Paikallisuutiset

Seurantakomitea kokousti Savonlinnassa

sefr-cbc-jmc-1.jpg
Jarkko Wuorinen (3. vas.) isäännöi seurantaryhmän kokousta Spahotel Casinolla viime viikolla.

EU:n Kaakkois-Suomi-Venäjä-rahaston seurantakomitean järjestyksessään kuudes kokous pidettiin 5-6 syyskuuta Savonlinnassa. Komitea sai tietoa ja tarkasteli ensimmäiseltä ja toiselta hakukierrokselta rahoitettavaksi valittujen hankkeiden tukisopimusneuvotteluprosessin tilannetta sekä keskusteli Euroopan komission elokuussa hyväksymien 10 laajan infrastruktuurihankkeen seuraavista vaiheista. Komitea teki myös päätöksen ohjelman viidennestä hakukierroksesta ja valitsi kolmanteen hakuun toimitetuista hakemuksista rahoitettavat hankkeet.

Seurantakomitea päätti järjestää viidennen hakukierroksen, ja varata sille ohjelman rahoituskehyksestä sidottavaksi 6,8 miljoonaa euroa. Rahoitushakemuksia voi toimittaa ohjelman kaikkiin neljään toimintalinjaan, mutta hankkeiden kesto voi olla enintään 30 kuukautta, johtuen ohjelman sulkemisaikataulusta.

Hanketoiminta päättyy vuoden 2022 lopussa. Määräaika hakemusten toimittamiselle on 27 maaliskuuta 2019 ja arviointi- ja valintaprosessin arvioidaan valmistuvan syyskuussa 2019. Hallintoviranomainen järjestää hakijatyöpajoja lähempänä hakemusten jättämisen määräaikaa ja tilaisuuksien aikataulu julkaistaan lähiaikoina.

– Kesti lähes neljä vuotta, että saimme Venäjän valtion allekirjoituksen 2014-20-ohjelmakauden sopimukseen. Eli nyt pääsemme viemään näitä hankkeita eteenpäin vauhdilla, totesi kokousta Savonlinnassa isännöinyt seurantaryhmän jäsen Jarkko Wuorinen.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta