Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Linnalan Monitoimitalo avasi Haka-alueella

Nuorisotila-IMG_4771.jpg
Linnalan nuorisotyön tiedottaja Sarianna Ahlsten, Linnalan Nuorten toiminnanjohtaja Rikhard Blomerus ja kansanedustaja Kaj Turunen (sin.) olivat yhtä hymyä uuden monitoimitalon avajaisissa.

Setlementti Linnalan monitoimitalo avasi ovensa Kämmekänkadulla, entisissä päiväkodin tiloissa Haka-alueella. Monitoimitaloon sijoittuvat Linnalan Nuorten nuorisotila ja aikuisten kohtaamispaikka sekä joka toinen perjantai avoinna oleva nuorten yökahvila.

Lisäksi tiloihin sijoittuu kaksivuotinen Savonlinnan malli -projekti. Setlementtiliitto on saanut Savonlinnan malli-projektiin rahaa 400 000 euroa. Tilaa uudessa monitoimitalossa on kaikkiaan yli 500 neliötä. Linnalan Nuorten toiminnanjohtaja Rikhard Blomerus kertoo, että nuorisotila on avoinna maanantaista torstaihin kello 15–20, yökahvilassa voivat nuoret viettää aikaansa joka toinen perjantai kello 18–22 ja kohtaamispaikka on avoinna kello 9–13.

– Kohtaamispaikalla tarjoamme aikuisille sosiaalityön ja palveluohjauksen lisäksi ilmaisen aamupuuron, Blomerus luettelee monitoimitalon tarjontaa.

Savonlinnan malliin ollaan parasta-aikaa rekrytoimassa hankekoordinaattoria ja kahta työntekijää. Kansanedustaja Kaj Turunen (sin.) kertoo, että hankkeeseen saatu 400 000 euron rahoitus on hallituspuolueiden joulun alla jakamia, niin sanottuja joululahjarahoja. Turunen kertoo, että Setlementti Linnala sai rahoituksen valtakunnallisessa haussa. Rahoitus tuli opetus- ja kulttuuriministeriön kautta.

Savonlinnan malli on Rikhard Blomeruksen mukaan erityislaatuinen pilottihanke, jossa nuorisotyöntekijät kehittävät jalkautuvaa nuorisotyötä, työpajatyötä ja palveluohjausta yhden luukun mallin pohjalta.

– Tarkoitus on tarjota nuorille matala kynnyksen mallin mukaan esimerkiksi sairaanhoito- ja sosiaalipalveluita, Blomerus luettelee.

Kaj Turunen kertoo, että Savonlinnasta saatujen kokemusten perusteella hyviksi koettuja asioita tullaan viemään eteenpäin valtakunnan tasolla eri puolille Suomea.

– Saimme Savonlinnaan hyvin lisää voimavaroja syrjäytymisen ehkäisyyn ja sen vastaiseen työhön, Turunen iloitsee.

Rikhard Blomerus puolestaan on hyvillään myös siitä, että nyt saatu taloudellinen tuki on lisänä Linnalan Nuorten tekemälle perusnuorisotyölle.

– Saadun rahoituksen turvin nuoret voivat kokeilla esimerkiksi toimimista yrittäjinä joutumatta ottamaan itse isoa riskiä yritystoiminnassa. Se antaa myös meille mahdollisuuden löytää konkreettisia malleja muuhunkin nuoren työllistymiseen, Blomerus luettelee.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta