Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Juhannuksen aukiolot ja palvelut

Juhannusjuttu.jpg
Elintarvikekaupat ovat pääsääntöisesti auki juhannuksen aikaan joka päivä. Alko sitä vastoin on auki aattona, perjantaina kello 9-12, jonka jälkeen loppuviikon pitkäripainen on suljettu.

Tulevana perjantaina koko Suomi vetäytyy viettämään jälleen keskikesän suurinta juhlaa, juhannusta. Perinteisen rantajuhannuksen ohella ihmiset viettävät juhannusta entistä useammin esimerkiksi kaupungissa. Juhannuksen tienoo muuttaa myös ihmisten perinteisiä arkirutiineita, mutta kyllä myös juhannuksena ihmisiä palvellaan monin eri tavoin.

Kauppojen aukiolon vapautuminen pitää useimmat elintarvikekaupat auki juhannusaaton lisäksi myös juhannuspäivänä. Aukioloajat toki vaihtelevat. Alko on juhannusaattona auki kello 9-12, mutta pitää ovet säpissä juhannuspäivänä lauantaina.

Savonlinnan apteekeista avoinna ovat Yliopiston apteekki, joka palvelee perjantaina kello 8-22 ja juhannuspäivänä lauantaina kello 9-22, Uusi apteekki pitää myös ovensa auki juhannuksena, perjantaina kello 8.30-14, lauantaina kello 12-16 ja sunnuntaina 12-16. Linnaportin apteekki on auki juhannusaattona kello 8-14. Lauantaina apteekki on suljettu.

Raiteilla liikutaan juhannuksen tuntumassa niin, että torstaina 21.6. ajetaan perjantain aikataulujen mukaan, aattona noudatetaan lauantain aikatauluja ja juhannuspäivänä kiskot soivat sunnuntaiaikatauluja noudattaen. Linja-autot ajavat kaukoliikenteessä lähtökohtaisesti viikonloppuvuorojen aikataulujen mukaan. Paikallisliikenteessä Savonlinnassa ajetaan juhannusaattona lauantaiaikataulun mukaan ja perjantaina, juhannuspäivänä keskitytään juhannuksen viettoon, eli paikallisbussit eivät silloin liikennöi.

Jos oma auto jättää juhannuksen tienoossa tienpäälle Savonlinnan seudulla, hinausapua tarjoavat Itäosa ja Alpo Heiskanen Oy:n hinauspalvelu ympäri vuorokauden. Myös Linna-Lasi päivystää lasiasioissa koko juhannuksen ajan. Linna-Lasilla on Savonlinnan kaupungin kanssa sopimus, että rikkoutuneita ikkunoita ja ovien laseja vaihdetaan tarvittaessa. Tämä palvelu on myös tarjolla juhannuksen aikaan kenelle tahansa ikkunansa hajottaneelle kaupunkilaiselle. Autojen tuulilasien vaihtopalvelua ei kuitenkaan tarjota.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta