Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Nätkin koulun puolesta adressi

Adressi IMG_5295.jpg
Kaupunginvaltuuston puheen­johtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) ja vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen ottivat vastaan Nätkin vanhempainyhdistyksen adressin.
856 nimeä kolmessa viikossa

Maanantaina Nätkin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Liisa Thil ja yhdistyksen jäsenet Kirsi Kokkonen ja Anna Kesälahti luovuttivat Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Anna-Kristiina Mikkoselle (sd.) ja vs. sivistystoimenjohtajalle Tuija Kauppiselle adressin, jossa on 856 nimeä sen puolesta, ettei Nätkin koulua saa lakkauttaa.

Nimet kerättiin adressiin kolmessa viikossa. Liisa Thil luki vanhempainyhdistyksen laatiman vetoomuksen, joka oli otsikoitu: Lakatkaa lakkauttamasta. Vetoomuksessa vaadittiin, että Nätkin koulu tulee säästää. –Koulun lakkauttaminen on uhka Nätkille ja koko Savonlinnalle. Savonlinnalaiset eivät voi elää koko ajan lakkautusuhkien alla. Haluamme nousta tätä kehitystä vastaan, vetoomuksessa todetaan.

Vanhempainyhdistyksessä ollaan myös huolissaan siitä, että Savonlinna näivettyy ja kaikki palvelut ovat pian Mikkelissä.

– Savonlinna pitää saada uuteen nousuun. Se ei tapahdu lakkauttamalla kouluja, vaan niin, että ihmiset saadaan jäämään asumaan tänne. Myös kaupungin palvelut on turvattava jatkossakin. Koulun lakkauttaminen olisi kuolinisku Nätkin alueelle, vetoomuksen lopussa todetaan.

Anna-Krstiina Mikkonen kiitti vanhempainyhdistystä aktiivisuudesta ottaessaan nimilistan vastaan.

– Viimeksi taidettiin keskustella tällaisen taajamakoulun lakkauttamisesta 20 vuotta sitten, jolloin Kirkkoniemen koulu lakkautettiin, eli kysymys on isoista asioista, Mikkonen totesi.

Hän myös lupasi, että vetoomus ja nimilista viedään tiedoksi niin kaupunginhallitukselle kuin 4. kesäkuuta kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle. Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen, joka on laatinut virkamiehenä listan päättäjille kouluista, jotka ovat eri syistä mahdollisesti lakkautusuhan alla, kiitti myös vanhempainyhdistystä aktiivisesta toiminnasta kouluasiassa.

-Ymmärrän hyvin vanhempien huolen. Asioita on kuitenkin tarkasteltava pitkällä tähtäyksellä niin kaupungin asukasluvun kuin oppilasmäärien kehitys huomioiden. Katsotaan nyt sitten, mitä päättäjät näistä kouluasioista lopulta päättävät, Kauppinen sanoi adressin luovuttajille.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta