Urheilu Kari Tegelberg /

Sporttituntikisa puolimatkan krouvissa

Sporttitunti_4122.jpg
Talvisalon koulun liikunnanopettaja Satu Ovaska on ollut ideoimassa kaikki kymmenen sporttituntikilpailua. Tänä vuonna kisassa on mukana yhdeksän koulua Savonlinnan seudulta.

Viikolla viisi alkanut, yläluokkalaisille suunnattu sporttituntikilpailu on edennyt puolimatkan krouviin. Kilpailu päättyy viikolla 10. Kisa viettää juhlavuottaan, sillä nyt käynnissä oleva koitos on kymmenes. Sporttituntikilpailun ”äiti” on Talvisalon koulun liikunnanopettaja Satu Ovaska, joka on ollut organisoimassa kaikki kymmenen tapahtumaa.

Juhlavuoden kunniaksi kisaan voivat osallistua nyt myös mukana olevien koulujen opettajat ja muu henkilökunta. Satu Ovaska kertoo, että hän on saanut monilta opettajilta sellaista palautetta, että kun on lähtenyt kisaan mukaan, liikkumaan pitää lähteä, vaikka aina ei huvittaisikaan.

Kouluja kisassa on mukana kaikkiaan yhdeksän: Mertala, Normaalikoulu, Talvisalo, Enonkoski, Kerimäki, Parikkala, Punkaharju, Rantasalmi ja Sulkava, joissa on yhteensä 1 364 7.–9.-luokkalaista. Ovaskan mukaan alusta alkaen sporttituntikisan perimmäisenä ajatuksena on ollut kannustaminen nuoria liikkumaan vapaa-ajallaan.

– Maksulliselle kuntosalille ei ole mikään pakko mennä, vaan kaikki liikkuminen on tässä kisassa yhtä arvokasta, kuten vaikkapa koiran ulkoiluttaminen tai lumitöitten tekeminen, Satu Ovaska korostaa.

Kilpailussa kerätään pisteitä, joita saa erilaisista liikuntasuorituksista. Suorituksen pitää olla yhtäjaksoinen ja sen pitää kestää vähintään puoli tuntia. Koulun liikuntatunnit eivät kerrytä minuutteja, lukuun ottamatta koulun omaa talviliikuntapäivää. Päivittäin liikutut minuutit kirjataan sporttipassiin ja päästäkseen passilla mukaan palkintojen arvontoihin, pitää passissa olla huoltajan allekirjoitus.

Kilpailun yhteistyökumppaneita on lukuisa määrä. Kisan aikana passia näyttämällä saa ihan merkittäviä alennuksia muun muassa seutukunnan kuntosaleilta, jää- ja uimahallista ja laskettelukeskuksista. Koulut palkitsevat menestyneitä luokkia eri tavoin. Pääpalkinto, eli liikunnallinen toimintapäivä arvotaan kaikkien kisaan hyväksytysti osallistuneitten luokkien kesken.

Satu Ovaska kertoo, että toiminnallisen liikuntapäivän voittanut luokka saa itse päättää mitä tuo liikuntapäivä pitää sisällään. Aiempina vuosina voittanut luokka on muun muassa käynyt keilaamassa.

– Etenkin monet murrosikäiset tahtovat helposti jäädä kotisohvalle pelaamaan tietsikalla, etenkin jos ulkona oleva sää ei ole miellyttävä, eikä lähteä harrastamaan liikuntaa. Tämän kisan avulla kannustamme nuoria lähtemään ylös, ulos ja lenkille, Satu Ovaska sanoo.

Hän myös toivoo, että kisan aikana nuorille ja myös heidän huoltajilleen syttyisi kipinä liikuntaharrastusten pariin myös kilpailun jälkeen.

– Kun nuoret liikkuvat kuusi viikkoa kestävän kisan aikana päivittäin, uskon että he huomaavat kuinka liikunta vaikuttaa heidän vireyteensä ja jaksamiseensa positiivisesti ja liikuntaharrastus jatkuu, vaikka kisa päättyykin, Satu Ovaska kannustaa.

Hän myös antaa kovasti kiitosta seutukunnan yrityselämälle. Yritykset ovat sankoin joukoin lähteneet mukaan tukemaan vuodesta toiseen eri tavoin sporttituntikilpailua. Kilpailun voittajat ovat selvillä ennen koulujen pääsiäislomaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
Kotilo IMG_5399.jpg
Uutiset

Kotilo ry:lle Yhteis­kunnallinen yritys -merkki

Savonlinnalaiselle Kotilo ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Merkin…
Portaat IMG_5384.jpg
Uutiset

Portaat auttavat kohti työtä tai opiskelua

Työnhakuun voi saada nyt ”Personal Trainerin”Portaat-hanke on toiminut Savonlinnan, Juvan ja Enonkosken alueilla viime vuoden alusta alkaen. Hanketta on vielä jäljellä reilu puoli…
Katsastus IMG_5371.jpg
Uutiset

Uusi katsastusasema avasi Asemantiellä

Asemantiellä, aivan rinnakkaisväylän tuntumassa aloitti toimintansa viime viikolla Itä-Savon katsastuksen toinen katsastusasema Savonlinnassa. Asemat omistaa mikkeliläinen E. Valjakka Oy. Uuden…
kesanavaus.jpg
Uutiset

Kesä tuli ryminällä kaupunkiin

Savonlinnan seudun kesä sai menneenä viikonloppuna upean alun. Etenkin lauantaina pikkuhiljaa lämmennyt sää sai kansan liikkeelle. Matkustajasatamassa tapahtunut laivojen siunaus…
Valtuusto IMG_5345.jpg
Uutiset

Sosteri ja kouluverkosto puhuttivat valtuustoa

Savonlinnan kaupunginvaltuustoa puhuttivat maanantai-iltana vanhat tutut aiheet, eli Sosterin huima yhdeksän miljoonan euron menojen ylitys ja kaupungin kouluverkon laajuus. Valtuusto joutuikin…
LC IMG_5312.jpg
Uutiset

Monilapsinen uusperhe saa lisää asumistilaa

Harvinaista leijonaklubien yhteistyötäNeljä Savonlinnan ja lähialueen Lions klubia ovat yhdistäneet voimansa ja avustavat monilapsisen uusperheen asunnon laajennusprojektia. Mukana ovat…
Adressi IMG_5295.jpg
Uutiset

Nätkin koulun puolesta adressi

856 nimeä kolmessa viikossaMaanantaina Nätkin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Liisa Thil ja yhdistyksen jäsenet Kirsi Kokkonen ja Anna Kesälahti luovuttivat Savonlinnan kaupunginvaltuuston…
Jennica Jenni.jpg
Uutiset

Jennin yrittäjyys tuli täysi-ikäiseksi

Kauneuskeskus Jennican omistaja Jenni Muhonen on toiminut kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjänä 18 vuotta, eli voidaan sanoa, että hänen yrittäjyytensä on tullut täysi-ikäiseksi.…