Paikallisuutiset Savonmaa /

SaPKon Mestis-mestaruus oli vuoden 2017 savonlinnalaisteko

sapkologo.jpg

Aho, Elo, Fonsen, Forsström, Henttonen, Hämäläinen, Jekunen, Jürgens, Laamanen, Lahtela, Lehtonen, Lepaus, Lämsä, Marva, Monto, Paalanen, Pavén, Pelli, Piitulainen, Pulli, Salo, Saramäki, Siiki, Tanus, Toivonen, Yrjölä ja Walli – siinä jääkiekon Mestis-mestaruuden keväällä 2017 voittanut joukkue.

Aluelehti Savonmaa valitsi Savonlinnan Pallokerhon (SaPKo) saavuttaman mestaruuden myös vuoden 2017 savonlinnalaisteoksi; mikään muu ei yltänyt sitä lähellekään. Teon historiallisuutta alleviivaa se, että koko kymmenvuotisen nykytaipaleensa aikana Suomen toiseksi ylimmässä jääkiekkosarjassa joukkue ei ennen viime kevättä ollut päässyt kertaakaan edes mitalikolmikkoon.

Vuoden 2017 savonlinnalaisteon takuumies, päävalmentaja Pasi Räsänen, kuvailee viime vuoden joukkuettaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa jokainen tuki toinen toistaan.

– Kaikki lähtee siitä, että pelaajien lisäksi koko organisaatio toimistosta bussikuskiin saakka puhalsi ja puhaltaa samaan hiileen, Räsänen kiittelee. – Voitot ruokkivat menestystä, ja hyvästä yhteishengestä lähtenyt hyvä startti kasvatti uskoa yhä parempaan.

Pasi Räsänen korostaa myös maalivahtipelin merkitystä ja kehuu sekä Juhana Ahon että Lassi Yrjölän onnistumisia tärkeillä hetkillä. Muista profiilipelaajista kysyttäessä päävalmentaja sanoo heitä olleen useita, mutta mainitsee sitten Teemu Lepauksen, Jonatan Tanuksen ja Juuso Forsströmin nimet erikseen.

– Jokainen pelaaja täytti paikkansa hienosti, eikä joukkueessa ollut ainoatakaan heikkoa lenkkiä, Räsänen korostaa. – Joukkueen työnteko, usko omaan tekemiseen sekä nuorten miesten menestysnälkä kääntyivät otteluvoitoiksi usein tappiotilanteissakin. Valmentajan on tunnettava joukkueensa ja kohdeltava jokaista pelaajaa yksilöinä; se mikä sopii toiselle, onkin jollekin muulle pelaajalle ihan väärä toimintatapa.

Savonlinnan Pallokerho Oy:n toimitusjohtaja Petri Karppanen kiittelee menestyksestä pelaajien lisäksi osaavaa valmennusta. Päävalmentaja Räsäsen ohella tärkeässä roolissa oli maalivahtivalmentaja Jarmo Myllys, jonka meriitit ovat kaikille tutut. Unohtaa ei pidä myöskään joukkueen huoltoa, jonka merkitys nykyaikaisen jääkiekkojoukkueen menestyksessä voi olla jopa ratkaiseva.

– Pasin laaja kokemus näkyi heti esimerkiksi pelaajien valinnassa, ja hän löysi oikeat pelimiehet oikeille paikoille, mikä on tietysti tärkein lähtökohta menestykselle, toimitusjohtaja sanoo. – Lisäksi pelaajat pitävät valmentajastaan ja häntä myös kunnioitetaan.

SaPKon Mestis-mestaruudella oli merkitystä joukkueen ja seuran lisäksi koko seutukunnalle. OKL:n lakkauttamis- ja muiden negatiivisten uutisten joukossa mestaruus lisäsi sekä tulevaisuuden uskoa että me-henkeä Savonlinnassa.

– Saimme uusia yhteistyökumppaneita, ja useat kumppanit lisäsivät panostustaan mestaruuden ratkettua, Petri Karppanen mainitsee ja lisää, että myös SaPKoon halukkaita pelaajia tuli sen jälkeen aiempaa enemmän tarjolle. Juniori-SaPKossakin mestaruus vaikutti taatusti monella tapaa positiivisesti.

Yhtä tärkeää asiaa Savonlinnan Pallokerhon Mestis-voitto ei kuitenkaan merkinnyt: liigaan joukkue ei noussut. Nykyisellään jääkiekkoliiga on suljettu, joten yksikään uusi joukkue ei sinne nyt pääse eikä sieltä putoa, mikä on täysin väärin ainakin urheilullisesti. Päävalmentaja Räsänen kuitenkin uskoo tilanteen muuttuvan viimeistään siinä vaiheessa, kun liigaotteluiden yleisömäärät laskevat tarpeeksi alas.

Sitä odotellessa Savonmaa kiitää ja onnittelee SaPKoa kuluneesta vuodesta ja toivottaa menestystä tulevalle vuodelle 2018 – sekä Pasi Räsäselle seuran päävalmentajana myös ensi Mestis-kaudella!


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
SarinTalli_3464.jpg
Uutiset

Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Ratsastuskoulu Sarin Tallia

Sari ja Timo Karvoselle ansiomerkitSavonlinnassa Ratsastuskoulu Sarin Tallilla vietettiin sunnuntaina perinteistä laskiaisriehaa kauniissa kevätsäässä. Sarin Tallilla on järjestetty…
veistäjät.jpg
Uutiset

Jäänveistön maailmanmestarit Enonkoskella

Enonkosken keskustassa maailmanmestarit Mongoliasta tehneet neljä upeata taideteosta. Tekijät vasemmalta Baatar Dorjamil ja Lkhvadorj Dorjsuren. Miehet voittivat jäänveiston maailmanmestaruuden viime…
spr_4132.jpg
Uutiset

Sosterin kotihoito sai ison lahjoituksen

SPR:n ystävätoiminnassa kymmeniä vuosia aktiivisesti toiminut henkilö on tehnyt ison lahjoituksen SPR:n Savonlinnan osastolle. Lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. SPR kanavoi lahjoituksen…
Nestori_4061.jpg
Uutiset

Ikääntyneille neuvontapiste

Nestorin toiminta alkaa 12. helmikuutaIkääntyneille ihmisille ollaan käynnistämässä ihan uudenlaista neuvontatoimintaa. Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin…
Höök_4016.jpg
Uutiset

Laskiaishössäkkä Maatilamatkailu Höökissä

Nyt myymään omia tuotteita paikan päälleLauantaina 10. helmikuuta järjestetään Maatilamatkailu Höökissä Pihlajalahdessa Laskiaishössäkkä, kuten paikan omistaja Kaarina Höök innostuu tapahtumaa…
Marja_4069.jpg
Uutiset

Marjoista on moneksi

Saimaan Marja on vuonna 2004 perustettu perheyritys, jonka marjakastikkeet, kylmäpuristetut mehut, hillot, lanttu- ja porkkanatuotteet sekä sienisalaatit ja uusimpana tuotesarjana kolmenlaiset…
Niinisto-4004.jpg
Uutiset

Niinistön ylivoimaa myös Savonlinnassa

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistön valinta tasavallan presidentiksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi oli suorastaan häkellyttävän murskaava. Hän meni läpi jo ensimmäisellä kierroksella…
havainnekuva.jpg
Uutiset

Tornihotellin asunnoista yli 70 prosenttia varattu

Primehotels Oy on valmistellut 16-kerroksisen Casino Tower tornihotelli-investoinnin toteuttamista Savonlinnaan. Investoinnin maaliin saattamiseksi Savonlinnan kaupunki myy Primehotels…