Paikallisuutiset Savonmaa /

SaPKon Mestis-mestaruus oli vuoden 2017 savonlinnalaisteko

sapkologo.jpg

Aho, Elo, Fonsen, Forsström, Henttonen, Hämäläinen, Jekunen, Jürgens, Laamanen, Lahtela, Lehtonen, Lepaus, Lämsä, Marva, Monto, Paalanen, Pavén, Pelli, Piitulainen, Pulli, Salo, Saramäki, Siiki, Tanus, Toivonen, Yrjölä ja Walli – siinä jääkiekon Mestis-mestaruuden keväällä 2017 voittanut joukkue.

Aluelehti Savonmaa valitsi Savonlinnan Pallokerhon (SaPKo) saavuttaman mestaruuden myös vuoden 2017 savonlinnalaisteoksi; mikään muu ei yltänyt sitä lähellekään. Teon historiallisuutta alleviivaa se, että koko kymmenvuotisen nykytaipaleensa aikana Suomen toiseksi ylimmässä jääkiekkosarjassa joukkue ei ennen viime kevättä ollut päässyt kertaakaan edes mitalikolmikkoon.

Vuoden 2017 savonlinnalaisteon takuumies, päävalmentaja Pasi Räsänen, kuvailee viime vuoden joukkuettaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa jokainen tuki toinen toistaan.

– Kaikki lähtee siitä, että pelaajien lisäksi koko organisaatio toimistosta bussikuskiin saakka puhalsi ja puhaltaa samaan hiileen, Räsänen kiittelee. – Voitot ruokkivat menestystä, ja hyvästä yhteishengestä lähtenyt hyvä startti kasvatti uskoa yhä parempaan.

Pasi Räsänen korostaa myös maalivahtipelin merkitystä ja kehuu sekä Juhana Ahon että Lassi Yrjölän onnistumisia tärkeillä hetkillä. Muista profiilipelaajista kysyttäessä päävalmentaja sanoo heitä olleen useita, mutta mainitsee sitten Teemu Lepauksen, Jonatan Tanuksen ja Juuso Forsströmin nimet erikseen.

– Jokainen pelaaja täytti paikkansa hienosti, eikä joukkueessa ollut ainoatakaan heikkoa lenkkiä, Räsänen korostaa. – Joukkueen työnteko, usko omaan tekemiseen sekä nuorten miesten menestysnälkä kääntyivät otteluvoitoiksi usein tappiotilanteissakin. Valmentajan on tunnettava joukkueensa ja kohdeltava jokaista pelaajaa yksilöinä; se mikä sopii toiselle, onkin jollekin muulle pelaajalle ihan väärä toimintatapa.

Savonlinnan Pallokerho Oy:n toimitusjohtaja Petri Karppanen kiittelee menestyksestä pelaajien lisäksi osaavaa valmennusta. Päävalmentaja Räsäsen ohella tärkeässä roolissa oli maalivahtivalmentaja Jarmo Myllys, jonka meriitit ovat kaikille tutut. Unohtaa ei pidä myöskään joukkueen huoltoa, jonka merkitys nykyaikaisen jääkiekkojoukkueen menestyksessä voi olla jopa ratkaiseva.

– Pasin laaja kokemus näkyi heti esimerkiksi pelaajien valinnassa, ja hän löysi oikeat pelimiehet oikeille paikoille, mikä on tietysti tärkein lähtökohta menestykselle, toimitusjohtaja sanoo. – Lisäksi pelaajat pitävät valmentajastaan ja häntä myös kunnioitetaan.

SaPKon Mestis-mestaruudella oli merkitystä joukkueen ja seuran lisäksi koko seutukunnalle. OKL:n lakkauttamis- ja muiden negatiivisten uutisten joukossa mestaruus lisäsi sekä tulevaisuuden uskoa että me-henkeä Savonlinnassa.

