Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Naisten Pankki tempaisee Savonlinnassa

Naistenpankki IMG_5855.jpg
Heidi Huovinen (vas.) ja Liisa Salo ovat mukana järjestämässä Naisten Pankin Kävele naiselle ammatti -tapahtumaa Savonlinnassa. Tapahtuma on sunnuntaina 9. syyskuuta kello 14–16.
Kävele naiselle ammatti

Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely, Kävele naiselle ammatti järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Nyt myös Savonlinnassa voi olla ensimmäisen kerran mukana kävelemässä naiselle ammatin, kun Naisten Pankin savonlinnalaiset puuhanaiset järjestävät liikunnallisen hyväntekeväisyystapahtuman sunnuntaina 9. syyskuuta kello 14–16. Tapahtumapaikkoina ovat Lossinranta Lodgen pihapiiri ja Törninpyörä.

Naisten Pankki perustettiin vuonna 2007 suomalaisten vaikuttajanaisten ja Kirkon Ulkomaanavun Liberiaan tekemän matkan tuloksena. Nykyisin Naisten Pankki toimii kymmenillä paikkakunnilla Suomessa ja eri puolilla maailmaa järjestäen erilaisia hyväntekeväisyystempauksia.

– Toiminnan idea on kerätä eri tavoin varoja, joilla autetaan ihmisiä paikallisesti auttamaan itseään. On laskettu, että nainen saa kehitysmaassa ammatin itselleen 30 eurolla, yksi tapahtuman järjestäjistä Heidi Huovinen kertoo.

Tapahtumassa voi itse päättää mihin päin kaupunkia kävelylenkkinsä suuntaa. Lossinrannasta voi esimerkiksi kävellä Törninpyörään, Pikkukakkosen puiston kupeeseen ja osallistua Hatha-joogaan. Joogaa vetää Liisa Salo, joka itsekin on Naisten Pankin vapaaehtoinen puuhanainen.

– Ensimmäinen puolen tunnin mittainen joogatuokio alkaa kello 14.30 ja toinen kello 15. Mukaan ei tarvitse ottaa joogamattoakaan, sillä teemme joogan pääosin seisten, Liisa Salo kannustaa.

Lossinranta Lodgessa on tarjolla Saiman Marjan tarjoamaa mehua ja Eväskellarin lahjoittamaa, pientä purtavaa. Kävelyllä voi poiketa myös Hotelli Hospitzin terassille, jossa on tarjolla päiväkahvit. Tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä voi lahjoittaa Naisten Pankille haluamansa summan.

Heidi Huovinen kertoo, että tapahtuman avulla kerätyt varat käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa ja Aasiassa.

– Naisten työllistymisellä on merkittävä vaikutus koko perheen hyvinvoinnille, sillä ravitsemus ja terveystilanne paranee, lasten koulunkäynti lisääntyy ja asuin-olot kohenevat, hän luettelee.

Tapahtumaan osallistujat voivat liikunnan ohella tutustua Naisten Pankin toimintaan ja liittyä mukaan myös savonlinnalaisten postitusryhmään. Yksi tapahtuman puuhanaisista on Anu Laukkanen. Hän kertoo esimerkin kehitysmaassa asuvasta naisesta, joka kohensi perheensä hyvinvointia kanan avulla.

– Nainen sai Naisten Pankista lainan, jolla osti kanan. Kana muni munia, joita myymällä nainen maksoi lainansa pois. Hänelle jäi kana, jonka munimilla munilla hän ja hänen perheensä paransivat elintasoaan, Laukkanen kertoo.

Naisten Pankin puuhahenkilöt järjestivät jokin aika sitten Savonlinnassa ravintolapäivän, jolla keräsivät pankille varoja. Heidi Huovinen kertookin, että pankin toimintaa voi osallistua monin tavoin, ryhtymällä vaikkapa kuukausilahjoittajaksi.

Savonlinnassa Naisten Pankilla on sähköpostissa postituslista, jossa on reilut 40 henkilöä. Mukana olevat henkilöt ideoivat uusia juttuja sähköpostissa ja olemalla vapaamuotoisesti tekemisissä keskenään. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan postitusryhmään. Listaa pitää yllä Virpi Loikkanen, jonka sähköpostiosoite on: virpi.loikkanen@gmail.com.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta