Paikallisuutiset Hanna Vartio /

Puruvesi-seminaaria ja Puruveden muikunpäivää vieteään Kerimäellä

lautalahden kosteikko 290518web.jpg
Puruvesi-seminaarissa 4.8. tutustutaan Lautalahden kosteikkoon ja ammennetaan tietoa siitä, miten se liittyy Lautalahden valuma-alueen muihin vesienhoitorakenteisiin. Kuva: Reijo Jantunen

Pro

Puruvesi järjesti ensimmäisen Puruvesi-seminaarin vuonna 2011 Kerimäellä Hotelli Herttuassa. Sen jälkeen Pro Puruvesi on järjestänyt seminaarin vuorovuosin Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla. FRESHABIT-hanke käynnistyi vuonna 2016. Puruvesi-seminaari liitettiin Puruvesi-osahankkeen viestintään ja jäi Pro Puruveden vastuulle. Järjestelyistä vastaavat tänä vuonna yhdessä Pro Puruvesi ja Puruveden Kala-Harrit.

Puruveden puhdas tulevaisuus ja sen eteen tehtävä työ liittyy hyvin läheisesti Puruveden kalojen poikkeuksellisen maukkauden ja terveellisyyden säilymiseen sekä suoraan EU:n Puruveden muikulle antaman SMM-statuksen perusteluihin. Yhteistyö Pro Puruveden ja Puruveden Kala-Harrien välillä on luontevaa. Kalastus kaikkineen on osa Puruveden seudun luontaista elämää.

Tapahtuman rakenne poikkeaa tänä vuonna merkittävästi aiemmista vuosista painottuen käytännönläheisiin aiheisiin.
Klo 10.00 –11.40 kuullaan lyhyitä katsauksia ja tervehdyksiä isossa teltassa. Asunto-, energia-ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen saapuu seminaariin tuomaan valtiovallan tervehdyksen, ja Savonlinnan kaupungin tervehdyksen paikalla esittää kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen.

Muikkupainotteisen kenttälounaan jälkeen siirrytään ryhmissä kolmelle eri rastille, jotka kaikki ryhmät vuorollaan kiertävät.
Yhdellä rastilla tutustutaan Suomen metsäkeskuksen johdolla muutaman kilometrin päässä sijaitseviin Lautalahden vesienhoitorakenteisiin. Rastille on linja-autokuljetus.
Toisella rastilla Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan ELY-keskusten edustajat neuvovat ja opastavat luontotornin alueella hiljattain valmistuneden suositusten perusteella, miten rantojen kunnostajien on otettava Puruvedellä huomioon muun muassa viitasammakot ja korennot. RantaService Oy:n edustaja selvittää koneelliseen niittoon liittyviä käytännön seikkoja.
Kolmannella rastilla isossa teltassa jaetaan Puruveden Kala-Harrien johdolla monipuolista tietoa muikun ja muiden kalojen pyyntiin sekä käsittelyyn liittyen. Paikalla on esim. ammattikalastaja kertomassa asiaa muikkutilanteesta ja muikun pyynnistä.

Tapahtumassa liikutaan maastossa, joten sään mukainen varustus on tarpeen. Liikkumme kovapohjaisia reittejä.
Tulokahvit tarjotaan isossa teltassa alk. klo 09.30, ja päiväkahvi Puruveden Kala-Harrien rastilla.

Puruvesi-seminaari ja Puruveden muikunpäivä 4.8. klo 10.00 –15.00 Kerimäki, Kirkkoranta

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Kenttälounas on omakustanteinen, maksu käteisellä.
Kahvi on maksuton.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta