Paikallisuutiset Kari Tegelberg /

Sosterin kotihoito sai ison lahjoituksen

spr_4132.jpg
Sosterin kotihoidon päällikkö Minna Laurio (vas.) otti 40 ruokalahjakortin lahjoituksen vastaan SPR:n Savonlinnan ystävätoiminnasta vastaavalta Matti Gyntheriltä, ystävätoiminnan yhdyshenkilöltä Marjatta Mutikaiselta ja osaston sihteeriltä Mari Järvisalol

SPR:n ystävätoiminnassa kymmeniä vuosia aktiivisesti toiminut henkilö on tehnyt ison lahjoituksen SPR:n Savonlinnan osastolle. Lahjoittaja haluaa pysyä tuntemattomana. SPR kanavoi lahjoituksen Sosterin kotihoitoyksikölle. Lahjoituksella hankittiin 40 kappaletta 50 euron arvoista ruokalahjakorttia.

– Lahjoittaja halusi, että raha kohdistetaan vähävaraisiin, 65 vuotta täyttäneisiin yksineläjiin, SPR:n Savonlinnan osaston ystävätoiminnan vastuuhenkilö Matti Gynther kertoi luovuttaessaan maanantaina lahjakortit Sosterin kotihoidon päällikölle Minna Lauriolle.

Laurio kertoi, että Savonlinnassa on yli 65-vuotiasta yhden hengen asuntokuntia 3 745 henkilöä, eli 51,6 prosenttia kaikista yli 65-vuotiaista.

– Iso kiitos tälle tuntemattomalle lahjoittajalle. Tämä ruokalahjakortti tulee monelle pienituloiselle tarpeeseen. Varmistamme täällä kotohoidossa mielellämme ruokalahjakortin perillemenon, Laurio sanoi ottaessaan lahjakortit vastaan.

Matti Gynther kertoi SPR:n Savonlinnan osaston toimivan myös ystävätoiminnassa hyvin aktiivisesti. Hänen mukaansa ystävätoiminnan tehtävänä on lievittää yksinäisyyttä, jossa ydin on ihmisten kohtaaminen.

– Ystävätoiminnan asiakasmäärät kasvavat jatkuvasti ja vuosi vuodelta tarvitsijoita on enemmän kuin vapaaehtoisia apua antamaan, Gynther kertoi viitaten SPR:n Kouvolan sosiaali- ja palvelusuunnittelija Johanna Vihervaaran pitämään esitelmään ystävätoiminnan uusista tuulista.

Ihmisten kohtaamiseen liittyy Gyntherin mukaan myös tarjoaminen vanhenevalle väestölle SPR:n vapaaehtoisten toimesta asiointipalveluja. Savonlinnan osastolla on kirjoilla ystäväpalvelussa noin 40 henkilöä. Lisäksi henkilökohtaisen ystävän tapaamispalvelussa toimii 20 henkilöä. Myös pelkästään lipaskeräyksiä hoitaa seitsemän henkilöä.

Osasto saa apua myös paikallisilta leijonilta, jotka tarjoavat 2–3 kertaa vuodessa kuljetusapua. Muuta toimintaa osastolla on muun muassa ystäväkerhon pyörittäminen kerran kuukaudessa syys- ja talvikaudella. Terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla järjestetään kerran kuukaudessa laulutapahtuma. SPR:n vapaaehtoiset vierailevat säännöllisesti myös palvelutaloissa ja hoitokodeissa.

– Vapaahtoisia olisi hyvä saada lisää toimintaan, kun auttajatkin autettavien lisäksi ikääntyvät. Etenkin miespuolisista auttajista on pulaa. Tavoitteena on lisäksi perustaa nuorten kerho, jonka avulla voisimme viedä tietoa toiminnastamme nuoren keskuuteen, Matti Gynther sanoo.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta