Urheilu Kari Tegelberg /

Sporttituntikisa puolimatkan krouvissa

Sporttitunti_4122.jpg
Talvisalon koulun liikunnanopettaja Satu Ovaska on ollut ideoimassa kaikki kymmenen sporttituntikilpailua. Tänä vuonna kisassa on mukana yhdeksän koulua Savonlinnan seudulta.

Viikolla viisi alkanut, yläluokkalaisille suunnattu sporttituntikilpailu on edennyt puolimatkan krouviin. Kilpailu päättyy viikolla 10. Kisa viettää juhlavuottaan, sillä nyt käynnissä oleva koitos on kymmenes. Sporttituntikilpailun ”äiti” on Talvisalon koulun liikunnanopettaja Satu Ovaska, joka on ollut organisoimassa kaikki kymmenen tapahtumaa.

Juhlavuoden kunniaksi kisaan voivat osallistua nyt myös mukana olevien koulujen opettajat ja muu henkilökunta. Satu Ovaska kertoo, että hän on saanut monilta opettajilta sellaista palautetta, että kun on lähtenyt kisaan mukaan, liikkumaan pitää lähteä, vaikka aina ei huvittaisikaan.

Kouluja kisassa on mukana kaikkiaan yhdeksän: Mertala, Normaalikoulu, Talvisalo, Enonkoski, Kerimäki, Parikkala, Punkaharju, Rantasalmi ja Sulkava, joissa on yhteensä 1 364 7.–9.-luokkalaista. Ovaskan mukaan alusta alkaen sporttituntikisan perimmäisenä ajatuksena on ollut kannustaminen nuoria liikkumaan vapaa-ajallaan.

– Maksulliselle kuntosalille ei ole mikään pakko mennä, vaan kaikki liikkuminen on tässä kisassa yhtä arvokasta, kuten vaikkapa koiran ulkoiluttaminen tai lumitöitten tekeminen, Satu Ovaska korostaa.

Kilpailussa kerätään pisteitä, joita saa erilaisista liikuntasuorituksista. Suorituksen pitää olla yhtäjaksoinen ja sen pitää kestää vähintään puoli tuntia. Koulun liikuntatunnit eivät kerrytä minuutteja, lukuun ottamatta koulun omaa talviliikuntapäivää. Päivittäin liikutut minuutit kirjataan sporttipassiin ja päästäkseen passilla mukaan palkintojen arvontoihin, pitää passissa olla huoltajan allekirjoitus.

Kilpailun yhteistyökumppaneita on lukuisa määrä. Kisan aikana passia näyttämällä saa ihan merkittäviä alennuksia muun muassa seutukunnan kuntosaleilta, jää- ja uimahallista ja laskettelukeskuksista. Koulut palkitsevat menestyneitä luokkia eri tavoin. Pääpalkinto, eli liikunnallinen toimintapäivä arvotaan kaikkien kisaan hyväksytysti osallistuneitten luokkien kesken.

Satu Ovaska kertoo, että toiminnallisen liikuntapäivän voittanut luokka saa itse päättää mitä tuo liikuntapäivä pitää sisällään. Aiempina vuosina voittanut luokka on muun muassa käynyt keilaamassa.

– Etenkin monet murrosikäiset tahtovat helposti jäädä kotisohvalle pelaamaan tietsikalla, etenkin jos ulkona oleva sää ei ole miellyttävä, eikä lähteä harrastamaan liikuntaa. Tämän kisan avulla kannustamme nuoria lähtemään ylös, ulos ja lenkille, Satu Ovaska sanoo.

Hän myös toivoo, että kisan aikana nuorille ja myös heidän huoltajilleen syttyisi kipinä liikuntaharrastusten pariin myös kilpailun jälkeen.

– Kun nuoret liikkuvat kuusi viikkoa kestävän kisan aikana päivittäin, uskon että he huomaavat kuinka liikunta vaikuttaa heidän vireyteensä ja jaksamiseensa positiivisesti ja liikuntaharrastus jatkuu, vaikka kisa päättyykin, Satu Ovaska kannustaa.

Hän myös antaa kovasti kiitosta seutukunnan yrityselämälle. Yritykset ovat sankoin joukoin lähteneet mukaan tukemaan vuodesta toiseen eri tavoin sporttituntikilpailua. Kilpailun voittajat ovat selvillä ennen koulujen pääsiäislomaa.

Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta
assakentta-img-5951.jpg
Urheilu

Boksi liikuttaa koululaisia Mertalan koululla

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton yhteistyö lasten maksuttomien liikuntapaikkojen rakentamisessa saavutti tavoitteensa, kun sadas Ässäkenttä avattiin Mertalan koulun pihalle. Koulun oppilaat saivat…
jousiammuntaa-img-8132.jpg
Urheilu

Haapalassa nähtiin taidokasta jousiammuntaa

Hannolanpellolla pääsi viikonloppuna näkemään jousiammuntaa, kun paikalliset jousiammuntaseurat Linnan Sulka ry, Savonlinnan Jousimetsästäjät ry ja Mustan Virran Keskiaikaisseura järjestivät…
Jäähalli IMG_5844.jpg
Urheilu

Viime tilikausi yli 60 000 euroa tappiolla

SaPKo juhlakauteen kokeneella joukkueellaJääkiekkoseura SaPKo lähtee tulevaan kauteen kokeneella joukkueella. Joukkueenjohtaja Pekka Lindén kertoi viime viikolla kokoontuneelle Savonlinnan…
Taitoluistelijat.jpg
Urheilu

Sporttisirkuksessa nähtiin innokasta touhuamista

Lauantaina Kyrönniemen urheilukentän täyttivät innokkaat lapset perheineen, sillä kentällä järjestettiin Sporttisirkukseksi kutsuttu tapahtuma, jossa Savonlinnan urheiluseurat pääsivät…
antti leskinen.jpg
Urheilu

Antti Leskinen torjuu ensi kauden Ranskassa

Tämän lehden ilmestyessä jääkiekkomaalivahti, SaPKo-kasvatti ja SaPKon Mestisjoukkueessakin neljä kautta pelannut Antti Leskinen (27 v.) on todennäköisesti parkkeerannut Savonlinnasta ajamansa…
PetraSofia IMG_5181.jpg
Urheilu

Petra-Sofia Laakso kilpailee MM-kisoissa Tampereella

Tampereella kisataan ensi viikolla 19-vuotiaiden nuorten yleisurheilun MM-kilpailut. Savonlinnan Riennon juoksija Petra-Sofia Laakso on valittu toiseksi Suomen edustajaksi sadan…
Sapko-IMG_4857.jpg
Urheilu

Kaupunki muisti SaPKoa

Savonlinnan kaupunki muisti Mestis-pronssia tuonutta SaPKon jääkiekkojoukkuetta 2 500 euron shekillä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja itsekin innokas jääkiekon ystävä Anna-Kristiina Mikkonen…
Sapko-IMG_4324.jpg
Urheilu

SaPKo luottavaisena mitalijahtiin

Jääkiekon Mestiksen pudotuspelit pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina. SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo joukkueensa lähtevän taistoon luottavaisena ja valmiina pudotuspelivääntöön.–…