Yritysuutiset Kari Tegelberg /

TEKO avasi kirpparin Ahertajantiellä

Teko_3992.jpg
Kirpputorivastaava Merja Svensk ja toiminnanjohtaja Timo Eskola esittelevät työpajassa tehtyä hupitaulua.

Työpajayhdistys TEKO ry avasi vuoden vaihteessa kirpputorin toimitilojensa yhteyteen Ahertajantielle. Kirpputorivastaava Merja Svensk kertoo, että kirppikseltä voi hankkia muun muassa vaatteita, kirjoja, astioita ja puutavaraa. Työpajayhdistyksen toiminnan lakattua Sulkavalta, siirtyivät kirpputoritavarat Savonlinnaan avattuun myymälään.

TEKO ry tarjoaa töitä Savonlinnassa palkkatuella, työkokeilulla tai kuntouttavalla työtoiminnalla. Viime vuonna työpaja työllisti keskimäärin 62 henkilöä. Yhdistyksen toiminnanjohtajan Timo Eskolan mukaan toiminnan tarkoituksena työttömyyden vähentäminen, työttömien palvelujen parantaminen sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kohentaminen.

Yhdistys myös jakaa tuoreinta tietoa työttömille tarjottavista etuuksista, erilaisista tapahtumista ja kaikenlaisesta muusta toiminnasta. Yhdistys myös ylläpitää leipätoria Toppalassa Karjalantiellä. Lisäksi TEKO tarjoaa vajaalle 90 jäsenelleen autopajapalveluita korvausta vastaan. TV-pajassa kunnostetaan ja myydään lahjoituksina saatuja viihde- ja elektroniikkalaitteita.

Pilkepaja tuotti viime vuonna myyntiin 300 heittokuutiota pilkettä. Pilkkeet tehtiin tekolaisten toimesta metsäraivausten yhteydessä syntyneestä jätepuusta. Työpajayhdistys TEKO ry on perustettu vuonna 1996 ja ensimmäinen työllisyyshanke tehtiin 1999, jolloin Rantaremmiksi nimetty työporukka siivosi Savonlinnan rantoja.

Timo Eskola kertoo, että TEKO-sanaa tulee sanojen työ ehdottomasti kaikkien oikeus ensimmäisistä kirjaimista.


Aiheet:
Ei kommentteja! Jätä ensimmäinen kommentti alta.

Jätä kommentti

Vastaat käyttäjän jättämään kommenttiin. Peruuta