Paikallisuutiset

Savonlinna-mitalistit 2018

vkuitunenweb.jpg
Veijo Kuitunen vastaanotti iloisin tuuletuksin Savonlinna-mitalin Pyhän Olavin päivänä. Mitalia olivat luovuttamassa kaupunginjohtaja Janne Laine ja Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen.

Savonlinna-mitalit jaettiin kaupungin syntymäpäiväjuhlassa Pyhän Olavin päivänä sunnuntaina 29.7. Mitalit saivat tänä vuonna Perhehotelli Hospitzin toimitusjohtajana kevääseen saakka toiminut Veijo Kuitunen ja Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan normaalikoulun johtava rehtori Mikko Ripatti.

– Hotelliyrittäjä Veijo Kuitunen on tehnyt suuren työn savonlinnalaisen hotelli- ja ravintolaelämän eteen nostamalla Hospitzin klassikkokohteeksi ja myös paikallisen kulttuuriteon kunnostamalla arkkitehti Wivi Lönnin suunnitteleman Hospitzin vanhaa kunnioittaen uuteen kukoistukseen. Rehtori Mikko Ripatti on toiminut suomalaisen digipedagogiikan uranuurtajana ja johdollaan hän nosti Savonlinnan normaalikoulun maailman edelläkävijäksi digiopetuksessa, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja luovuttivat Savonlinna-mitalit Pyhän Olavin päivän juhlan avajaistilaisuudessa Ravintola Waahdon terassilla 29.7. 2018.

Savonlinna-mitali myönnetään ansiokkaasta työstä Savonlinnan hyväksi. Ansiokkaaksi toiminnaksi voidaan katsoa mittavaa panosta Savonlinnan kaupungin luottamusmiehenä, viranhaltijana tai työntekijänä, tai yleistä tunnustusta saanutta toimintaa, joka on edistänyt Savonlinnan kaupungin aineellista, tai henkistä rakentamista tai tekoa, joka savonlinnalaisen suorittamana on tehnyt Savonlinnan nimeä tunnetuksi myönteisellä tavalla ja jolle annetaan arvoa Savonlinnan kaupungin ulkopuolellakin.

Vuosittain jaettavien mitalien määrästä ja myöntämisestä päättää kaupunginhallitus. Kaupungin hallintokunnilla ja savonlinnalaisilla järjestöillä on oikeus tehdä kaupunginhallitukselle esityksiä mitalin myöntämisestä.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta