Ihmiset Kari Tegelberg /

Jyrkin Jyväleipään kuuluu hyvä tarina

Jyrkin_4006.jpg
Johanna ja Jyrki Kristiansson myivät lounasravintola Kansakoulun uusille yrittäjille ja keskittyvät nyt yhdessä tekemään suosittua Jyrkin Jyväleipää.


Jyrki ja Johanna Kristiansson ryhtyivät kokopäiväisiksi leivänpaistajiksi

Jyrki ja Johanna Kristiansson myivät suositun lounasravintola Kansakoulun Puistokadulta uusille yrittäjille ja ryhtyivät paistamaan niin ikään suureen suosioon noussutta Jyrkin Jyväleipää kokopäivätoimisesti. Jyrki Kristiansson sanoo tykkäävänsä, kun tuotteisiin ja asioihin liittyy mukava tarina.

– Me teemme vaimon kanssa leipää suurella sydämellä, kuten teimme töitä myös ravintoloitsijoina. Jyväleivän syntyyn kuuluu tarina, Jyrki sanoo.

Tuo tarina on sellainen, että Jyrki kehitti itse Jyväleiväksi ristimänsä leivän Kansakoulun omaksi leiväksi, jota tarjoiltiin lounaan yhteydessä. Ruokailijat myös ostivat leipää mukaansa kotiin vietäväksi. Leipä saikin niin suuren suosion ruokailijoitten keskuudessa, että aika nopeasti sitä toivottiin myyntiin myös kauppoihin.

Hyvin kuitupitoista Jyväleipää tehdään vehnäjauhoista Jyrkin itse kehittämän reseptin pohjalta. Siihen on lisätty runsaasti auringonkukan-, pellavan- sekä seesamin mustia ja valkeita siemeniä. Jyrki kertoo, että asiakkaitten toiveita on kuunneltu herkällä korvalla myös silloin, kun haettiin sopivaa kokoa leivälle. Toiveet on otettu huomioon ja Jyväleipää myydään nykyisin 450 gramman ja 800 gramman kokoisina. 450 gramman Jyväleivän saa myös siivutettuna.

– Hankimme hiljakkoin sellaisen siivutuslaitteen, että pystymme siivuttamaan heti juuri uunista otetut leivät, Johanna Kristiansson kertoo.

Aluksi Jyväleipää paistettiin neljällä vuoalla Ravintola Kansakoulun keittiössä. Nyt vuokia tarvitaan noin 300 ja paistaminen tapahtuu Linnalan laitoskeittiön tiloissa. Tällä hetkellä Jyväleipää paistetaan kuutena päivänä viikossa, mutta tarpeen mukaan paistamista voidaan tehdä viikon jokaisena päivänä.

– Me olemme hyvin joustavia ja vastaamme ripeästi asiakkaitten toiveisiin. Tarkoitus on pikkuhiljaa kasvattaa paistamista niin, että sitä voidaan tehdä kahdeksan tuntia päivässä. Kapasiteettia meillä on tuhannen leivän paistamiseen päivässä, Jyrki Kristiansson kertoo.

Leivän saamaan suureen suosioon on hyvin yksinkertainen selitys. Se on erittäin hyvää ja siitä tykkäävät niin lapset kuin aikuisetkin.

– Jyväleipä tehdään hyvistä kotimaisista raaka-aineista. Lähtökohtamme on tehdä leipää laatu, ei pelkkä hinta edellä, Jyrki korostaa.

Johanna puolestaan sanoo ylpeänä, että kaikki yrityksen investoinnit on tehty omalla tulorahoituksella, eli velkaa ei ole tarvinnut tehdä.

– Tämä on hyvin herkullinen ala, eli eiköhän me leivässä pysytä, Jyrki nauraa.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Satonen Puputti Ora.jpg
Uutiset

Suomi tarvitsee seutu­kaupunkiohjelman

Kansanedustaja, seutukaupunkiohjelman sparrausryhmän jäsen Arto Satonen (kok.) vieraili viime viikolla Savonlinnan Kokoomusnaisten järjestämällä risteilyllä. Kokoomusnaisten puheenjohtaja Seija…
Huivien heittelyä Asukasloikassa.jpg
Uutiset

Yhdistysten torilla nähtiin Pöhinäkuja ja Mental Health Week -teltat

Viime lauantaina Savonlinnan kauppatorilla järjestettiin perinteinen Yhdistysten tori -tapahtuma. Tapahtuman järjestäjänä toimi Savonlinnan Seudun Kolomonen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui…
Palauto ja yleisöä.jpg
Uutiset

Arjen turvaa -tapahtumassa oli monenlaista nähtävää

Arjen turvaa -tapahtuma järjestettiin viime lauantaina Kirkkopuiston kentällä. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Itä-Suomen poliisin ja Puolustusvoimien järjestämässä tapahtumassa oli ideana kertoa…
eläin IMG_5195.jpg
Uutiset

Omaeläinklinikalta kattavaa terveydenhoitoa lemmikeille

Omaeläinklinikka on toiminut Savonlinnassa nykyisellä nimellään vuoden verran. Klinikan toimitilat löytyvät Kalervonkadulta Miekkoniemeltä. Tiloissa työskentelee päivittäin eläinlääkäri…
toimintakeskus IMG_5062.jpg
Uutiset

Toimintatuvassa ei tarvitse olla yksin

Toiminnallista ja tuettua palvelua tarjoava Toimintatupa siirtyi tämän vuoden helmikuun alussa Nuorisotoiminnan Tuki ry:ltä NuTulta Savonlinnan Toimintakeskukselle Pääskylahteen Schaumanintielle.…
IMG_5159.jpg
Uutiset

Rajanylityspaikan kansain­välistäminen edelleen tapetilla

Parikkalan Syväoron rajanylityspaikan saaminen kansainväliseksi ylityspaikaksi on edelleen kolmen Kaakkois-Suomen maakunnan tavoitteena, vaikka hanke ei viime aikoina olekaan edennyt.…
Järvisalo IMG_5149.jpg
Uutiset

Yhdistysten kevättori lauantaina

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina 19. toukokuuta kello 9–14. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa Erja Järvisalo Savonlinnan…
Seniorijutun kuva.jpg
Uutiset

Savonlinnan kansallisilla senioreilla juhlavuosi

Savonlinnan kansalliset seniorit ry täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Yhdistys on perustettu vuonna 1973 ja siinä on nykyisin jäseniä lähes 350. Yhdistys on tällä jäsenmäärällä Itä-Suomen…