Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Lisää rahaa velkaneuvontaan

Häkkänen_4398.jpg
Etelä-Savon oikeusaputoimiston johtava julkinen oikeusavustaja Juha Kärki (oik.) ja julkinen oikeusavustaja Toni Andersin (vas.) kertoivat viimeisimmät kuulumiset oikeusministeri Antti Häkkäselle.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) vieraili maanantaina Savonlinnassa. Hän tutustui kokoomuksen uutena sote- ja maakuntauudistuksen pääneuvottelijana Sosterin ja Savonlinnan keskussairaan toimintaan. Lisäksi hän vieraili kuitulaboratoriossa ja Etelä-Savon oikeusaputoimiston Savonlinnan yksikössä.

Oikeusaputoimistossa vieraillessaan Häkkänen lupasi yrittävänsä saada lisää rahaa hallituksen kehysriihessä velkaneuvontaan.

– Valitettavasti ihmisten velkaongelmat vain viranomaisten ponnisteluista huolimatta hillitä velkaantumista ovat jatkuvasti lisääntyneet. Talous- ja velkaneuvontaan on saatava lisää resursseja, Antti Häkkänen sanoi kahvitellessaan Etelä-Savon oikeusaputoimiston johtavan julkisen oikeusavustajan Juha Kärjen ja julkisen oikeusavustajan Toni Andersinin kanssa.

Savonlinnan oikeusaputoimistossa työskentelee kuusi henkilöä, joista kolme on oikeusavustajia. Antti Häkkänen halusi muun muassa tietää, onko oikeusaputoiminnassa meneillään uusia trendejä. Yhdeksän vuotta Savonlinnassa oikeusavustajana toiminut Andersin kertoi, että mitään suurempia muutoksia esimerkiksi asiakkaitten määrässä ole ollut.

– Savonlinnan ympäristöön perustettujen vastaanottokeskusten turvapaikanhakijat toivat asiakaspiikin, mutta keskusten suljettua ovensa tilanne on tasaantunut, Andersin kertoi.

Juha Kärki puolestaan kertoi oikeusministerille, että Etelä-Savo ja Savonlinnan oikeusaputoimistot ovat olleet vuodesta 2014 alkaen pilottihankkeena, jossa oikeusaputoimistossa on voinut asioida oman kotitietokoneensa avulla.

– Palvelussa on voinut käydä anonyyminä, joten henkilökohtaista oikeusapuneuvontaa ei ole voinut saada, Kärki kertoi.

Hän myös kertoi, että eri Suomen käräjäoikeuksien välillä on voitu käydä videoyhteyksien avulla esimerkiksi vangitsemisoikeudenkäyntejä, eli päätöksen vangitsemisesta tehnyt tuomari on istunut eri paikkakunnalla kuin vangittu.

– Etelä-Savossa näitä tapauksia on ollut kymmenkunta, Kärki kertoi.

Oikeusministeri Häkkänen uskoo vakaasti, että sote saadaan maaliin kuluvalla hallituskaudella. Hän peri kokoomuksen pääneuvottelijan manttelin puoluetoveriltaan Paula Risikolta, joka otti eduskunnan puhemiehen nuijan haltuunsa. Keskiviikkona eduskunta aloitti viimeisimmän sotelain, eli valinnanvapauslain käsittelyn. Häkkänen on erityisen hyvillään siitä, että valinnanvapausmallin kriittisimmät arvostelijatkin ovat asettuneet kannattamaan mallia nykyisessä muodossa.

– Mallin korjaaminen vei pohjan etenkin vihreitten ja demareitten kritiikiltä, Häkkänen sanoi ja kiirehti tapaamaan Sosterin johtoa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta