Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Savonlinna vahvistaa metsäyhteistyötä Venäjälle

Metsäyhteistyö IMG_5603.jpg
Rehtori Jurii Belenkij luovutti kaupunginjohtaja Janne Laineelle maalauksen, joka esittää Pietarin metsä­teknillistä yliopistoa. Yliopisto on Euroopan vanhin.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja St Petersburg State Technical Forest University:n rehtori Jurii Belenkij ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla luodaan yhteistyöhankkeita vahvistamaan metsäteollisuuden tutkimusta, tuotekehitystä ja koulutusta Savonlinnassa.

Savonlinnassa on Suomen suurin mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä sekä merkittävä paperi- ja selluteollisuuden teknologiateollisuuskeskittymä. Lisäksi Savonlinnassa on Savonlinnan teknologiapuisto, jonka vahvuutena ovat paperi- ja selluteollisuuden teknologioiden tuotekehitystyötä tekevät yritykset, tutkimusyksiköt ja alan insinöörikoulutus.

Teknologiapuistossa on muun muassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin kuitulaboratorio ja biotuotetekniikan insinöörikoulutus sekä uusi syksyllä aloittava mekaanisen puurakentamisen insinöörikoulutus.

Käytännössä tuo yhteistyö Pietarin metsäteknillisen yliopiston kanssa tarkoittaa sitä Savonlinnan Zamkin yksikköön tulee Janne Laineen mukaan yliopiston tutkijoita.

– Yhteistyön tavoitteena olisi muun muassa opiskelija- ja tutkijavaihdon kehittäminen siten, että saataisiin metsäyliopiston tutkijoita Savonlinnaan ja yritysyhteistyötä aikaan uusien biotalouden alan yritysten syntymiseksi, Laine kertoo.

– Me teemme hyvää ja vastavuoroista yhteistyötä Pietarin metsäteknillisen yliopiston kanssa, Laine lisää.

Rehtori Jurii Belenkij kertoo, että Pietarin valtiollinen metsäteknillinen yliopisto on lajissaan suurin koko Euroopassa.

– Uskon, että meillä on Savonlinnan kanssa paljon yhteisiä tutkimusintressejä, rehtori sanoi Savonlinnassa vieraillessaan.

Niin Laine kuin Belenkij toesivat, että Savonlinnan kaupungin ja metsäteknillisen yliopiston allekirjoittamalla sopimuksella vahvistetaan entisestään Savonlinnassa sijaitsevaa merkittävää metsäalan klusteria.

– Sopimuksen tarkoituksena on valmistella yhteistyöhankkeita tutkimukseen, tuotekehitykseen ja koulutukseen liittyen yhteistyössä Savonlinnan kaupungin, Pietarin valtiollisen metsäteknillisen yliopiston, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Luonnonvarakeskuksen kanssa, kaupunginjohtaja Janne Laine toteaa.

– Yliopisto haluaa laajentaa kansainvälistä yhteistyötä, mille Savonlinnan kanssa solmittu sopimus antaa erinomaiset lähtökohdat, toteaa puolestaan rehtori Juri Belenkij.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta