Urheilu Kari Tegelberg /

Sporttituntikisa puolimatkan krouvissa

Sporttitunti_4122.jpg
Talvisalon koulun liikunnanopettaja Satu Ovaska on ollut ideoimassa kaikki kymmenen sporttituntikilpailua. Tänä vuonna kisassa on mukana yhdeksän koulua Savonlinnan seudulta.

Viikolla viisi alkanut, yläluokkalaisille suunnattu sporttituntikilpailu on edennyt puolimatkan krouviin. Kilpailu päättyy viikolla 10. Kisa viettää juhlavuottaan, sillä nyt käynnissä oleva koitos on kymmenes. Sporttituntikilpailun ”äiti” on Talvisalon koulun liikunnanopettaja Satu Ovaska, joka on ollut organisoimassa kaikki kymmenen tapahtumaa.

Juhlavuoden kunniaksi kisaan voivat osallistua nyt myös mukana olevien koulujen opettajat ja muu henkilökunta. Satu Ovaska kertoo, että hän on saanut monilta opettajilta sellaista palautetta, että kun on lähtenyt kisaan mukaan, liikkumaan pitää lähteä, vaikka aina ei huvittaisikaan.

Kouluja kisassa on mukana kaikkiaan yhdeksän: Mertala, Normaalikoulu, Talvisalo, Enonkoski, Kerimäki, Parikkala, Punkaharju, Rantasalmi ja Sulkava, joissa on yhteensä 1 364 7.–9.-luokkalaista. Ovaskan mukaan alusta alkaen sporttituntikisan perimmäisenä ajatuksena on ollut kannustaminen nuoria liikkumaan vapaa-ajallaan.

– Maksulliselle kuntosalille ei ole mikään pakko mennä, vaan kaikki liikkuminen on tässä kisassa yhtä arvokasta, kuten vaikkapa koiran ulkoiluttaminen tai lumitöitten tekeminen, Satu Ovaska korostaa.

Kilpailussa kerätään pisteitä, joita saa erilaisista liikuntasuorituksista. Suorituksen pitää olla yhtäjaksoinen ja sen pitää kestää vähintään puoli tuntia. Koulun liikuntatunnit eivät kerrytä minuutteja, lukuun ottamatta koulun omaa talviliikuntapäivää. Päivittäin liikutut minuutit kirjataan sporttipassiin ja päästäkseen passilla mukaan palkintojen arvontoihin, pitää passissa olla huoltajan allekirjoitus.

Kilpailun yhteistyökumppaneita on lukuisa määrä. Kisan aikana passia näyttämällä saa ihan merkittäviä alennuksia muun muassa seutukunnan kuntosaleilta, jää- ja uimahallista ja laskettelukeskuksista. Koulut palkitsevat menestyneitä luokkia eri tavoin. Pääpalkinto, eli liikunnallinen toimintapäivä arvotaan kaikkien kisaan hyväksytysti osallistuneitten luokkien kesken.

Satu Ovaska kertoo, että toiminnallisen liikuntapäivän voittanut luokka saa itse päättää mitä tuo liikuntapäivä pitää sisällään. Aiempina vuosina voittanut luokka on muun muassa käynyt keilaamassa.

– Etenkin monet murrosikäiset tahtovat helposti jäädä kotisohvalle pelaamaan tietsikalla, etenkin jos ulkona oleva sää ei ole miellyttävä, eikä lähteä harrastamaan liikuntaa. Tämän kisan avulla kannustamme nuoria lähtemään ylös, ulos ja lenkille, Satu Ovaska sanoo.

Hän myös toivoo, että kisan aikana nuorille ja myös heidän huoltajilleen syttyisi kipinä liikuntaharrastusten pariin myös kilpailun jälkeen.

– Kun nuoret liikkuvat kuusi viikkoa kestävän kisan aikana päivittäin, uskon että he huomaavat kuinka liikunta vaikuttaa heidän vireyteensä ja jaksamiseensa positiivisesti ja liikuntaharrastus jatkuu, vaikka kisa päättyykin, Satu Ovaska kannustaa.

Hän myös antaa kovasti kiitosta seutukunnan yrityselämälle. Yritykset ovat sankoin joukoin lähteneet mukaan tukemaan vuodesta toiseen eri tavoin sporttituntikilpailua. Kilpailun voittajat ovat selvillä ennen koulujen pääsiäislomaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Hospitz.jpg
Uutiset

Hospitzille uusi isäntäpari

Perhehotelli Hospitz saa uuden isäntäparin. Vuodesta 1992 hotellia pyörittäneet Helena ja Veijo Kuitunen myivät Hospitzin liiketoiminnan Kalevi Korjalalle ja Anne Timbergille omistamansa Wivilla…
Rotinat.jpg
Uutiset

Kuutti sai rotinansa kymmenennen kerran

”Oi sinä hylje Saimaan…” kajahti Kuutin rotinoiden loitsu viime sunnuntaina Savonlinnan torisillalla. Hanski-norppa (Hannu Härkönen) luki yhdessä Erkki Ekin (Juha Taskinen) kanssa…
Häkkänen_4398.jpg
Uutiset

Lisää rahaa velkaneuvontaan

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) vieraili maanantaina Savonlinnassa. Hän tutustui kokoomuksen uutena sote- ja maakuntauudistuksen pääneuvottelijana Sosterin ja Savonlinnan keskussairaan…
lvipalvelu_4319.jpg
Uutiset

LVI-Bioneerit ja Savonlinnan LVI-Palvelu – Nuorempi Leinonen yritysten johtoon

Kiteeläinen LVI-Bioneerit Oy ja sen tytäryhtiö Savonlinnan LVI-Palvelu Oy on saanut uuden vetäjän ja omistajan. LVI-Bioneerien perustaja Simo Leinonen on maanantaina…
Hopearanta-78_250.jpg
Uutiset

Hopearannan palvelutalo täyttää 120 vuotta

Olavinlinnaa vinottain vastapäätä oleva Hopearannan palvelutalo juhlii 120-vuotisjuhlavuotta. Hopearanta juhlii pitkin vuotta, mutta juhlavuosi aloitetaan perjantaina 2. maaliskuuta kello…
Taidelukio_4266.jpg
Uutiset

Savonlinnan Taidelukio on erikoislukioiden huippua

Savonlinnan Taidelukio on saanut laajaa tunnustusta toiminnastaan. Viimeisin tunnustus tuli lokakuussa 2017, jolloin koulutuksen arviointineuvoston ja opetus- ja…
Kuitu-IMG_4193.jpg
Uutiset

Kuitulaboratorion kolmos­vaihe otettiin käyttöön

Biotuotetekniikan osaamiskeskittymä vahvistuu SavonlinnassaKaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kuitulaboratorion laajennus eli Kuitu3 vihittiin käyttöön tiistaina Savonlinnan Teknologiapuistossa.…
Apteekki-IMG_4145.jpg
Uutiset

Pääskylahden sivuapteekki muutti Mertalaan

Linnanportin apteekin omistama Pääskylahden sivuapteekki on muuttanut Mertalan S-Marketin yhteyteen Mertajärventielle. Linnanportin apteekin apteekkari Eija Nousiainen uskoo, että uusissa,…