Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Marjoista on moneksi

Marja_4069.jpg
Sirpa Loikkanen (vas.) ja Terhi Salminen ovat Saimaan Marjan osakkaita.

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset glögit ovat ihastuttaneet ja kutkuttaneet ihmisten makuhermoja ympäri Suomea.

Saimaan Marjan omistavat Ilkka ja Pasi Kankkunen, Sirpa Loikkanen ja Terhi Salminen. Omistajien lisäksi yritys työllistää kaksi kokopäiväistä työntekijää ja 13 osa-aikaista kuljettajaa. Marjanjalostuksen lisäksi yritys hoitaa Sosterin ateriakuljetuksia ja kauppakassitoimintaa.

Saimaan Marja avasi joulukuussa oman tehtaanmyymälän yrityksen tuotantotilojen yhteyteen Pajatie 26:een. Myymälästä saa kaikkia yrityksen valmistamia tuotteita.

– Suunnitelmissa on jatkossa ottaa myymälään myyntiin esimerkiksi paikallisten lähituottajien kasvattamia ja valmistamia elintarvikkeita ja muitakin lähituotteita, Sirpa Loikkanen ja Terhi Salminen kertovat.

He sanovat myös, että kotiin marjoja isompia määriä ostavat asiakkaat ovat pitäneet hankalana hankkia marjat torin myyntipisteestä, koska marjalaatikoiden kantaminen joskus pitkiäkin matkoja autolle on joillekin asiakkaille liian raskasta.

– Nyt tämä ongelma on ratkaistu, sillä tehtaanmyymälästä voi hakea omaan pakastimeen tarvittava määrä marjoja ja jättää loput Saimaan Marjan pakastimiin, naiset sanovat.

Saimaan Marjan jalostamat tuotteet on kerätty Saimaan seudun puhtaasta luonnosta. Marjat ostetaan kotimaisilta ja tänne tulevilta ulkomaalaisilta kerääjiltä. Jatkojalostaminen on Terhi Salmisen mukaan edelleen hyvin pitkälti käsityötä. Tuotteiden kysyntä on kuitenkin kasvanut niin voimakkaasti, että koneita joudutaan hankkimaan nopeuttamaan jalostamista, jotta pystytään vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään.

Saimaan Marjan tuotteita löytyy muun muassa S-ryhmän kaupoista ympäri Suomea, Heinolan suositulta lähiruokatori Heilasta, Kuopiosta Mauste Sopista ja Parikkalassa Iloisesta Pässistä. Lisäksi kesäisin Saimaan Marjalla on paljon torimyyntipisteitä Savonlinnan seudulla.

Yhdeksi suosituksi myyntituotteiksi ovat nousseet Saimaan Marjan valmistamat glögit. Valmistuksessa on tyrni-, kuningatar- ja lakkaglögeja, joista lakkaglögiä Suomessa valmistaa ainoastaan Saimaan Marja.

– Olemme maistattaneet glögejämme Helsingissä Elma-messuilla ja Tampereella Deli Deli-messuilla. Ihmisten maistettua ja ihastuttua niihin, on myynti Etelä-Suomessa lähtenyt huimaan kasvuun. Viime vuonna glögejämme myytiin 9 000 pulloa, naiset sanovat ylpeänä.

He myös kertovat, että tehtaanmyymälää on tarkoitus kehittää niin, että myymälän yhteyteen tulee pienimuotoinen kahvila, jossa on myynnissä esimerkiksi suosittuja smoothie-juomia.

Saimaan Marjan tekemien tuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan. Suosion yhtenä syynä on Salmisen ja Loikkasen mukaan se, että laadusta pidetään tiukasti kiinni.

– Eräskin nainen tuli sanomaan, että meidän valmistamamme mustikkasoppa maistuu jotenkin paljon paremmalta ja ihmetteli, että miten se on mahdollista, kun mustikkaa käyttävät muutkin valmistajat. Sanoin, että meidän sopassamme mustikoitten osuus on jopa yli 50 prosenttia, kun monilla se on alle 40 prosenttia. Siksi se maistuu oikeasti mustikalle, Terhi Salminen sanoo hymyillen.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
SarinTalli_3464.jpg
Uutiset

Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Ratsastuskoulu Sarin Tallia

Sari ja Timo Karvoselle ansiomerkitSavonlinnassa Ratsastuskoulu Sarin Tallilla vietettiin sunnuntaina perinteistä laskiaisriehaa kauniissa kevätsäässä. Sarin Tallilla on järjestetty…
veistäjät.jpg
Uutiset

Jäänveistön maailmanmestarit Enonkoskella

Enonkosken keskustassa maailmanmestarit Mongoliasta tehneet neljä upeata taideteosta. Tekijät vasemmalta Baatar Dorjamil ja Lkhvadorj Dorjsuren. Miehet voittivat jäänveiston maailmanmestaruuden viime…
spr_4132.jpg
Uutiset

Sosterin kotihoito sai ison lahjoituksen

SPR:n ystävätoiminnassa kymmeniä vuosia aktiivisesti toiminut henkilö on tehnyt ison lahjoituksen SPR:n Savonlinnan osastolle. Lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. SPR kanavoi lahjoituksen…
Nestori_4061.jpg
Uutiset

Ikääntyneille neuvontapiste

Nestorin toiminta alkaa 12. helmikuutaIkääntyneille ihmisille ollaan käynnistämässä ihan uudenlaista neuvontatoimintaa. Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin…
Höök_4016.jpg
Uutiset

Laskiaishössäkkä Maatilamatkailu Höökissä

Nyt myymään omia tuotteita paikan päälleLauantaina 10. helmikuuta järjestetään Maatilamatkailu Höökissä Pihlajalahdessa Laskiaishössäkkä, kuten paikan omistaja Kaarina Höök innostuu tapahtumaa…
Marja_4069.jpg
Uutiset

Marjoista on moneksi

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset…
Niinisto-4004.jpg
Uutiset

Niinistön ylivoimaa myös Savonlinnassa

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistön valinta tasavallan presidentiksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi oli suorastaan häkellyttävän murskaava. Hän meni läpi jo ensimmäisellä kierroksella…
havainnekuva.jpg
Uutiset

Tornihotellin asunnoista yli 70 prosenttia varattu

Primehotels Oy on valmistellut 16-kerroksisen Casino Tower tornihotelli-investoinnin toteuttamista Savonlinnaan. Investoinnin maaliin saattamiseksi Savonlinnan kaupunki myy Primehotels…