Ihmiset Kari Tegelberg /

Jyrkin Jyväleipään kuuluu hyvä tarina

Jyrkin_4006.jpg
Johanna ja Jyrki Kristiansson myivät lounasravintola Kansakoulun uusille yrittäjille ja keskittyvät nyt yhdessä tekemään suosittua Jyrkin Jyväleipää.


Jyrki ja Johanna Kristiansson ryhtyivät kokopäiväisiksi leivänpaistajiksi

Jyrki ja Johanna Kristiansson myivät suositun lounasravintola Kansakoulun Puistokadulta uusille yrittäjille ja ryhtyivät paistamaan niin ikään suureen suosioon noussutta Jyrkin Jyväleipää kokopäivätoimisesti. Jyrki Kristiansson sanoo tykkäävänsä, kun tuotteisiin ja asioihin liittyy mukava tarina.

– Me teemme vaimon kanssa leipää suurella sydämellä, kuten teimme töitä myös ravintoloitsijoina. Jyväleivän syntyyn kuuluu tarina, Jyrki sanoo.

Tuo tarina on sellainen, että Jyrki kehitti itse Jyväleiväksi ristimänsä leivän Kansakoulun omaksi leiväksi, jota tarjoiltiin lounaan yhteydessä. Ruokailijat myös ostivat leipää mukaansa kotiin vietäväksi. Leipä saikin niin suuren suosion ruokailijoitten keskuudessa, että aika nopeasti sitä toivottiin myyntiin myös kauppoihin.

Hyvin kuitupitoista Jyväleipää tehdään vehnäjauhoista Jyrkin itse kehittämän reseptin pohjalta. Siihen on lisätty runsaasti auringonkukan-, pellavan- sekä seesamin mustia ja valkeita siemeniä. Jyrki kertoo, että asiakkaitten toiveita on kuunneltu herkällä korvalla myös silloin, kun haettiin sopivaa kokoa leivälle. Toiveet on otettu huomioon ja Jyväleipää myydään nykyisin 450 gramman ja 800 gramman kokoisina. 450 gramman Jyväleivän saa myös siivutettuna.

– Hankimme hiljakkoin sellaisen siivutuslaitteen, että pystymme siivuttamaan heti juuri uunista otetut leivät, Johanna Kristiansson kertoo.

Aluksi Jyväleipää paistettiin neljällä vuoalla Ravintola Kansakoulun keittiössä. Nyt vuokia tarvitaan noin 300 ja paistaminen tapahtuu Linnalan laitoskeittiön tiloissa. Tällä hetkellä Jyväleipää paistetaan kuutena päivänä viikossa, mutta tarpeen mukaan paistamista voidaan tehdä viikon jokaisena päivänä.

– Me olemme hyvin joustavia ja vastaamme ripeästi asiakkaitten toiveisiin. Tarkoitus on pikkuhiljaa kasvattaa paistamista niin, että sitä voidaan tehdä kahdeksan tuntia päivässä. Kapasiteettia meillä on tuhannen leivän paistamiseen päivässä, Jyrki Kristiansson kertoo.

Leivän saamaan suureen suosioon on hyvin yksinkertainen selitys. Se on erittäin hyvää ja siitä tykkäävät niin lapset kuin aikuisetkin.

– Jyväleipä tehdään hyvistä kotimaisista raaka-aineista. Lähtökohtamme on tehdä leipää laatu, ei pelkkä hinta edellä, Jyrki korostaa.

Johanna puolestaan sanoo ylpeänä, että kaikki yrityksen investoinnit on tehty omalla tulorahoituksella, eli velkaa ei ole tarvinnut tehdä.

– Tämä on hyvin herkullinen ala, eli eiköhän me leivässä pysytä, Jyrki nauraa.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
SarinTalli_3464.jpg
Uutiset

Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Ratsastuskoulu Sarin Tallia

Sari ja Timo Karvoselle ansiomerkitSavonlinnassa Ratsastuskoulu Sarin Tallilla vietettiin sunnuntaina perinteistä laskiaisriehaa kauniissa kevätsäässä. Sarin Tallilla on järjestetty…
veistäjät.jpg
Uutiset

Jäänveistön maailmanmestarit Enonkoskella

Enonkosken keskustassa maailmanmestarit Mongoliasta tehneet neljä upeata taideteosta. Tekijät vasemmalta Baatar Dorjamil ja Lkhvadorj Dorjsuren. Miehet voittivat jäänveiston maailmanmestaruuden viime…
spr_4132.jpg
Uutiset

Sosterin kotihoito sai ison lahjoituksen

SPR:n ystävätoiminnassa kymmeniä vuosia aktiivisesti toiminut henkilö on tehnyt ison lahjoituksen SPR:n Savonlinnan osastolle. Lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. SPR kanavoi lahjoituksen…
Nestori_4061.jpg
Uutiset

Ikääntyneille neuvontapiste

Nestorin toiminta alkaa 12. helmikuutaIkääntyneille ihmisille ollaan käynnistämässä ihan uudenlaista neuvontatoimintaa. Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin…
Höök_4016.jpg
Uutiset

Laskiaishössäkkä Maatilamatkailu Höökissä

Nyt myymään omia tuotteita paikan päälleLauantaina 10. helmikuuta järjestetään Maatilamatkailu Höökissä Pihlajalahdessa Laskiaishössäkkä, kuten paikan omistaja Kaarina Höök innostuu tapahtumaa…
Marja_4069.jpg
Uutiset

Marjoista on moneksi

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset…
Niinisto-4004.jpg
Uutiset

Niinistön ylivoimaa myös Savonlinnassa

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistön valinta tasavallan presidentiksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi oli suorastaan häkellyttävän murskaava. Hän meni läpi jo ensimmäisellä kierroksella…
havainnekuva.jpg
Uutiset

Tornihotellin asunnoista yli 70 prosenttia varattu

Primehotels Oy on valmistellut 16-kerroksisen Casino Tower tornihotelli-investoinnin toteuttamista Savonlinnaan. Investoinnin maaliin saattamiseksi Savonlinnan kaupunki myy Primehotels…