Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Marjoista on moneksi

Marja_4069.jpg
Sirpa Loikkanen (vas.) ja Terhi Salminen ovat Saimaan Marjan osakkaita.

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset glögit ovat ihastuttaneet ja kutkuttaneet ihmisten makuhermoja ympäri Suomea.

Saimaan Marjan omistavat Ilkka ja Pasi Kankkunen, Sirpa Loikkanen ja Terhi Salminen. Omistajien lisäksi yritys työllistää kaksi kokopäiväistä työntekijää ja 13 osa-aikaista kuljettajaa. Marjanjalostuksen lisäksi yritys hoitaa Sosterin ateriakuljetuksia ja kauppakassitoimintaa.

Saimaan Marja avasi joulukuussa oman tehtaanmyymälän yrityksen tuotantotilojen yhteyteen Pajatie 26:een. Myymälästä saa kaikkia yrityksen valmistamia tuotteita.

– Suunnitelmissa on jatkossa ottaa myymälään myyntiin esimerkiksi paikallisten lähituottajien kasvattamia ja valmistamia elintarvikkeita ja muitakin lähituotteita, Sirpa Loikkanen ja Terhi Salminen kertovat.

He sanovat myös, että kotiin marjoja isompia määriä ostavat asiakkaat ovat pitäneet hankalana hankkia marjat torin myyntipisteestä, koska marjalaatikoiden kantaminen joskus pitkiäkin matkoja autolle on joillekin asiakkaille liian raskasta.

– Nyt tämä ongelma on ratkaistu, sillä tehtaanmyymälästä voi hakea omaan pakastimeen tarvittava määrä marjoja ja jättää loput Saimaan Marjan pakastimiin, naiset sanovat.

Saimaan Marjan jalostamat tuotteet on kerätty Saimaan seudun puhtaasta luonnosta. Marjat ostetaan kotimaisilta ja tänne tulevilta ulkomaalaisilta kerääjiltä. Jatkojalostaminen on Terhi Salmisen mukaan edelleen hyvin pitkälti käsityötä. Tuotteiden kysyntä on kuitenkin kasvanut niin voimakkaasti, että koneita joudutaan hankkimaan nopeuttamaan jalostamista, jotta pystytään vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään.

Saimaan Marjan tuotteita löytyy muun muassa S-ryhmän kaupoista ympäri Suomea, Heinolan suositulta lähiruokatori Heilasta, Kuopiosta Mauste Sopista ja Parikkalassa Iloisesta Pässistä. Lisäksi kesäisin Saimaan Marjalla on paljon torimyyntipisteitä Savonlinnan seudulla.

Yhdeksi suosituksi myyntituotteiksi ovat nousseet Saimaan Marjan valmistamat glögit. Valmistuksessa on tyrni-, kuningatar- ja lakkaglögeja, joista lakkaglögiä Suomessa valmistaa ainoastaan Saimaan Marja.

– Olemme maistattaneet glögejämme Helsingissä Elma-messuilla ja Tampereella Deli Deli-messuilla. Ihmisten maistettua ja ihastuttua niihin, on myynti Etelä-Suomessa lähtenyt huimaan kasvuun. Viime vuonna glögejämme myytiin 9 000 pulloa, naiset sanovat ylpeänä.

He myös kertovat, että tehtaanmyymälää on tarkoitus kehittää niin, että myymälän yhteyteen tulee pienimuotoinen kahvila, jossa on myynnissä esimerkiksi suosittuja smoothie-juomia.

Saimaan Marjan tekemien tuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan. Suosion yhtenä syynä on Salmisen ja Loikkasen mukaan se, että laadusta pidetään tiukasti kiinni.

– Eräskin nainen tuli sanomaan, että meidän valmistamamme mustikkasoppa maistuu jotenkin paljon paremmalta ja ihmetteli, että miten se on mahdollista, kun mustikkaa käyttävät muutkin valmistajat. Sanoin, että meidän sopassamme mustikoitten osuus on jopa yli 50 prosenttia, kun monilla se on alle 40 prosenttia. Siksi se maistuu oikeasti mustikalle, Terhi Salminen sanoo hymyillen.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Satonen Puputti Ora.jpg
Uutiset

Suomi tarvitsee seutu­kaupunkiohjelman

Kansanedustaja, seutukaupunkiohjelman sparrausryhmän jäsen Arto Satonen (kok.) vieraili viime viikolla Savonlinnan Kokoomusnaisten järjestämällä risteilyllä. Kokoomusnaisten puheenjohtaja Seija…
Huivien heittelyä Asukasloikassa.jpg
Uutiset

Yhdistysten torilla nähtiin Pöhinäkuja ja Mental Health Week -teltat

Viime lauantaina Savonlinnan kauppatorilla järjestettiin perinteinen Yhdistysten tori -tapahtuma. Tapahtuman järjestäjänä toimi Savonlinnan Seudun Kolomonen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui…
Palauto ja yleisöä.jpg
Uutiset

Arjen turvaa -tapahtumassa oli monenlaista nähtävää

Arjen turvaa -tapahtuma järjestettiin viime lauantaina Kirkkopuiston kentällä. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Itä-Suomen poliisin ja Puolustusvoimien järjestämässä tapahtumassa oli ideana kertoa…
eläin IMG_5195.jpg
Uutiset

Omaeläinklinikalta kattavaa terveydenhoitoa lemmikeille

Omaeläinklinikka on toiminut Savonlinnassa nykyisellä nimellään vuoden verran. Klinikan toimitilat löytyvät Kalervonkadulta Miekkoniemeltä. Tiloissa työskentelee päivittäin eläinlääkäri…
toimintakeskus IMG_5062.jpg
Uutiset

Toimintatuvassa ei tarvitse olla yksin

Toiminnallista ja tuettua palvelua tarjoava Toimintatupa siirtyi tämän vuoden helmikuun alussa Nuorisotoiminnan Tuki ry:ltä NuTulta Savonlinnan Toimintakeskukselle Pääskylahteen Schaumanintielle.…
IMG_5159.jpg
Uutiset

Rajanylityspaikan kansain­välistäminen edelleen tapetilla

Parikkalan Syväoron rajanylityspaikan saaminen kansainväliseksi ylityspaikaksi on edelleen kolmen Kaakkois-Suomen maakunnan tavoitteena, vaikka hanke ei viime aikoina olekaan edennyt.…
Järvisalo IMG_5149.jpg
Uutiset

Yhdistysten kevättori lauantaina

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina 19. toukokuuta kello 9–14. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa Erja Järvisalo Savonlinnan…
Seniorijutun kuva.jpg
Uutiset

Savonlinnan kansallisilla senioreilla juhlavuosi

Savonlinnan kansalliset seniorit ry täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Yhdistys on perustettu vuonna 1973 ja siinä on nykyisin jäseniä lähes 350. Yhdistys on tällä jäsenmäärällä Itä-Suomen…