– Saimme uusia yhteistyökumppaneita, ja useat kumppanit lisäsivät panostustaan mestaruuden ratkettua, Petri Karppanen mainitsee ja lisää, että myös SaPKoon halukkaita pelaajia tuli sen jälkeen aiempaa enemmän tarjolle. Juniori-SaPKossakin mestaruus vaikutti taatusti monella tapaa positiivisesti.

Yhtä tärkeää asiaa Savonlinnan Pallokerhon Mestis-voitto ei kuitenkaan merkinnyt: liigaan joukkue ei noussut. Nykyisellään jääkiekkoliiga on suljettu, joten yksikään uusi joukkue ei sinne nyt pääse eikä sieltä putoa, mikä on täysin väärin ainakin urheilullisesti. Päävalmentaja Räsänen kuitenkin uskoo tilanteen muuttuvan viimeistään siinä vaiheessa, kun liigaotteluiden yleisömäärät laskevat tarpeeksi alas.

Sitä odotellessa Savonmaa kiitää ja onnittelee SaPKoa kuluneesta vuodesta ja toivottaa menestystä tulevalle vuodelle 2018 – sekä Pasi Räsäselle seuran päävalmentajana myös ensi Mestis-kaudella!


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Satonen Puputti Ora.jpg
Uutiset

Suomi tarvitsee seutu­kaupunkiohjelman

Kansanedustaja, seutukaupunkiohjelman sparrausryhmän jäsen Arto Satonen (kok.) vieraili viime viikolla Savonlinnan Kokoomusnaisten järjestämällä risteilyllä. Kokoomusnaisten puheenjohtaja Seija…
Huivien heittelyä Asukasloikassa.jpg
Uutiset

Yhdistysten torilla nähtiin Pöhinäkuja ja Mental Health Week -teltat

Viime lauantaina Savonlinnan kauppatorilla järjestettiin perinteinen Yhdistysten tori -tapahtuma. Tapahtuman järjestäjänä toimi Savonlinnan Seudun Kolomonen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui…
Palauto ja yleisöä.jpg
Uutiset

Arjen turvaa -tapahtumassa oli monenlaista nähtävää

Arjen turvaa -tapahtuma järjestettiin viime lauantaina Kirkkopuiston kentällä. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Itä-Suomen poliisin ja Puolustusvoimien järjestämässä tapahtumassa oli ideana kertoa…
eläin IMG_5195.jpg
Uutiset

Omaeläinklinikalta kattavaa terveydenhoitoa lemmikeille

Omaeläinklinikka on toiminut Savonlinnassa nykyisellä nimellään vuoden verran. Klinikan toimitilat löytyvät Kalervonkadulta Miekkoniemeltä. Tiloissa työskentelee päivittäin eläinlääkäri…
toimintakeskus IMG_5062.jpg
Uutiset

Toimintatuvassa ei tarvitse olla yksin

Toiminnallista ja tuettua palvelua tarjoava Toimintatupa siirtyi tämän vuoden helmikuun alussa Nuorisotoiminnan Tuki ry:ltä NuTulta Savonlinnan Toimintakeskukselle Pääskylahteen Schaumanintielle.…
IMG_5159.jpg
Uutiset

Rajanylityspaikan kansain­välistäminen edelleen tapetilla

Parikkalan Syväoron rajanylityspaikan saaminen kansainväliseksi ylityspaikaksi on edelleen kolmen Kaakkois-Suomen maakunnan tavoitteena, vaikka hanke ei viime aikoina olekaan edennyt.…
Järvisalo IMG_5149.jpg
Uutiset

Yhdistysten kevättori lauantaina

Perinteinen savonlinnalaisten yhdistysten kevättoritapahtuma järjestetään jälleen tulevana lauantaina 19. toukokuuta kello 9–14. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa Erja Järvisalo Savonlinnan…
Seniorijutun kuva.jpg
Uutiset

Savonlinnan kansallisilla senioreilla juhlavuosi

Savonlinnan kansalliset seniorit ry täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Yhdistys on perustettu vuonna 1973 ja siinä on nykyisin jäseniä lähes 350. Yhdistys on tällä jäsenmäärällä Itä-Suomen…