Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Lörtsyille kierrätettävä pakkaus

Lörtsypoika IMG_5532.jpg
Hyytiäisen kädessä uudella pakkauskoneella pakattu lörtsy.

Savonlinnalainen lörtsyjen valmistaja Lörtsypojat on hankkinut käyttöönsä uudenlaisen pakkauskoneen. Flow pack-pakkauslaite säästää yrittäjä Jukka Hyytiäisen mukaan pakkauskustannuksissa ja lisäksi laitteen käyttämä pakkausmuovi on kierrätettävää.

– Uudessa pakkauksessa ei tarvitse käyttää lörtsyn alla styroksia. Uuden pakkauksen avulla saamme tuotteen myös oikeannäköisenä kaupan hyllylle. Lisäksi pakattuja lörtsyjä mahtuu enemmän kuljetuslaatikoihin, mikä sekin on kustannuksia alentava tekijä, Jukka Hyytiäinen kertoo.

Lörtsypojat on Jukka Hyytiäisen vuonna 1991 perustama yritys. Vuonna 2000 se muutti nykyisiin tuotantotiloihinsa Miekkoniemelle. Lörtsyjen lisäksi tuotannossa ovat syksystä kevääseen muikku- ja lanttukukot. Jukka Hyytiäinen pyörittää myös yhtä torin kolmesta kahvilasta.

Lörtsyleipomossa on yrittäjän lisäksi töissä kolme henkilöä ja torikahvilassa työskentelee vapusta elokuun loppuun kuusi henkilöä. Lörtsyjä paistetaan kesäkuukausina viikon jokaisena päivänä ja talvisin kuutena päivänä viikossa. Lörtsyjen lisäksi omaan torikahvilaan paistetaan Miekkoniemellä kaikki myynnissä olevat tuotteet, kuten munkit ja suolaiset piirakat sekä pullat.

Lörtsyleipomo valmistaa liha-, kasvis- ja lohilörtsyjä. Valmistuksessa on lisäksi makeita lörtsyjä omena-, vadelma-, mustikka-, mansikka- ja lakkatäytteillä. Suosituimpia ovat Hyytiäisen mukaan vuodesta vuoteen liha- ja omenalörtsyt. Lörtsypoikien valmistamia lörtsyjä löytyy oman torikioskin lisäksi monista S-ryhmän kaupoista. Myös alan messuilla Hyytiäinen sanoo käyvänsä säännöllisesti.

– Messuilla on mukava mainostaa Savonlinnaa ja tietysti samalla myös maailman upeinta toriamme, hän hehkuttaa.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta