Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Kesä tuli ryminällä kaupunkiin

kesanavaus.jpg
Torilla oli lauantaina monenlaista tapahtumaa ja parhaimmillaan tuhansia ihmisiä.

Savonlinnan seudun kesä sai menneenä viikonloppuna upean alun. Etenkin lauantaina pikkuhiljaa lämmennyt sää sai kansan liikkeelle. Matkustajasatamassa tapahtunut laivojen siunaus risteilykauteen aloitti kesänavausviikonlopun aamukymmeneltä. Ihmisiä oli liikkeellä päivän mittaan tuhansittain. Kesänavauksesta vastuun kantanut Olli Österlund iloitsi etenkin sitä, että runsas tapahtumatarjonta oli saanut paikalle ihmisiä kauempaakin.

Torille ja matkustajasatamaan levittäytynyt, kansainvälisiä herkkuja tarjonneen Street Food Fiestan lisäksi torilla oli paljon muitakin myyjiä. Muun muassa kotimaista mansikkaa oli jo myynnissä monella kojulla. Torilla esittäytyi myös joukko vanhoja moottoripyöriä ja lisäksi rompetorilta sai ostaa vanhaa tavaraa.

Näyttävin lauantain tapahtumista oli Puruveden ympäriajoon osallistuneet vanhat auto ja moottoripyörät. Ei jättänyt ketään kylmäksi, kun seurasi kuinka toinen toistaa upeampia kulkupelejä ensin lähti liikkeelle suljetulta Olavinkadulta ja sitten ryhmittyi takaisin samaiselle kadulle kaiken kansan ihailtaviksi.

Kirkkopuistossa järjestetty, kaksipäiväinen St. Olaf Summerfest veti myös väkeä hyvin paikalle. Arviolta parituhatta katsojaa näki niin Pete Parkkosen, Jenni Vartiaisen, Kaija Koon kuin JVG:kin vetävän keikkansa villisti kannustavalle yleisölle.

Sunnuntaina Kerimäellä juhlittiin maailman suurimman puisen kirkon 170-vuotisjuhlia. Tämän jälkeen kansanedustaja Hanna Kosonen julisti kirkon portailta lomarauhan koko valtakuntaan. Julistus oli järjestyksessään kymmenes.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta