Ihmiset Hanna Vartio /

Nuori yrittäjä rakastaa työtään meikkien ja maskeerauksen parissa

Ronja-Tuunainen.jpg
Ronja Tuunainen viimeistelemässä kilpailu­työtään maskeerauksen SM-kilpailussa.

Ronja Tuunainen perusti yrityksensä Kauneuspalvelut Ronja Tuunainen muutettuaan Savonlinnaan vuoden alussa. Hän on valmistunut meikkaaja-maskeeraajaksi arvostetusta International Maker Academysta Helsingistä. Nuori yrittäjä puhuu ilolla työstään.

– Toivon, että minuun otetaan rohkeasti yhteyttä. Haluan, että palveluni koetaan läheiseksi. Minusta on kaunis ajatus, että tekemäni työ ilahduttaa ja ihastuttaa, ja että tuon elämään hetken luksusta. Esimerkiksi raskausvatsan kuvioinnista jää asiakkaalle lämmin muisto, kun hintaan sisältyy valokuvaus tehdystä työstä.

Tuunaisen palveluihin kuuluu lisäksi hemmottelu- ja meikkausillat esimerkiksi yrityksille ja vaikkapa tyttöporukoille, halloween-, polttari- ja penkkarimaskit, juhlakampaukset ja -meikit, teatterimaskit, vartalo- ja kasvomaalaukset jne. Siis kaikkea mahdollista, mihin tarvitaan meikkausta, maskeerausta ja opastusta sekä ideointia arkea ja juhlaa piristämään.

– Mukanani kulkee pakkikaupalla työvälineitä ja kosmetiikkaa. Asiakkaan toiveesta menen sinne, missä palvelujani tarvitaan, mutta asiakkaalla on mahdollisuus myös tulla halutessaan luokseni, sillä teen yhteistyötä kosmetologi Outin kanssa, ja työskentelen myös hänen liiketilassaan. Otamme yhteisesti osaa myös kauneus- ja hyvinvointitapahtumaan Savonlinnan Seurahuoneella 7.4., mainitsee Tuunainen ja toivottaa yleisön tervetulleeksi tutustumaan toimintaansa.

– Teemme paikan päällä pikameikkejä ja keskustelemme mieluusti alasta ihmisten kanssa.

Asiakkaan iho puhdistetaan ja kosteutetaan aluksi. Vaihteleva ilmankosteus, saasteet ja lämpötilamuutokset vaikuttavat ihoon, ja on tärkeää varmistaa, että pohja on kunnossa. Tämä vaikuttaa meikin ja maskin kestävyyteen ja laatuun.

-Käytän huipputuotteita, ja esimerkiksi glitterini eivät sisällä lainkaan muoveja. Ajattelen ympäristöä työssäni myös siten, ettei pakistani löydy kertakäyttöisiä liinoja. Hygienia on tarkkaa, joten välineiden puhdistus ja desinfiointi vievät oman aikansa. Laatu on tärkeää ja huolellisuus elinehto; palaute on ollut pelkästään positiivista, Tuunainen hymyilee.

– Asiakkaitteni ikäjakauma on tällä hetkellä 6–70 vuotta, joten venyn moneen ja koen ylpeyttä ammattitaidostani. Palvelu ei pääty kun meikki on valmis. Olen tarvittaessa mukana, kun meikki tai maski poistetaan ja iho puhdistetaan. Näin toimitaan vaikkapa monissa tapahtumissa. Kotioloissa tehtävään puhdistukseen asiakas saa mukaansa ohjeet ja välineet, Tuunainen opastaa.

Nuori nainen on ollut jo monessa mukana. Opiskeluaikaan hänen koulunsa osallistui maskeerauksen SM-kisaan ja vei voitokkaasti neljä ensimmäistä sijaa. Ronja palkittiin työstään ”Moderni Elovena-tyttö”. Hän on ollut myös meikkaamassa yritysjuhliin osallistujia, karaoken MM-kilpailuun osallistuvat esiintyjät ja tuomariston, ja Korkeasaaressa hän teki lapsille kasvomaalauksia ”Kissojen yö” -tapahtumassa.

– Odotan innolla, mitä Savonlinna antaa. Pääsen tutustumaan ihmisiin ja paikkoihin tämän hurmaavan ammattini myötä, iloitsee Tuunainen, näyttää peukkua ja avaa kalenterinsa asiakkaan soittaessa ajanvarausasioissa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta