Viihteellä Kari Tegelberg /

Pakohuoneita ja laser­taisteluja Possen­tornien kivijalassa

Pakohuone_4247.jpg
Pakohuoneessa pitää välillä ottaa tuumaustauko Janin (takan äärellä) ja Jarin malliin, että ongelmat ratkeavat.

Ohjelmapalveluyrittäjä, Activity Maker Oy:n omistaja Jari Naukkarinen pohti viime kesänä Wanhalla asemalla järjestetyn ulkoilmatapahtuman aikana, jonka huono ja sateinen sää pilasi, että Savonlinnaan pitää saada ihmisille aktiviteettejä ja mukavaa tekemistä sisätiloihin, jolloin ei tarvitse olla oikuttelevan sään armoilla.

Mies ryhtyi sanoista tekoihin ja nyt Possentornien kivijalkaan on valmistumassa 650 neliön verran mukavaa tekemistä niin savonlinnalaisille kuin tänne tuleville matkailijoillekin. Maaliskuun 10. päivä avautuu suuren suosion saanut pakohuone ja Megazone laserpelirata. Huhtikuussa sitten avautuu toinen pakohuonekokonaisuus, jossa on kaksi huonetta.

Jari Naukkarinen on kerimäkeläinen paluumuuttaja, jonka yritys Activity Maker Oy järjestää erilaisia tapahtumia, tapahtumiin sisältöjä ja opastettuja retkiä, kuten vesijettisafareja, kalastusretkiä sekä vaikkapa ohjelmaa häihin ja polttareihin. Hän osti muutama vuosi sitten Kerimäeltä entisen mummolansa, josta käsin yritys toimii.

Nyt yrityksen toiminta laajenee näkyvästi Savonlinnan keskustaan. Jari Naukkarinen kertoo, että pakohuone, eli escaperoom-kisailu sopii hyvin kaiken ikäisille. Kerrallaan ryhmässä voi olla maksimissaan yhdeksän kisaajaa. Idea pakohuoneessa on selvittää erilaisten huoneesta löytyvien vihjeitten ja matemaattisten tehtävien avulla ryhmä ulos huoneesta. Eli siis kisailijoitten on löydettävä avain, jolla pääsee ulos lukitusta huoneesta. Aikaa tähän on yleensä yksi tunti.

– Meidän pakohuoneemme tehtävineen on sellainen, ettei osallistujien tarvitse pelätä. Tehtävät vaativat sorminäppäryyttä ja loogista päättelykykyä, Naukkarinen kertoo.

Huoneessa on kameravalvonta. Pelin valvoja tarkkailee koko ajan ryhmän työskentelyä ja vastaa turvallisuudesta.

– Jos näyttää siltä, että ryhmä ei pääse etenemään tehtävissä, valvoja myös antaa pieniä vinkkejä kaiuttimien avulla ja helpottaa näin pelin ratkeamista, ohjelmatyöntekijä Jani Hannukainen kertoo.

Toinen aktiviteetti on Megazone laserpeli. Yhtiön nettisivuilla peli esitellään seuraavalla tavalla: ”Megazone on sisätiloissa pelattava hauska, jännittävä ja futuristinen laserpeli, joka sopii lähes jokaiselle. Suositusikärajamme on seitsemän vuotta, mutta pienemmätkin pärjäävät pelissä hyvin – tarvittaessa vanhemman ohjauksella.

Pelaajat varustetaan huipputeknologiaan perustuvilla peliliiveillä ja vaarattomilla, mutta upeilla laseraseilla. Pelialueena toimii labyrinttimainen, UV-valoin valaistu hämärä kaupunkitaistelurata, jossa pelaajat keräävät pisteitä vastustajien liiveihin ja tukikohtiin ampumalla. Pelin tunnelmaa nostavat ympärillä leijuva usva, pimeyttä halkovat vihreät lasersäteet sekä taustalla soiva musiikki. Avoimiin peleihin voi osallistua yhtä hyvin yksin kuin ryhmänkin kanssa”.

Peliin voi osallistua kerrallaan 18 pelaajaa. Pelaajat lähtevät kisaan omista tukikohdistaan ja he myös Naukkarisen mukaan voivat seurata omasta aseestaan ja isosta näyttöruudusta pelin vaiheita ja saatuja pisteitä.

Pakohuoneen ja laserpeliradan lisäksi tiloihin tulee 30-hengen kokoustilat esimerkiksi syntymäpäivien viettoon. Tila varustetaan pelikonsoleilla ja -laudoilla. Minikeittiössä voi myös keitellä itselleen ja kavereille vaikkapa kahvit. Viiden euron hintaan huoneen kaikki välineet ovat vapaasti ihmisten käytössä.

– Tänne voi kuka vaan tulla viettämään aikaa, pelailemaan ja tapaamaan kavereitaan, Jari Naukkarinen kertoo.

Hän antaa kovasti kiitosta yhteistyökumppaneilleen, kuten Savonlinnan Lämpöpumpulle, TR-Megalle ja Kuljetus Muhoselle, joita ilman hanke olisi ollut hyvin vaikea toteuttaa. Lisäksi kiitosta häneltä saavat Poseentornissa toimivat muut yritykset.

– Me haluamme tuoda Savonlinnaan iloa ja tekemistä ja näyttää, että täällä on hyvä yrittää, Jari Naukkarinen hehkuttaa.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta