Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Pääskylahden sivuapteekki muutti Mertalaan

Apteekki-IMG_4145.jpg
Apteekkari Eija Nousiainen on tyytyväinen Pääskylahden sivuapteekin uusiin tiloihin Mertalan S-Marketin yhteydessä.

Linnanportin apteekin omistama Pääskylahden sivuapteekki on muuttanut Mertalan S-Marketin yhteyteen Mertajärventielle. Linnanportin apteekin apteekkari Eija Nousiainen uskoo, että uusissa, valoisissa tiloissa asiakkaiden on helppo asioida.

– Apteekkiin pääsee sisään esteettömästi, invapaikat ovat aivan rakennuksen kupeella ja myös linja-autopysäkki on aivan vieressä, Nousiainen luettelee uusien toimitilojen etuja.

Hän ja hänen henkilökuntansa on saanut uusista tiloista paljon positiivista palautetta asiakkailta. Mertalassa asuu paljon ihmisiä ja myös ohikulkijat löytävät helposti uuteen apteekkiin.

– Ihmiset haluavat hoitaa apteekkikäynnillään myös kauppaostokset, tai päinvastoin. Täällä se onnistuu mukavasti, hän sanoo.

Eija Nousiainen tuli apteekkariksi Savonlinnaan vuonna 2014 saatuaan apteekkiluvan Linnanportin apteekkiin. Linnanportin apteekin pääapteekki on Prisma-tavaratalon yhteydessä Nojanmaassa. Pääskylahden sivuapteekin lisäksi Nousiaisella on sivuapteekki Enonkoskella.

Kuopiosta kotoisin oleva Eija Nousiainen on valmistunut proviisoriksi Kuopion yliopistosta. Apteekkari-ura alkoi Joensuusta vuonna 2006. Nykypäivänä kilpailu on hänen mukaansa kovaa myös apteekkialalla. Myös lääketehtaat kilpailevat rajusti keskenään, lääketehtaiden välinen hintakilpailu onkin tällä hetkellä suurin lääkkeiden hintoja laskeva tekijä.

– Lääkkeiden hintojen lasku on tietysti asiakkaiden kannalta myönteinen asia, Nousiainen korostaa.

Niin sanottu lääkevaihto otettiin käyttöön vuonna 2003. Se tarkoittaa sitä, että apteekeille tuli velvollisuudeksi kertoa asiakkaalle, jos hänen käyttämästään lääkkeestä oli olemassa halvempia vaihtoehtoja.

Vuonna 2009 lääkevaihtoa täydennettiin viitehintajärjestelmällä, jossa Kela korvaa lääkevaihdon piirissä olevista lääkkeistä vain edullisimmat ns. hintaputkessa olevat valmisteet. Jos asiakas haluaa kalliimman vaihtoehdon, hän joutuu maksamaan erotuksen itse. Uusimpia keinoja lääkekustannusten nousun hillitsemiseksi on reilu vuosi sitten käyttöön otettu malli, jossa kalliiseen lääkekategoriaan kuuluvia lääkkeitä saa toimittaa reseptillä korkeintaan kuukauden annoksen kerrallaan.

– Se on vähentänyt tehokkaasti lääkehävikkiä ja säästänyt veronmaksajien rahaa, Eija Nousiainen korostaa.

Linnanportin apteekissa sivuapteekkeineen on asiakkaita palvelemassa apteekkarin lisäksi kaikkiaan 16 apteekkialan ammattilaista. Keväämmällä joukkoon liittyy farmaseutti-opiskelija suorittamaan opintoihin liittyvää harjoittelua ja kesällä vielä muutama kesäsijainen. Pääskylahden apteekki on auki maanantaista perjantaihin kello 10–17.30. Enonkoskella ovet ovat auki maanantaista torstaihin kello 8.30–16.30 ja perjantaisin kello 15 asti. Prisman yhteydessä toimiva apteekki on auki maanantaista perjantaihin kello 9–19, lauantaisin kello 9–16 ja sunnuntaisin kello 12–16.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta