Urheilu Netta Karjalainen /

Petra-Sofia Laakso kilpailee MM-kisoissa Tampereella

PetraSofia IMG_5181.jpg
Savonlinnan Riennon juoksija Petra-Sofia Laakso on valittu toiseksi Suomen edustajaksi sadan metrin pika-aitoihin. Petra-Sofian tavoitteena on vähintään MM-kisojen välieräpaikka Tampereella.

Tampereella kisataan ensi viikolla 19-vuotiaiden nuorten yleisurheilun MM-kilpailut. Savonlinnan Riennon juoksija Petra-Sofia Laakso on valittu toiseksi Suomen edustajaksi sadan metrin pika-aitoihin.

Aivan mutkatonta ei kilpailuihin pääsy kuitenkaan Laakson osalta ollut, sillä edustajaksi pääsyyn täytyi alittaa kilpailuihin asetettu tulosraja, 14.10 sekuntia. Laakso juoksi monta kertaa rajan tuntumaan, mutta ei alittanut tulosta. Viimeisen mahdollisuuden koittaessa Kuortaneella Laakso alitti rajan kahdesti juosten neljäntoista sekunnin pintaan. Molemmissa juoksuissa myötätuulta oli kuitenkin liikaa, joten tuloksia ei kelpuutettu.

– Kyllähän siinä itku pääsi, kun tajusi, ettei kilpailuihin pääsy ollut enää itsestä kiinni vaan olosuhteista, Laakso kertoi.

Kuortaneen juoksun jälkeen MM-joukkueen johtaja Hannu Hämäläinen otti kuitenkin yhteyttä nuoreen urheilijaan. Hämäläinen tarjosi Laaksolle vielä yhtä mahdollisuutta alittaa asetettu tulosraja, sillä uskoi tämän kykyihin. Jämsänkoskella raja menikin rikki ajalla 14.08 ja Laakso lunasti paikkansa joukkueessa.

Laakson MM-kilpailuihin valmistautuminen eroaa hieman kesän aiempiin kilpailuihin valmistautumisesta.

– Alkukesästä kisa-aikataulu oli tosi tiukka. Kisoja oli keskimäärin neljän päivän välein ja lähes jokaisessa oli kaksi starttia, Laakso kertoo.

Tampereella aitojen alkuerät ovat perjantaina 13. päivä. Nyt Laaksolla ei ole kilpailuja ennen sitä. Kilpailuja edeltävä viikko on kovempi treenien osalta. Viikkoon mahtuu kaksi aitatreeniä ja yksi nopeuspainotteinen treeni. Lisäksi mukana on punttitreeniä, kuntopyörää palauttamassa ja herkistämässä, sekä kovempi hierontakäsittely.

Itse kilpailuviikolla keskitytään lähinnä henkiseen valmistautumiseen, terävyyden hakemiseen ja palautumiseen. Laakso kertoo, että menee Tampereelle jo tiistaina. Keskiviikkona on luvassa viimeistelytreeni, jossa haetaan terävyyttä perjantaita varten. Torstai on hyvin kevyt päivä, johon kuuluu vain pieni jaloittelulenkki.

Alkuerät ovat perjantaiaamuna aikaisin. Jos lähtö ei myöhästy, alkuerät starttaavat kello 9.35. Sitä ennen on aamulla ylös nousun jälkeen mieltä ja kroppaa herättelevä aamulenkki. Laakson tavoitteet kisoihin ovat tietenkin oman ennätyksen alittaminen ja välieräpaikan haku. Nuori nainen ei pidä ollenkaan mahdottomana neljäntoista sekunnin alittamista.

– Jos siellä haluaa pärjätä, niin pitää olla varma mitä menee tekemään. Pää pitää pitää kylmänä ja pistää parastaan, Laakso kertoo ja jatkaa sanoen, että hänellä riittää luottoa itseensä aiempien kisojen pohjalta.

MM-kisoihin tähtääminen kävi Laakson mielessä ensimmäisen kerran vuoden vaihteessa. Syksyn testitulokset näyttivät lupaavilta ja hallikauden kilpailut olivat sujuneet kiitettävästi. Silloin Laakson valmentaja Joni Jäntti alkoi puhumaan alustavasti kesän MM-kilpailuista. Missään vaiheessa kisoista ei kuitenkaan otettu stressiä eikä niihin tähtääminen ole ollut pakkotavoite.

Nyt Laakso pääsee kuitenkin kilpailemaan maailman kovimpien urheilijoiden kanssa ja on siitä ylpeä.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
assakentta-img-5951.jpg
Urheilu

Boksi liikuttaa koululaisia Mertalan koululla

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteistyö lasten maksuttomien liikuntapaikkojen rakentamisessa saavutti tavoitteensa, kun sadas Ässäkenttä avattiin Mertalan koulun pihalle. Koulun oppilaat saivat…
jousiammuntaa-img-8132.jpg
Urheilu

Haapalassa nähtiin taidokasta jousiammuntaa

Hannolanpellolla pääsi viikonloppuna näkemään jousiammuntaa, kun paikalliset jousiammuntaseurat Linnan Sulka ry, Savonlinnan Jousimetsästäjät ry ja Mustan Virran Keskiaikaisseura järjestivät…
Jäähalli IMG_5844.jpg
Urheilu

Viime tilikausi yli 60 000 euroa tappiolla

SaPKo juhlakauteen kokeneella joukkueellaJääkiekkoseura SaPKo lähtee tulevaan kauteen kokeneella joukkueella. Joukkueenjohtaja Pekka Lindén kertoi viime viikolla kokoontuneelle Savonlinnan…
Taitoluistelijat.jpg
Urheilu

Sporttisirkuksessa nähtiin innokasta touhuamista

Lauantaina Kyrönniemen urheilukentän täyttivät innokkaat lapset perheineen, sillä kentällä järjestettiin Sporttisirkukseksi kutsuttu tapahtuma, jossa Savonlinnan urheiluseurat pääsivät…
antti leskinen.jpg
Urheilu

Antti Leskinen torjuu ensi kauden Ranskassa

Tämän lehden ilmestyessä jääkiekkomaalivahti, SaPKo-kasvatti ja SaPKon Mestisjoukkueessakin neljä kautta pelannut Antti Leskinen (27 v.) on todennäköisesti parkkeerannut Savonlinnasta ajamansa…
Sapko-IMG_4857.jpg
Urheilu

Kaupunki muisti SaPKoa

Savonlinnan kaupunki muisti Mestis-pronssia tuonutta SaPKon jääkiekkojoukkuetta 2 500 euron shekillä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja itsekin innokas jääkiekon ystävä Anna-Kristiina Mikkonen…
Sapko-IMG_4324.jpg
Urheilu

SaPKo luottavaisena mitalijahtiin

Jääkiekon Mestiksen pudotuspelit pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina. SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo joukkueensa lähtevän taistoon luottavaisena ja valmiina pudotuspelivääntöön.–…