Paikallisuutiset

Monilapsinen uusperhe saa lisää asumistilaa

LC IMG_5312.jpg
Neljä leijonaklubia tekevät tiivistä yhteistytä rakennuksen laajennusprojektissa
Harvinaista leijonaklubien yhteistyötä

Neljä Savonlinnan ja lähialueen Lions klubia ovat yhdistäneet voimansa ja avustavat monilapsisen uusperheen asunnon laajennusprojektia. Mukana ovat leijonaklubit LC Savonlinna/ Eerikki, LC Kerimäki, LC Kerimäki/ Puruvesi ja LC Enonkoski.

– Neljän klubin yhteinen avustushanke on aika harvinaista. Lähetimme klubillemme tulleen avustuspyynnön yhdeksälle lähiseudun klubille, kun huomasimme, etteivät meidän rahkeemme yksin riitä hankkeen toteuttamiseen. Mukaan meidän lisäksemme lähti kolme klubia, LC Savonlinna/Eerikin presidentti Markku Kosonen kertoo klubien yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Avustusprojekti on rahallisesti mittava. Yli 8 000 euroa käytetään materiaalihankintoihin, minkä lisäksi klubit ovat sitoutuneet merkittävään määrään talkootyötä kohteessa. Klubit saivat hankkeeseen avustusta Lionien Arne Ritari säätiöltä, minkä osuus on puolet rahallisesta panoksesta.

– Merkittäväksi hankkeen tekee se, että kaikkiaan neljä klubia totesivat haetun avustuksen inhimillisesti tärkeäksi ja yhdistivät voimansa, Kosonen korosti.

LC Savonlinna/ Eerikki on toiminut hankkeen moottorina, koonnut klubit, hakenut avustuksen ja koordinoinut toimintaa. LC Kerimäki Puruvesi on puolestaan ottanut vetovastuun talkoiden järjestelyissä. Markku Kosonen on eiryisen hyvillään siitä, että talkooväen lisäksi yksittäiset lionit ovat tukeneet ja tukevat talkoiden lisäksi hanketta omalla työpanoksellaan.

– Rakennusinsinööri Seppo Kosonen/ LC Savonranta laati rakennuslupadokumentit, Sähköinsinööri Juhani Kautonen/LC Kerimäki/Puruvesi on lupautunut laatimaan sähkösuunnitelmat. Kuljetus Muhonen Oy, Raimo Muhonen/LC Punkaharju on lupautunut järjestämään jätelavat sekä kuljettamaan purkujätteen kaatopaikalle, Kosonen luettelee.

Avustettava uusperhe asuu Savonlinnan alueella, 1930-luvulla rakennetussa puutalossa. Talossa on kaksi makuuhuonetta, joihin majoittuu vanhempien lisäksi vakituisesti kolme lasta nuorimman ollessa muutaman kuukauden ikäinen.

Kahdesti kuukaudessa toisen vanhemman muualla asuvat kolme lasta viettävät viikonlopun samassa taloudessa. Kahteen makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen majoittuu tuolloin vanhempien lisäksi kuusi lasta. Tilanpuute onkin Kososen mukaan huutava. Perhe on suunnitellut rakentavansa talon vintille kaksi pientä makuuhuonetta, yhteispinta-alaltaan noin 30 neliömetriä, mutta heillä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia yksin toteuttaa hanketta.

Tässä kohtaa leijonat astuivat mukaan kuvaan ja neljä klubia tarttui rohkeasti haasteeseen.

– Avustettavan uusperheen molemmilla vanhemmilla on työpaikka ja he haluavat rakentaa elämäänsä vahvasti eteenpäin. Siksi näimme tässä avustuskohteen, joka on kaikella tavalla leijona-aatteen ja järjestön periaatteiden mukainen, LC Kerimäen presidentti Timo Lehtinen totesi tilaisuudessa.

Rahoitus vahvistui huhtikuun loppupuolella. Rakennuslupa hankkeelle on saatu ja työt alkoivat toukokuun lopulla järjestetyillä vanhojen rakenteiden purkutalkoilla. Tämän jälkeen laaditaan tarkennettu materiaaliluettelo, hankitaan rakennustarvikkeet ja aloitetaan huoneiden rakentaminen. Projektin on suunniteltu valmistuvan kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta