Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Portaat auttavat kohti työtä tai opiskelua

Portaat IMG_5384.jpg
Portaat-hankkeen ”personal trainerit” ylhäältä alas: työvalmentajat Rauno Mertanen, Jari Rask ja Jukka-Pekka Mehtonen, työsuunnittelijat Petra Turtiainen ja Mervi Malinen sekä työvalmentaja Päivi Mehtonen. Portaisiin nojaa projektipäällikkö Ismo Tiihonen.
Työnhakuun voi saada nyt ”Personal Trainerin”

Portaat-hanke on toiminut Savonlinnan, Juvan ja Enonkosken alueilla viime vuoden alusta alkaen. Hanketta on vielä jäljellä reilu puoli vuotta.

Hankkeen avulla on voitu antaa henkilökohtaista opastusta työnhakuun, tai opiskelupaikan hankkimiseen.

– Meidän kauttamme tarjotut työkokeilu- ja palkkatukityöpaikat ovat toimineet monille portaina eteenpäin, hankkeen työsuunnittelija Petra Turtiainen kertoo.

Hankkeen asiakaskunta muodostuu projektipäällikkö Ismo Tiihosen mukaan henkilöistä, joiden työttömyys on syystä tai toisesta pitkittynyt yli vuoden mittaiseksi. Hankkeessa on mukana myös alanvaihtajia, jatkokoulutusta miettiviä, vastavalmistuneista aina pitkän työuran tehneisiin ja uusien haasteiden eteen joutuneisiin. Asiakkuus kestää aina yksilöllisen ajan, puhelinsoitosta pidempi aikaiseen palveluun.

– Olemme yhteistyössä kaikkien Savonlinnan seudun työllistävien hankkeiden kanssa, joten jokaiselle löytyy oma ja sopivin ohjaus, Tiihonen selvittää.

Hän kertoo, että yksilöllisen ohjauksen vuoksi ja siksi, että työvalmentajat ja työsuunnittelijat ovat voineet antaa ohjattavalle paljon aikaa, ovat ohjattavat henkilöt löytäneet hyvin työpaikkoja jopa yksityiseltä sektorilta. Moni on myös saanut opiskelupaikan ja myös kouluttautunut aivan uuteen ammattiin.

– Moni on hämmästynyt, kun asiakas on kysynyt, että onko sinulla aikaa ja me olemme vastanneet, että kyllä on, Petra Turtiainen nauraa.

Tähän mennessä asiakkaita hankkeella on ollut noin 150. Hankkeen asiakkailla on mahdollisuus suorittaa tarvittavat työelämän lupakortit. Henkilön tultua mukaan, selvitetään ensin hänen koulutustaustansa, omat toiveet ja kiinnostuksen kohteet.

– Työnhakuasiakirjat viilataan kuntoon ja tulevaisuuden urasuunnitelmat selkiintyvät. personal trainerit tsemppaavat ja kulkevat rinnalla tarvittavan ajan, Turtiainen selvittää.

Hanke on projektipäällikön mukaan ollut hyvin asiakasystävällinen siinäkin mielessä, että alussa asetettuja tavoitteita on voitu muuttaa joustavasti, mikäli asiakas on huomannut, että ”tämä ei nyt ollutkaan minun juttuni”. Portaat-hankeeseen on tultu mukaan eri reittejä pitkin. Yleensä he ovat tulleet mukaan TE-toimiston kautta.

– On meillä sellaisiakin mukana hakkeessa, jotka ovat vain kävelleet ovesta sisään ja kysyneet, että voimmeko auttaa, työvalmentaja Jari Rask kertoo hymyssä suin.

Portaat-hanke koordinoi myös Etelä-Savon kolmannen sektorin työllistävien järjestöjen yhteistoimintaa ja valmistautumista tulevaan maakuntauudistukseen.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta