Urheilu Kari Tegelberg /

SaPKo luottavaisena mitalijahtiin

Sapko-IMG_4324.jpg
SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen uskoo, että lauantaina käyn­nis­tyvästä Mestiksen pudotus­peli­sarjasta tulee hyvin tasainen.

Jääkiekon Mestiksen pudotuspelit pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina. SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo joukkueensa lähtevän taistoon luottavaisena ja valmiina pudotuspelivääntöön.

– Pelimme on loksahtanut hyvin balanssiin sopivasti ennen pudotuspelien käynnistymistä. Joukkue on mennyt koko ajan eteenpäin ja olemme valmiita taistelemaan pokaalista, päävalmentaja sanoo rauhallisuutta henkien SaPKon toimistolla tiistaiaamuna.

Hän sanoo, että runkosarja on ollut kuluvalla kaudella suorastaan huikea ja hyvin tasainen. Jopa viimeisellä runkosarjan kierroksella keskiviikkona on monella joukkueella vielä paljon panosta, vaikka SaPKolla sitä ei sijoituksen kannalta olekaan. Joukkue sijoittuu sarjassa kakkoseksi, päättyipä keskiviikon Ketterä-peli kuinka tahansa.

Pasi Räsänen on tyytyväinen etenkin joukkueensa kevätkauteen.

– Viimeisissä 15 pelissä olemme päässeet pisteille ja yhdeksästä viimeisestä pelaamastamme pelistä olemme voittaneet kahdeksan. Lisäksi viime viikonlopun voitot TuTosta ja Kiekko-Vantaasta olivat jo ihan aitoa pudotuspeli-lätkää, Räsänen sanoo tyytyväisyyttä äänessään.

On vanha totuus, että pudotuspelien käynnistyessä, käynnistyy aivan uusi sarja.

– Jokainen peli on tärkeä, jokainen vaihto on tärkeä. Peräänkuulutan pelaajilta pelirohkeutta, jota joukkueemme onkin kiitettävästi jo osoittanut runkosarjassa, päävalmentaja luettelee.

Räsänen ennustaa, että pudotuspelit tulevat olemaan tasaista vääntöä. Tällä kaudella ei ole yhtään ennakkosuosikkia, vaan mestaruuteen on mahdollisuuksia useallakin joukkueella.

– Kiekko-Vantaa ja TuTo ovat kovia. Imatran Ketterä on kova, mitä tekee Jokipojat ja mitä KeuPa? Se on sanomattakin selvää, että jokainen joukkue, joka pelaa pudotuspelisarjaa, haluaa pokaalin.

Pasi Räsänen pitää SaPKon vahvuutena sitä, että se on joukkue isolla jiillä.

– Meillä ei ole sellaisia yksilöitä, jotka haluavat pelata vain itselleen. Myös seuran johdon linjaus, jonka mukaan emme ole lainapelaajien varassa, on tuonut SaPKolle sarjassa vahvuutta. Uskon, että se näkyy myös pudotuspeleissä, Pasi Räsänen sanoo.

Vaikka seuran fokus onkin nyt alkavissa pudotuspeleissä, katsotaan SaPKossa jo nyt myös ensi kauteen. Seura solmi useita tärkeitä pelaajasopimuksia muutama päivä sitten ja Räsäsen mukaan muitakin sopimuksia on jo lähes valmiiksi neuvoteltuina.

– SaPKoon on pelaajien osalta kovasti tunkua myös muualta, jota voi pitää seuran kannalta iloisena asiana, sanoo päävalmentaja Räsänen hyvillä mielin. Hänellä itsellään on SaPKon kanssa sopimus myös ensi kaudeksi.

Mestiksen pudotuspelit käynnistyvät Mediatili Areenalla lauantaina 10. maaliskuuta kello 17.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
assakentta-img-5951.jpg
Urheilu

Boksi liikuttaa koululaisia Mertalan koululla

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteistyö lasten maksuttomien liikuntapaikkojen rakentamisessa saavutti tavoitteensa, kun sadas Ässäkenttä avattiin Mertalan koulun pihalle. Koulun oppilaat saivat…
jousiammuntaa-img-8132.jpg
Urheilu

Haapalassa nähtiin taidokasta jousiammuntaa

Hannolanpellolla pääsi viikonloppuna näkemään jousiammuntaa, kun paikalliset jousiammuntaseurat Linnan Sulka ry, Savonlinnan Jousimetsästäjät ry ja Mustan Virran Keskiaikaisseura järjestivät…
Jäähalli IMG_5844.jpg
Urheilu

Viime tilikausi yli 60 000 euroa tappiolla

SaPKo juhlakauteen kokeneella joukkueellaJääkiekkoseura SaPKo lähtee tulevaan kauteen kokeneella joukkueella. Joukkueenjohtaja Pekka Lindén kertoi viime viikolla kokoontuneelle Savonlinnan…
Taitoluistelijat.jpg
Urheilu

Sporttisirkuksessa nähtiin innokasta touhuamista

Lauantaina Kyrönniemen urheilukentän täyttivät innokkaat lapset perheineen, sillä kentällä järjestettiin Sporttisirkukseksi kutsuttu tapahtuma, jossa Savonlinnan urheiluseurat pääsivät…
antti leskinen.jpg
Urheilu

Antti Leskinen torjuu ensi kauden Ranskassa

Tämän lehden ilmestyessä jääkiekkomaalivahti, SaPKo-kasvatti ja SaPKon Mestisjoukkueessakin neljä kautta pelannut Antti Leskinen (27 v.) on todennäköisesti parkkeerannut Savonlinnasta ajamansa…
PetraSofia IMG_5181.jpg
Urheilu

Petra-Sofia Laakso kilpailee MM-kisoissa Tampereella

Tampereella kisataan ensi viikolla 19-vuotiaiden nuorten yleisurheilun MM-kilpailut. Savonlinnan Riennon juoksija Petra-Sofia Laakso on valittu toiseksi Suomen edustajaksi sadan…
Sapko-IMG_4857.jpg
Urheilu

Kaupunki muisti SaPKoa

Savonlinnan kaupunki muisti Mestis-pronssia tuonutta SaPKon jääkiekkojoukkuetta 2 500 euron shekillä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja itsekin innokas jääkiekon ystävä Anna-Kristiina Mikkonen…