanssa. Vuoden 1956 levytykset jäivät lauluyhtyeen viimeisiksi ja samalla hiipuivat esiintymiset lähinnä satunnaisiksi.

Esityksessä kuullaan monia Harmony Sistersin rakastetuimpia tulkintoja. Näytelmän on ohjannut ja sovittanut Ritva Söderström. Musiikkinäytelmän esitykset Kisalinnassa. Lisäksi Teatterimylly tekee vierailunäytökset Enonkoskelle ja Rantasalmen Järvisydämeen.

Harmony Sisters – hymyillen musiikki-näytelmä. Ensi-ilta Kisalinnassa sunnuntaina 14.1. kello 14.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta