Ihmiset Kari Tegelberg /

Jyrkin Jyväleipään kuuluu hyvä tarina

Jyrkin_4006.jpg
Johanna ja Jyrki Kristiansson myivät lounasravintola Kansakoulun uusille yrittäjille ja keskittyvät nyt yhdessä tekemään suosittua Jyrkin Jyväleipää.


Jyrki ja Johanna Kristiansson ryhtyivät kokopäiväisiksi leivänpaistajiksi

Jyrki ja Johanna Kristiansson myivät suositun lounasravintola Kansakoulun Puistokadulta uusille yrittäjille ja ryhtyivät paistamaan niin ikään suureen suosioon noussutta Jyrkin Jyväleipää kokopäivätoimisesti. Jyrki Kristiansson sanoo tykkäävänsä, kun tuotteisiin ja asioihin liittyy mukava tarina.

– Me teemme vaimon kanssa leipää suurella sydämellä, kuten teimme töitä myös ravintoloitsijoina. Jyväleivän syntyyn kuuluu tarina, Jyrki sanoo.

Tuo tarina on sellainen, että Jyrki kehitti itse Jyväleiväksi ristimänsä leivän Kansakoulun omaksi leiväksi, jota tarjoiltiin lounaan yhteydessä. Ruokailijat myös ostivat leipää mukaansa kotiin vietäväksi. Leipä saikin niin suuren suosion ruokailijoitten keskuudessa, että aika nopeasti sitä toivottiin myyntiin myös kauppoihin.

Hyvin kuitupitoista Jyväleipää tehdään vehnäjauhoista Jyrkin itse kehittämän reseptin pohjalta. Siihen on lisätty runsaasti auringonkukan-, pellavan- sekä seesamin mustia ja valkeita siemeniä. Jyrki kertoo, että asiakkaitten toiveita on kuunneltu herkällä korvalla myös silloin, kun haettiin sopivaa kokoa leivälle. Toiveet on otettu huomioon ja Jyväleipää myydään nykyisin 450 gramman ja 800 gramman kokoisina. 450 gramman Jyväleivän saa myös siivutettuna.

– Hankimme hiljakkoin sellaisen siivutuslaitteen, että pystymme siivuttamaan heti juuri uunista otetut leivät, Johanna Kristiansson kertoo.

Aluksi Jyväleipää paistettiin neljällä vuoalla Ravintola Kansakoulun keittiössä. Nyt vuokia tarvitaan noin 300 ja paistaminen tapahtuu Linnalan laitoskeittiön tiloissa. Tällä hetkellä Jyväleipää paistetaan kuutena päivänä viikossa, mutta tarpeen mukaan paistamista voidaan tehdä viikon jokaisena päivänä.

– Me olemme hyvin joustavia ja vastaamme ripeästi asiakkaitten toiveisiin. Tarkoitus on pikkuhiljaa kasvattaa paistamista niin, että sitä voidaan tehdä kahdeksan tuntia päivässä. Kapasiteettia meillä on tuhannen leivän paistamiseen päivässä, Jyrki Kristiansson kertoo.

Leivän saamaan suureen suosioon on hyvin yksinkertainen selitys. Se on erittäin hyvää ja siitä tykkäävät niin lapset kuin aikuisetkin.

– Jyväleipä tehdään hyvistä kotimaisista raaka-aineista. Lähtökohtamme on tehdä leipää laatu, ei pelkkä hinta edellä, Jyrki korostaa.

Johanna puolestaan sanoo ylpeänä, että kaikki yrityksen investoinnit on tehty omalla tulorahoituksella, eli velkaa ei ole tarvinnut tehdä.

– Tämä on hyvin herkullinen ala, eli eiköhän me leivässä pysytä, Jyrki nauraa.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta