Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Matti Lundenius lomautti itsensä liekkilohikauppiaaksi

Lundenius-IMG_3622.jpg
Matti Lundenius toiminnassa olevan pellettitakan vierellä. Koko iso liiketila lämpiää kolmen takan voimalla. – Tällä tehdään Suomen halvinta lämpöä. Paljon halvempaa kuin maalämmöllä, hän korostaa.

Monialayrittäjä Matti Lundenius on hyvin huolissaan Savonlinnan taloudellisesta hiipumisesta. Hän ottaa konkreettisen esimerkin tästä kehityksestä yhtiökumppaninsa kanssa omistamasta Wanhasta asemasta, jonne on sijoittunut iso joukko pienyrittäjiä.

– Ihan viime aikoina Wanhalta asemalta on lähtenyt pois ja muuttanut samalla kokonaan Savonlinnasta kolme yritystä. Ja pitää vielä huomioida, että yrittäjien lisäksi täältä ovat lähteneet myös heidän perheensä, Matti Lundenius korostaa.

Itse hän on laajentanut yritystoimintaansa yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa. Entisellä veturitallilla on toiminut jo muutaman vuoden pienkoneita myyvä Koneveturi. Hiljakkoin tiloissa on aloittanut myös Lundeniuksen ja yhtiökumppanin omistukseensa hankkima Savon Pultti. Viimeisin ostos Lundeniuksella on Liekkilohi-brändin hankkiminen.

– Perustin toiminimen, jonka kautta teen kalakauppaa. Tämä on yksi tapa lomauttaa itsensä Koneveturista, Lundenius velmuilee.

Savonlinnassa on hänen mukaansa paljon palvelualan pieniä ja keskikokoisia yrityksiä, jotka myös työllistävät paljon. Lundenius ei halua missään nimessä kuitenkaan väheksyä konepaja- ja metsäteollisuuden alueelle tuomia työpaikkoja.

Hän toivoo hartaasti, että Punkaharjulle Metsä Woodin kaavailema kertopuutehtaan laajennus toteutuu. Savonlinnan kaupunginvaltuusto teki osaltaan tarvittavat päätökset maanantai-iltaisessa kokouksessaan, jotta pörssiyhtiö Metsä Group voi tehdä omat päätöksensä. Matti Lundenius (ps.) oli yhtenä kaupunginvaltuutettuna päättämässä Savonlinna mukaan lähdöstä hankkeeseen.

Vaikka positiivistakin kehitystä on näkyvillä, ei Savonlinna nouse talousahdingostaan ilman valtion antamaa potkua.

– Tässä edelleen odotellaan niitä pääministeri Sipilän lupaamia kompensaatioita. Kaupungilla alkaa nimittäin nyt jo näyttää aika hiljaiselta, vaikka opettajankoulutus ei edes ole vielä lähtenyt, hän sanoo tuohduksissaan.

Ostettuaan Liekkilohi-brändin Erkki Rakkolaiselta, hän samalla hankki nykyaikaisen myyntivaunun entisen teltan sijaan. Vaunussa  lohifileet voidaan käsitellä ennen ulkona paistoa kylmäketjun katkeamatta missään kohtaa. Hän kiertää ainakin talviajan myyntivaunuineen parin sadan kilometrin säteellä Savonlinnasta.

– Illaksi pitää päästä kotiin, hän korostaa.

Lundeniusta ärsyttää suunnattomasti niin savonlinnalaisena yrittäjänä kuin asukkaanakin EU:n Venäjälle langettamat pakotteet, jotka iskivät hänen mukaan kaikkein kovimmin juuri Suomeen. Myös Savonlinnan seutu kuuluu pakotteista kärsivien kärkikaartiin.

– Toisten ei pitäisi tulla kertomaan, mitä me saamme tehdä ja mitä emme.

Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämisen jatkuva viivästyminen on Lundeniuksen mielestä Suomen hallituksen puolelta suoranaista kiusantekoa Parikkalan ja Savonlinnan seutukunnille.

– Jos rajaylityspaikka saa kansainvälisen statuksen, se on Savonlinnalle erittäin iso taloudellinen asia, joka luo nopeasti uusia työpaikkoja, yrittäjä Matti Lundenius korostaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Satonen Puputti Ora.jpg
Uutiset

Suomi tarvitsee seutu­kaupunkiohjelman

Kansanedustaja, seutukaupunkiohjelman sparrausryhmän jäsen Arto Satonen (kok.) vieraili viime viikolla Savonlinnan Kokoomusnaisten järjestämällä risteilyllä. Kokoomusnaisten puheenjohtaja Seija…
Huivien heittelyä Asukasloikassa.jpg
Uutiset

Yhdistysten torilla nähtiin Pöhinäkuja ja Mental Health Week -teltat

Viime lauantaina Savonlinnan kauppatorilla järjestettiin perinteinen Yhdistysten tori -tapahtuma. Tapahtuman järjestäjänä toimi Savonlinnan Seudun Kolomonen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui…
Palauto ja yleisöä.jpg
Uutiset

Arjen turvaa -tapahtumassa oli monenlaista nähtävää

Arjen turvaa -tapahtuma järjestettiin viime lauantaina Kirkkopuiston kentällä. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Itä-Suomen poliisin ja Puolustusvoimien järjestämässä tapahtumassa oli ideana kertoa…
eläin IMG_5195.jpg
Uutiset

Omaeläinklinikalta kattavaa terveydenhoitoa lemmikeille

Omaeläinklinikka on toiminut Savonlinnassa nykyisellä nimellään vuoden verran. Klinikan toimitilat löytyvät Kalervonkadulta Miekkoniemeltä. Tiloissa työskentelee päivittäin eläinlääkäri…
toimintakeskus IMG_5062.jpg
Uutiset

Toimintatuvassa ei tarvitse olla yksin

Toiminnallista ja tuettua palvelua tarjoava Toimintatupa siirtyi tämän vuoden helmikuun alussa Nuorisotoiminnan Tuki ry:ltä NuTulta Savonlinnan Toimintakeskukselle Pääskylahteen Schaumanintielle.…
IMG_5159.jpg
Uutiset

Rajanylityspaikan kansain­välistäminen edelleen tapetilla

Parikkalan Syväoron rajanylityspaikan saaminen kansainväliseksi ylityspaikaksi on edelleen kolmen Kaakkois-Suomen maakunnan tavoitteena, vaikka hanke ei viime aikoina olekaan edennyt.…
Järvisalo IMG_5149.jpg
Uutiset

Yhdistysten kevättori lauantaina

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina 19. toukokuuta kello 9–14. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa Erja Järvisalo Savonlinnan…
Seniorijutun kuva.jpg
Uutiset

Savonlinnan kansallisilla senioreilla juhlavuosi

Savonlinnan kansalliset seniorit ry täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Yhdistys on perustettu vuonna 1973 ja siinä on nykyisin jäseniä lähes 350. Yhdistys on tällä jäsenmäärällä Itä-Suomen…