Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Ikääntyneille neuvontapiste

Nestori_4061.jpg
Sosterin palveluneuvojat Marja-Liisa Laurinmaa (vas.), Minna Luostarinen ja Merja Muhonen, sekä kuvasta puuttuva Kirsi Tienhaara ovat vuorollaan antamassa neuvoja ja tukea ikääntyvien palvelupisteessä Joelissa. Piste avaa ovensa ensi maanantaina 12. helmi
Nestorin toiminta alkaa 12. helmikuuta

Ikääntyneille ihmisille ollaan käynnistämässä ihan uudenlaista neuvontatoimintaa. Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin kotihoito avaa ikääntyneiden neuvontapiste Nestorin Savonlinnan pääkirjasto Joelissa maanantaina 12. helmikuuta. Jatkossa neuvontapiste on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-14. Neuvontapisteellä on paikalla aina yksi Sosterin neljästä palveluohjaajasta.

Nestoriksi nimetyssä pisteessä tarjotaan ikääntyneille ja heidän läheisilleen maksutonta neuvontaa ja ohjausta ilman ajanvarausta ikääntyneiden hyvinvointiin liittyvistä palveluista, harrastetoiminnasta sekä taloudellisista etuuksista. Tietoa on saatavilla myös muista ikäihmisille tärkeistä asioista. Sosterin kotihoidon palveluohjaus vastaa palvelun tuottamisesta.

Vanhuspalvelulaki velvoittaa kuntia järjestämään ikääntyneen väestön hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista tukevia neuvontapalveluja. Neuvontapalveluissa tulee tarjota ohjausta tarjolla oleviin palveluihin omia tarpeita vastaavasti, sosiaalihuoltoa ja muuta sosiaaliturvaa koskevaa ohjausta, sairaanhoitoa, monialaista kuntoutusta ja turvallista lääkehoitoa koskevaa ohjausta sekä ohjausta kunnassa tarjolla olevien hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista edistävien palvelujen käyttöön.

Neuvontapisteessä Sosterin kotihoidon palveluohjaajat antavat neuvontaa ja ohjausta ikääntyneen tilanteen selvittämiseen ja neuvontaa omaehtoisiin ratkaisuihin. Nestorissa autetaan esimerkiksi erilaisten tukien hakemisessa ja valintojen tekemisessä.

– Tavoitteena Nestorissa on ikääntyneen osallisuuden vahvistaminen. Neuvontapisteen toiminnassa korostuu varhainen välittäminen ja ennaltaehkäisevä työ. Ikääntyneet ovat hyvin aktiivisia toimijoita, Sosterin palveluneuvojat Merja Muhonen, Minna Luostarinen ja Marja-Liisa Laurimaa kertovat.

Nestorissa tehdään myös tiivistä yhteistyötä kaikkien ikääntyneiden palveluntuottajien kanssa.

– Myös kolmas sektori ja muut ikääntyneiden parissa toimivat tahot ovat tervetulleita esittelemään toimintaansa Nestoriin. Neuvontapiste järjestää Nestorin yhteydessä myös erilaisia infotilaisuuksia kokoustila Miitissä, naiset sanovat.

Maanantain avajaisissa ovat kaikki neljä palveluohjaajaa paikalla. Uutena palveluna ollaan aloittamassa Karpalokodissa 80-vuotialle tarkoitettuja ryhmätapaamisia, jossa heille annetaan moniin asioihin liittyvää ennaltaehkäisevää neuvontaa. Samanlaisia ryhmätapaamisia tullaan järjestämään myös Punkaharjulla, Kerimäellä ja Enonkoskella.

He myös kertovat, että Nestorin palvelut käynnistyvät kokeiluna nyt aluksi kantakaupungissa ja toimintaa kehitetään ikääntyneiden tarpeita vastaavasti. Nestorin palveluja laajennetaan mahdollisesti tulevaisuudessa myös Punkaharjulle, Kerimäelle, Savonrannalle ja Enonkoskelle.

Nestoriin saa yhteyden myös puhelimitse 044 4172002 tai sähköpostilla nestori@sosteri.fi.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta