Yritysuutiset Kari Tegelberg /

Jennin yrittäjyys tuli täysi-ikäiseksi

Jennica Jenni.jpg
Kauneuskeskus Jennican omistaja Jenni Muhosen yrittäjän ura on tullut täysi-ikäiseksi, eli hän on toiminut yrittäjänä alalla jo 18 vuotta.

Kauneuskeskus Jennican omistaja Jenni Muhonen on toiminut kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjänä 18 vuotta, eli voidaan sanoa, että hänen yrittäjyytensä on tullut täysi-ikäiseksi. Kauneuskeskus Jennica syntyi melko tarkkaan yhdeksän vuotta sitten. Alussa yritys toimi muutaman vuoden Tulliportinkadulla, noin 60 neliön tiloissa. Nyt tilat Satamakadulla ovat yli kolminkertaistuneet aiempaan verrattuna.

– Uskallan sanoa, että nykyiset toimitilamme Satamakadulla ovat tämän kaupungin parhaalla paikalla, ainakin kesäaikaan, Jenni Muhonen sanoo ylpeyttä äänessään.

Jenni Muhonen on ollut käytännössä yrittäjä koko työuransa ajan. Ennen Savonlinnan tuloaan hänellä oli parturi-kampaamo Savonrannalla reilu kuusi vuotta heti ammattiin valmistumisesta lähtien, jonka jälkeen hän toimi alan yrittäjänä, sekä haki alan ja henkilöstöjohtamisen oppia vielä Joensuusta. Yritys on kasvanut vajaassa 20 vuodessa yhden hengen yrityksestä 12 kauneusalan ammattilaista työllistäväksi kauneuskeskukseksi.

Kauneuskeskus Jennicassa työskentelee parturi-kampaajia, kosmetologeja, ripsi- ja kynsimuotoilijoita ja jalkaterapeutti sekä hieroja.

– Nykyisin minun aikani menee lähes kokonaan hallinnointiin ja koulutuksiin eri puolilla Suomea. Pystyn enää hoitamaan ainoastaan muutamia omia asiakkaitani, Jenni Muhonen sanoo hiukan harmistusta äänessään.

Kauneuskeskus Jennican lisäksi hän on vähemmistöosakkaana kauneudenhoitoalan maahantuontiyrityksessä, joka sekin vie melkoisesti hänen työaikaansa Suomessa ja ulkomailla. Hän sanoo, että Savonlinnassa on ollut hyvä yrittää ja kasvattaa yritystoimintaa.

– Menestys tulee ainoastaan kovan yrittämisen ja tekemisen kautta. Mitään ei saa ilmaiseksi. Mutta siitä pitää olla kiitollinen, että unelmat, joita minulla oli alalle tullessani, ovat kyllä kaikki toteutuneet, hän pohtii.

Hän sanoo saaneensa vanhemmiltaan ja lähipiiriltään aina täyden tuen ja kannustuksen tiukkoinakin aikoina kun isoja päätöksiä on täytynyt tehdä ja ottaa riskejä.

– Nykyisin he kyllä vähän jo jarruttelevat, että voisit sinä vähemmälläkin tekemisellä pärjätä ja aikaa voisi jäädä enemmän muuhunkin kuin työhön, Jenni nauraa.

Hän korostaa, että yrittäjyyttä pitää rakastaa, että jaksaa tehdä töitä tunteja laskematta. Hän myös uskoo antaneensa henkilökunnalleen hyvät eväät ja koulutuksen niin työn tekemiseen kuin oikeaan asenteeseen siitä, kuinka palveluammatissa pitää toimia.

– Tällä alalla kilpailu on niin kovaa, että jos asenne työn tekemiseen ja asiakkaan kohtaamiseen eivät ole kohdallaan, tippuu kyllä armotta kelkasta, hän painottaa tiukasti.

Rivien välistä on luettavissa, että Jenni Muhonen haluaisi tehdä elämässään vielä muutakin kuin pyörittää kauneusbisnestä.

– Totta. Kyllä haaveissa on vielä tehdä ehkäpä ihan jotain muutakin yrittäjänä, mutta mitään kiirettä sen suhteen ei kuitenkaan ole. Nyt valmistaudutaan tulevaan kesään, joka on perinteisesti ollut meidänkin alallamme hyvin kiireistä aikaa, Jenni Muhonen sanoo iloisesti.


Aiheet:
JAGUAR kommentoi torstaina 31.5.2018 klo 18:38 Vastaa kommenttiin
Hyvä,Jenni Ami-setä ja Riitta +perhe on ylpeitä sinusta,onnea ja terveyttä ja ennenkaikkea jaksamista yrittäjän kyisellä pellolla.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta