Paikallisuutiset

Sosteri ja Coxa yhteistyöhön tekonivelleikkauksissa

sosteri-img-5902.jpg
Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (vas.), kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro ja valtuuston puheenjohtaja Ahti Myllys kertoivat iloisia uutisia Sosterin ja Coxan yhteistyö­hankkeesta.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri ja tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala Coxa selvittävät yhteistyössä tekonivelkirurgian toimintojen turvaamista Savonlinnassa. Yhteistyön tavoitteena on erikoissairaanhoidon ja päivystyksen turvaaminen Savonlinnan keskussairaalassa sekä laadukkaan tekonivelkirurgian tarjoaminen koko Itä-Suomen alueella. Sosterin hallitus hyväksyi viime viikolla asiaa koskevan aiesopimuksen.

Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo, että jos asiat etenevät kuten on suunniteltu, käytännön yhteistyö tekonivelleikkauksissa voisi alkaa jo tulevan vuoden alussa. Toimintamallin muodot ovat vielä Peitsaron mukaan avoimet ja niistä kerrotaan lisää syksyn edetessä.

– Nyt ryhdytään selvittämään perustammeko Coxan kanssa yhteisen yhtiön, vai onko toimintamuotona esimerkiksi Coxa Savonlinna, jossa tekonivelleikkauksia tehdän Coxa-brändin alla, Peitsaro sanoi asiasta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vuoden alussa voimaan tullut keskittämisasetus säätää minimimääristä tietyille leikkauksille. Esimerkiksi tekonivelten kohdalla määrä on vähintään noin 600 leikkausta vuodessa. Savonlinnan keskussairaalassa leikataan tällä hetkellä hieman alle 300 tekoniveltä vuosittain.

– Ei ole mikään mahdoton asia, että leikkauksia olisi jopa tuhat vuodessa, Panu Peitsaro sanoi.

Hän myös korosti, että tällä yhteistyöllä pyritään molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, joka samalla turvaa kirurgian toiminnan ja päivystyspalvelut Savonlinnassa.

– Päivystyspalvelut täällä ovat välttämättömät, jotta alueen asukkaat saavat tasaveroiset ja oikea-aikaiset palvelut, Panu Peitsaro korosti.

– Syntynyt yhteistyö on jopa valtakunnallisesti aivan uudenlainen avaus, joka toteutuessaan säilyttää sairaalatoiminnan pitkälle tulevaisuuteen ja vahvistaa alueen elinvoimaa, Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen puolestaan totesi.

– Savonlinna on toimintavalmiuksiltaan ja sijainniltaan Coxalle mielenkiintoinen kohde. Uskomme voivamme olla avuksi, jotta keskittämisasetuksen yhteydessä tekonivelkirurgialle asetetut tavoitteet saadaan toteutettua. Meille tulee myös kasvavassa määrin potilaita vapaan hoitopaikan valinnan perusteella ympäri Suomen ja toiminta Savonlinnassa mahdollistaisi itäsuomalaisille potilaillemme laadukkaat palvelumme lyhyemmällä matkustamisella, Coxan toimitusjohtaja Tarmo Martikainen kertoo.

Pelkästään tekonivelleikkauksiin erikoistunut Coxa toimii Tampereella. Se on Pohjoismaiden suurin tekoniveliä leikkaava sairaala. Yhtiön omistavat julkisyhteisöt, kuten Tampereen yliopistosairaala, Tampereen kaupunki ja pienemmillä osuuksissa muutamat sairaanhoitopiirit Pirkanmaalla.

Savonlinnan keskussairaala on Coxalle mieluisa kumppani siksikin, että sairaalan kaikki leikkaussalit ovat varustukseltaan huippuluokkaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta