Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Kotilo ry:lle Yhteis­kunnallinen yritys -merkki

Kotilo IMG_5399.jpg
Kotilo ry:n toiminnanjohtaja Pirjo Hartikainen Neitsytkadun kiinteistön pihapiirissä sijaitsevassa kasvihuoneessa. Kasvien hoitaminen on hänen mukaansa tärkeää talon asukkaille.

Savonlinnalaiselle Kotilo ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Kotilo ry on tarjonnut laadukkaita asumis- ja kuntoutumispalveluja mielenterveyskuntoutujille jo 33 vuoden ajan.

Kotilon toiminnanjohtaja Pirjo Hartikainen on hyvin iloinen yhdistyksen saamasta tunnustuksesta.

– Toivomme, että merkin myötä saamme entistä enemmän suuren yleisön tietoisuuteen sen seikan, että tällainen pienikin yksikkö on tärkeä osa mielenterveyskuntoutustyötä myös tulevassa sosiaali- ja terveysuudistuksessa, Hartikainen korostaa.

Hän myös toteaa, että Kotilon tiloissa Neitsytkadulla on 24 asukaspaikkaa ja Erkkerissä Erkonkadulla 10 paikkaa. Kotilo työllistää 34 terveydenhoitoalan moniosaajaa.

– Me ostamme monia palveluita paikallisilta yrityksiltä ja toimintamme on voittoa tavoittelematonta, Hartikainen painottaa.

Kotilo ry:llä on pitkä perinne psykiatristen potilaiden kuntoutuksessa. Se on 33 toimintavuotensa aikana luonut hyvät suhteet yhteistyökumppaneihin, joiden ansiosta on syntynyt verkostoja ja uusia toimintamalleja. Kotilossa ei ole haluttu pysyä kehityksessä paikallaan, vaan on aina katsottu eteenpäin ja reagoitu yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Tästä esimerkkeinä ovat Kotilo ry:n puheenjohtajan Leena Uosukaisen mukaan uusien asiakasryhmien tarpeisiin vastaaminen. Toimintaan on liitetty mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu Klubitalo, nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Erkkeri-hanke ja viimeisimpänä lähisuhdeväkivaltatyö, jotka kaikki ovat ajankohtaisia.

– Uutena haasteena on Kotilon vuorovaikutuksen kehittäminen oman lähiympäristönsä kanssa. Tämä voisi tarkoittaa aluksi vaikka päiväkahvikutsua naapureille,Uosukainen pohtii.

Kotilo ry tarjoaa viihtyisän ja turvallisen kodin asukkaana oleville mielenterveyskuntoutujille. Asukkaat saavat omassa kodissaan yksityisyyden ja oman rauhan, asukasyhteisössä ystäviä ja ihmissuhteita. Kodin lisäksi kuntoutuja saa yksilölliset palvelut ja jokapäiväisessä elämässä tarvittavan avun, tuen, hoivan ja ohjauksen.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Meidän toimintaamme seurataan myös jatkossa monin eri tavoin, eli meidän on oltava saamamme tunnustuksen arvoisia joka päivä, Pirjo Hartikainen korostaa.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta