Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Portaat auttavat kohti työtä tai opiskelua

Portaat IMG_5384.jpg
Portaat-hankkeen ”personal trainerit” ylhäältä alas: työvalmentajat Rauno Mertanen, Jari Rask ja Jukka-Pekka Mehtonen, työsuunnittelijat Petra Turtiainen ja Mervi Malinen sekä työvalmentaja Päivi Mehtonen. Portaisiin nojaa projektipäällikkö Ismo Tiihonen.
Työnhakuun voi saada nyt ”Personal Trainerin”

Portaat-hanke on toiminut Savonlinnan, Juvan ja Enonkosken alueilla viime vuoden alusta alkaen. Hanketta on vielä jäljellä reilu puoli vuotta.

Hankkeen avulla on voitu antaa henkilökohtaista opastusta työnhakuun, tai opiskelupaikan hankkimiseen.

– Meidän kauttamme tarjotut työkokeilu- ja palkkatukityöpaikat ovat toimineet monille portaina eteenpäin, hankkeen työsuunnittelija Petra Turtiainen kertoo.

Hankkeen asiakaskunta muodostuu projektipäällikkö Ismo Tiihosen mukaan henkilöistä, joiden työttömyys on syystä tai toisesta pitkittynyt yli vuoden mittaiseksi. Hankkeessa on mukana myös alanvaihtajia, jatkokoulutusta miettiviä, vastavalmistuneista aina pitkän työuran tehneisiin ja uusien haasteiden eteen joutuneisiin. Asiakkuus kestää aina yksilöllisen ajan, puhelinsoitosta pidempi aikaiseen palveluun.

– Olemme yhteistyössä kaikkien Savonlinnan seudun työllistävien hankkeiden kanssa, joten jokaiselle löytyy oma ja sopivin ohjaus, Tiihonen selvittää.

Hän kertoo, että yksilöllisen ohjauksen vuoksi ja siksi, että työvalmentajat ja työsuunnittelijat ovat voineet antaa ohjattavalle paljon aikaa, ovat ohjattavat henkilöt löytäneet hyvin työpaikkoja jopa yksityiseltä sektorilta. Moni on myös saanut opiskelupaikan ja myös kouluttautunut aivan uuteen ammattiin.

– Moni on hämmästynyt, kun asiakas on kysynyt, että onko sinulla aikaa ja me olemme vastanneet, että kyllä on, Petra Turtiainen nauraa.

Tähän mennessä asiakkaita hankkeella on ollut noin 150. Hankkeen asiakkailla on mahdollisuus suorittaa tarvittavat työelämän lupakortit. Henkilön tultua mukaan, selvitetään ensin hänen koulutustaustansa, omat toiveet ja kiinnostuksen kohteet.

– Työnhakuasiakirjat viilataan kuntoon ja tulevaisuuden urasuunnitelmat selkiintyvät. personal trainerit tsemppaavat ja kulkevat rinnalla tarvittavan ajan, Turtiainen selvittää.

Hanke on projektipäällikön mukaan ollut hyvin asiakasystävällinen siinäkin mielessä, että alussa asetettuja tavoitteita on voitu muuttaa joustavasti, mikäli asiakas on huomannut, että ”tämä ei nyt ollutkaan minun juttuni”. Portaat-hankeeseen on tultu mukaan eri reittejä pitkin. Yleensä he ovat tulleet mukaan TE-toimiston kautta.

– On meillä sellaisiakin mukana hakkeessa, jotka ovat vain kävelleet ovesta sisään ja kysyneet, että voimmeko auttaa, työvalmentaja Jari Rask kertoo hymyssä suin.

Portaat-hanke koordinoi myös Etelä-Savon kolmannen sektorin työllistävien järjestöjen yhteistoimintaa ja valmistautumista tulevaan maakuntauudistukseen.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Kotilo IMG_5399.jpg
Uutiset

Kotilo ry:lle Yhteis­kunnallinen yritys -merkki

Savonlinnalaiselle Kotilo ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Merkin…
Portaat IMG_5384.jpg
Uutiset

Portaat auttavat kohti työtä tai opiskelua

Työnhakuun voi saada nyt ”Personal Trainerin”Portaat-hanke on toiminut Savonlinnan, Juvan ja Enonkosken alueilla viime vuoden alusta alkaen. Hanketta on vielä jäljellä reilu puoli…
Katsastus IMG_5371.jpg
Uutiset

Uusi katsastusasema avasi Asemantiellä

Asemantiellä, aivan rinnakkaisväylän tuntumassa aloitti toimintansa viime viikolla Itä-Savon katsastuksen toinen katsastusasema Savonlinnassa. Asemat omistaa mikkeliläinen E. Valjakka Oy. Uuden…
kesanavaus.jpg
Uutiset

Kesä tuli ryminällä kaupunkiin

Savonlinnan seudun kesä sai menneenä viikonloppuna upean alun. Etenkin lauantaina pikkuhiljaa lämmennyt sää sai kansan liikkeelle. Matkustajasatamassa tapahtunut laivojen siunaus…
Valtuusto IMG_5345.jpg
Uutiset

Sosteri ja kouluverkosto puhuttivat valtuustoa

Savonlinnan kaupunginvaltuustoa puhuttivat maanantai-iltana vanhat tutut aiheet, eli Sosterin huima yhdeksän miljoonan euron menojen ylitys ja kaupungin kouluverkon laajuus. Valtuusto joutuikin…
LC IMG_5312.jpg
Uutiset

Monilapsinen uusperhe saa lisää asumistilaa

Harvinaista leijonaklubien yhteistyötäNeljä Savonlinnan ja lähialueen Lions klubia ovat yhdistäneet voimansa ja avustavat monilapsisen uusperheen asunnon laajennusprojektia. Mukana ovat…
Adressi IMG_5295.jpg
Uutiset

Nätkin koulun puolesta adressi

856 nimeä kolmessa viikossaMaanantaina Nätkin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Liisa Thil ja yhdistyksen jäsenet Kirsi Kokkonen ja Anna Kesälahti luovuttivat Savonlinnan kaupunginvaltuuston…
Jennica Jenni.jpg
Uutiset

Jennin yrittäjyys tuli täysi-ikäiseksi

Kauneuskeskus Jennican omistaja Jenni Muhonen on toiminut kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjänä 18 vuotta, eli voidaan sanoa, että hänen yrittäjyytensä on tullut täysi-ikäiseksi.…