Urheilu Netta Karjalainen /

OperaGameseissa taidokasta hyppäystä

Operagames-1.jpg
OperaGamesiin oli ilmoittautunut tänä vuonna yli 200 ratsukkoa. Ratamestari Aki Ylänteen suunnittelema estekenttä oli hyvälaatuinen ja pehmeä, mikä takaa hevoselle hyvän pohja-alustan.

Yhdeksi Suomen merkittävimmistä esteratsastuskilpailuista kehkeytynyt OperaGames kisattiin Vuohimäellä viime viikonlopun aikana. 25. juhlavuosi toi mukanaan kansainvälisiin mittoihin laajennetun estekentän, joka mahdollisti vaativamman radan, katsomoon päin olevat esteet ja houkutteli paikalle entistä enemmän ratsukoita.

OperaGamesien kilpailijat saivat nauttia ratamestari Aki Ylänteen suunnitelemasta estekentästä, jonka pohja oli hyvälaatuinen ja pehmeä. Hyvä pohja-alusta takasi hevoselle turvallisen ja parhaan maaperän.

Kilpailuun oli ilmottautunut yli 200 ratsukkoa ja starttien lukumäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna parilla sadalla.Viikonlopun aikana katsojia odotettiin paikalle reilut 2000. Koska kilpapaikalla oli panostettu palveluihin, saivat katsojat ja kilpailijat ostettua esimerkiksi jo perinteeksi muodostuneita valmiita muikkuannoksia lounaaksi.

OperaGamesien odotetuimmat kilpailuluokat olivat Lady Champion, OperaGames sekä autokilpailu. Yhteensä luokkia kisattiin 16. Koska lähes koko Suomen ratsastajakärki oli paikalla, olivat kilpailut todella tiukat.

Lady Champion luokan voiton vei Maija Yli-Huhtala hevosellaan Cortina II ja Susanna Granroth otti voiton OperaGameseissa hevosellaan Baccara.

Itse kilpailunjohtaja Panu Peitsaro ei tänä vuonna kilpaillut ollenkaan, vaikka parina aikaisempana vuonna on osallistunut OperaGameseihin.

– En ole nyt kuluneena talvena kerennyt treenaamaan systemaattisesti, joten ei kehtaa sitten tänä vuonna osallistua. Toivottavasti ensi vuonna pystyisi sitten taas osallistumaan, hän kertoo.

Peitsaro on ollut mukana hevostoiminnassa nyt nelisen vuotta. – Hevosharrastus lähti vaimon ostettua ratsastustunteja neljäkymmenvuotislahjaksi täältä Vuohimäeltä, Peitsaro naurahtaa.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin hänellä on oma hevonen, Dalbaeks Columbo eli Poju, jolla Peitsaro on kilpaillut menneinä vuosina.

OperaGamesien alkuperäinen idea lähti Rautiaisen perheen halusta tuoda Suomeenkin arvostetut ja korkeatasoiset kilpailut. Kun Merja ja Pertti Rautianen saivat vuonna 1993 liitolta luvan kansallisten kisojen järjestämiseen, he laittoivat alulle OperaGamesien tarinan.

Kun Merjalta kysyttiin minkä takia he OperaGameseja alunperin lähtivät toteuttamaan, oli vastaus heti valmiina: – Omasta unelmasta tehdä hyvät kisat niitä haluaville.

Kilpailuille haluttiin ehdottomasti nimi OperaGames, koska näin tapahtuma yhdistettäisiin automaattisesti Savonlinnaan.

OperaGamesit on järjestetty nimensä mukaisesti yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa. Kilpailut ovat jo vuosia sijoittuneet ensimmäisen oopperan ensi-illan kanssa samalle päivälle. Kilpailuiden järjestäjänä toimivat Savonlinnan ratsastajat Ry ja Vuorimäen ratsastuskoulu Oy.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
SarinTalli_3464.jpg
Uutiset

Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Ratsastuskoulu Sarin Tallia

Sari ja Timo Karvoselle ansiomerkitSavonlinnassa Ratsastuskoulu Sarin Tallilla vietettiin sunnuntaina perinteistä laskiaisriehaa kauniissa kevätsäässä. Sarin Tallilla on järjestetty…
veistäjät.jpg
Uutiset

Jäänveistön maailmanmestarit Enonkoskella

Enonkosken keskustassa maailmanmestarit Mongoliasta tehneet neljä upeata taideteosta. Tekijät vasemmalta Baatar Dorjamil ja Lkhvadorj Dorjsuren. Miehet voittivat jäänveiston maailmanmestaruuden viime…
spr_4132.jpg
Uutiset

Sosterin kotihoito sai ison lahjoituksen

SPR:n ystävätoiminnassa kymmeniä vuosia aktiivisesti toiminut henkilö on tehnyt ison lahjoituksen SPR:n Savonlinnan osastolle. Lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. SPR kanavoi lahjoituksen…
Nestori_4061.jpg
Uutiset

Ikääntyneille neuvontapiste

Nestorin toiminta alkaa 12. helmikuutaIkääntyneille ihmisille ollaan käynnistämässä ihan uudenlaista neuvontatoimintaa. Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin…
Höök_4016.jpg
Uutiset

Laskiaishössäkkä Maatilamatkailu Höökissä

Nyt myymään omia tuotteita paikan päälleLauantaina 10. helmikuuta järjestetään Maatilamatkailu Höökissä Pihlajalahdessa Laskiaishössäkkä, kuten paikan omistaja Kaarina Höök innostuu tapahtumaa…
Marja_4069.jpg
Uutiset

Marjoista on moneksi

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset…
Niinisto-4004.jpg
Uutiset

Niinistön ylivoimaa myös Savonlinnassa

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistön valinta tasavallan presidentiksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi oli suorastaan häkellyttävän murskaava. Hän meni läpi jo ensimmäisellä kierroksella…
havainnekuva.jpg
Uutiset

Tornihotellin asunnoista yli 70 prosenttia varattu

Primehotels Oy on valmistellut 16-kerroksisen Casino Tower tornihotelli-investoinnin toteuttamista Savonlinnaan. Investoinnin maaliin saattamiseksi Savonlinnan kaupunki myy Primehotels…