Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Presidentti yllättyi Luston monipuolisuudesta

Niinisto_4690.jpg
Metsämuseon johtaja Pekka Äänismaa antoi muistoksi museoon tutustumisesta presidentti Sauli Niinistölle kotiin viemisiksi puusta tehdyn puutavara-auton. – Sanoin, että tällaisella saattaisi olla käyttöä perheessänne, Pekka Äänismaa kertoi presidentin vier

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi yllättyneensä, kuinka upea ja iso kokonaisuus Metsämuseo Lusto on. Niinistö tutustui viime viikolla Luston lisäksi saimaannorpan pesänlaskentaan. Luston tarjontaa Niinistölle esitteli metsämuseon johtaja Pekka Äänismaa, näyttelypäällikkö Reetta Karhunkorva ja kokoelmapäällikkö Leena Paaskoski.

Pekka Äänismaa kertoi, että presidentin kommentti Luston monipuolisuudesta ei tullut hänelle yllätyksenä.

– Se on monen muunkin suusta hyvin usein kuultu kommentti, Äänismaa kertoi Savonmaalle ja totesi myös, että he arvostivat Lustossa suuresti presidentin vierailua ja pitivät sitä myös miellyttävänä.

Tutustumiskierroksen jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa tasavallan presidentti kertoi nähneensä Pihlajavedellä pari norpan pesää, joissa kahdessa oli nähtävillä kuutin karvaa.

– Itse kaveria ei näkynyt. Toivottavasti vielä joskus näen saimaannorpan myös luonnossa. Jospa kolmas kerta sanoisi totta, presidentti jutusteli leppoisasti.

Hän myös totesi, että hänellä on lapsesta saakka ollut läheinen suhde luontoon ja metsään.

– Olen aina elänyt metsän keskellä. Olenkin huolissani nykylapsista ja nuorista, joilla on vaara etääntyä metsän kokemuksista. Siksi tällaista paikkaa, kuten tämä Lusto on, on minun helppo suositella lapsiperheitten tutustumiskohteeksi, hän totesi.

Hän pitää Suomen luonnonsuojelun tilaa hyvänä, vaikka tasapainoilua suojelun ja metsätalouden välillä joudutaankin tekemään.

– Puhdas luonto on Suomen imagolle maailmalla äärimmäisen tärkeä asia. Luontoa kuitenkin uhkaa etenkin massamuotoisesti ilmastonmuutos. Se ohittaa kirkkaasti valitettavasti kirkkaasti muut luontoa uhkaavat asiat, presidentti pohti.

Presidentillä on nuoruudessaan kokemusta myös metsätöistä. Hän oli Rauma-Repolalla Salossa kesällä 1967 niputtamassa irtouittona kuljetettuja puita tukkinipuiksi. Nipuista muodostettiin sitten tukkilauttoja, jotka hinaaja vei sitten Raumalle.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta