Viihteellä Kari Tegelberg /

Pellet Peloton ja Pelokas löytyvät Savonlinnan seudun kesästä

Pellet IMG_5237.jpg
Minna Eskola ja Esko Holm ovat muuttaneet asumaan viime maaliskuussa Punkaharjulle. He ovat yhtä kuin Pelle Pelokas ja Pelle Peloton. Pellet tavoittaa sähköpostiosoitteesta: kolme.korppia@gmail.com

Pelle Peloton ja Pelle Pelokas ovat kiertäneet lähes Suomen joka kolkalla ja pitkin Eurooppaa kertomassa koululaisille ja päiväkoti-ikäisille iloisen huumorin keinoin, että kiusaaminen ja pilkkaaminen on tyhmää, erilaisuus on rikkautta, ystävät ovat tärkeitä ja aikuisten autoilijoiden pitää kunnioittaa suojatiellä olevaa lasta ja tietysti myös aikuista.

Pellet Peloton ja Pelokas ovat yhtä kuin Esko Holm ja Minna Eskola. Parivaljakko muodostaa Teatteri kolme korppia-kaksikon.

– Kolmas korppi lensi jo kauan sitten pesästä, mutta meistä nimi on niin hyvä, että säilytimme sen, Minna Eskola nauraa aurinkoisella Savonlinnan torilla.

Savonlinnasta kotoisin oleva Esko Holm ja Minna Eskola ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1997. He ovat tehneet muun muassa Peppi Pitkätossu -esityksen. Kaksi pelleä esityksen kanssa he ovat esiintyneet suomalaislasten lisäksi lapsille Eestissä, Puolassa, Unkarissa, Espanjassa ja Ruotsissa. Viimeksi, ennen Savonlinnaan muuttoaan he asuivat Espanjassa Malagassa.

– Maaliskuun lopussa muutettiin Punkaharjulle. Kotikaipuu veti takaisin Savonlinnan seudulle, Savonlinnassa koulut käynyt ja muun muassa Viuhonmäessä asunut Esko Holm kertoo.

Kesäaikaan Kaksi Pelleä-esitys siirtyy Savonlinnan seudun kesään. Ensimmäinen pelle-esitys on Savonlinnan kesän avauksessa. Heidät nähdään myös Enonkosken Kohinoissa ja Pyhän Olavin päivänä he hauskuuttavat lapsia torin esiintymislavalla.

– Kaksi Pelleä on tilattavissa myös vaikkapa niin kyläjuhliin, isoille festareille kuin yksityistilaisuuksiinkin, Minna Eskola kertoo.

Tekeillä on myös uusi lasten esitys, jossa tutut Kaksi Pelleä siirtyvät taikuuden ja illuusion maailmaan.

– Luvassa on mahtavia, vaikuttavia, ennen näkemättömiä temppuja niin kouluille kuin teatterisaleihin, Pellet lupaavat.

Esko Holm myös paljastaa, että suunnitelmissa on kesälle 2019 tehdä Hotelli Punkaharjun pihapiirin kesäteatteri.

– Olemme jo alustavasti keskustelleet asiasta hotellin omistajan Saimi Hoyerin kanssa, Esko Holm sanoo.

Heillä on suunnitelmissa myös kirjoittaa tarina Punkaharjun eri vaiheista kesäteatterimuotoon.

Heidän nykyisessä Kaksi Pelleä-esityksessään pellet kohtaavat toisensa ja kaikenlaisen hauskanpidon lomassa he huomaavat, että ystävyys on tärkeää ja liikenteessä pitää olla varovainen. Esitysmuoto on kaksikon mukaan stand up -tyyppinen, jossa lapset ovat aktiivisesti mukana. Vaikka heidän esityksensä sisältää vakavaakin sanomaa, on esitys hyvin positiivinen ja hyväntuulinen.

– Olemme huomanneet eri puolilla Eurooppaa esiintyessämme, että lapset ovat samanlaisia lapsia kaikkialla, vaikka erojakin käyttäytymisessä on. Esimerkiksi Puolassa lapset istuvat kiltisti tuoleillaan, koska kouluissa kuri on kovempaa esimerkiksi Suomeen tai Viroon verrattuna, Minna Eskola kertoo.


Aiheet:
Antti Roivio kommentoi sunnuntaina 29.7.2018 klo 17:59 Vastaa kommenttiin
Kylläpä oli sellaista "ikärasistia" esityksen jälkeen että pahaa teki. Lapsi on lapsi oli se sitten minkä kokoinen tai ikäinenen tahansa. Eikä sen perusteella pitäisi jättää ketään viimeiseksi jonossa taikka ottaa ohitse muita lapsia. Kuulema tulee kellarpellon kouluun esiintymään ja tyttäreni kysyikin jo voiko jäädä tuona päivänä kotia itku silmässä.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta